Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas Jan Huntelaar: 'Je wil zelf bepalen wanneer het moment is om te stoppen'

30 maart 2020 09:47 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar: "Je wil zelf bepalen wanneer het moment is om te stoppen"; image source: Pro Shots

Klaas Jan Huntelaar weet nog niet of hij na dit seizoen doorgaat als voetballer. Dat geeft hij aan in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Voor de spits is het lastig om te zeggen wanneer het een mooi moment is om te stoppen. "Je wilt niet te vroeg stoppen, want stel dat je spijt krijgt. Je kunt maar één keer stoppen", aldus Huntelaar. "Maar te laat is ook niet goed, dat je er halverwege het seizoen klaar mee bent. Het moment wil je zelf bepalen, maar kan dat wel? Veel spelers maken volgens mij iets bewust mee, waardoor ze besluiten dat het niet meer kan. Ze hebben een blessure of zijn er mentaal gewoon klaar mee. Maar dat gevoel heb ik nu totaal niet, integendeel zelfs."

De spits weet ook nog niet wat Ajax wil. "We hadden de afspraak dat eerst alle focus op het seizoen zelf zou worden gericht, dan zouden we daarna wel verder kijken. Zo hebben we het vorig jaar ook gedaan", zo geeft hij aan. "Volgens mij moest ik nog formeel mijn handtekening onder een nieuw contract zetten, terwijl ik gewoon al aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen was begonnen. Of Ajax verder wil, geen idee. Voor mij spoken er dus drie opties door mijn hoofd: of stoppen, of door bij Ajax, of bij een andere club."

Voor The Hunter is er niets leuker dan doelpunten maken. "Die gretigheid voel ik nog zo in me zitten, dat is echt niet leeftijdsgebonden", zegt hij daarover. "Ik zal je zeggen, en dat moet je niet verkeerd opvatten, maar als ik alle wedstrijden had gespeeld, had ik nu bovenaan de topscorerslijst gestaan. Die overtuiging heb ik. Moet ook. De drive om elke dag te willen winnen, de beste willen zijn. Volgens mij is dat bepalend hoelang je het volhoudt."




Tags

huntelaar formeel gretigheid hoelang hunter integendeel leeftijdsgebonden opvatten spoken topscorerslijst volhoudt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Sorry Klaas, maar het beste is er inmiddels echt wel méér dan vanaf. Ik ben je zeer dankbaar voor alle mooie momenten bij Ajax, maar dit lijkt me wel het beste moment op afscheid te nemen. In dat geval wel heel erg zuur dat het op zo'n moment als dit komt, midden in de corona crisis, maar dat geldt ook voor Ziyech en waarschijnlijk helaas ook nog voor een aantal anderen. We doen wel een mooi afscheid zodra het weer kan.

Bij Heerenveen willen ze je nog graag hebben. Plak je er daar nog een jaartje aan vast, prima joh!
+1/-0

4 jaar geleden
En hij heeft ook nog gelijk ook. Daar ben ik van overtuigd. Alleen heb je wel andere vleugelaanvallers nodig...
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Nog 1 jaartje erbij zou niet verkeerd zijn. Hij heeft toegevoegde waarde, absoluut. Hij ziet er jonger uit , hij heeft gif, wat Ajax nodig heeft!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht