Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: Ziyech heeft geen belang bij spelen na 30 juni voor Ajax

27 maart 2020 11:00 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: Ziyech heeft geen belang bij spelen na 30 juni voor Ajax; image source: Pro Shots

Valentijn Driessen analyseert in de Telegraaf de huidige stand van zaken in de Eredivisie en de houding van de FIFA daarin. De chef voetbal uit kritiek op het mogelijke noodplan van de FIFA om clubs en spelers op te roepen flexibel te zijn met de overgang van het (uit)lopende seizoen naar het nieuwe seizoen. "Waarom zou hij sowieso het risico willen nemen?", vraagt Driessen zich af, omdat de spits ongetwijfeld meer zal verdienen in Londen, mogelijk niet het risico wil lopen op blessures en omdat het juridisch ingewikkeld is. Bovendien heeft Ajax weinig belang om de deal van 40 miljoen in de waagschaal te stellen.

In het artikel neemt Driessen verder stelling in het toewijzen van de Europese tickets: "Het meest eerlijk en transparant is de huidige stand als eindstand aan te merken zonder een kampioenschap te vergeven. Op doelsaldo een groepsticket Champions League voor Ajax".

Meer op Telegraaf


Tags

driessen fifa ziyech analyseert chef eredivisie groepsticket ingewikkeld londen noodplan stelling telegraaf toewijzen transparant waagschaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ik zie ook niet het belang waarom Valentijn Driessen clubwatcher van Ajax blijft, maar die blijkt ook langer te blijven. Zelfs langer dan gewenst. Er is op dit moment weinig te zeggen over de situatie over een week, laat staan de situatie in juni. Kortom, afwachten wanneer de Corona problematiek achter de rug is en dan de mogelijkheden bekijken. Uitspelen, competitie verkorten, wel of geen kampioen aanwijzen, huidige stand aanhouden, who knows? Zolang mensen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden, is voetballen niet mogelijk.
+1/-0

4 maanden geleden
Ik ben het bijna nooit eens met Valentijn maar hier ben ik het toch met hem eens. Hoewel ik Ziyech graag had zien blijven zouden we niet omwille een verlopen seizoen hem bij ons moeten houden. Geld cashen en de volgende generatie de kans geven. Dan kan Ziyech lekker van zijn tijd genieten in London. En ben het ook eens met zijn beslissing over de Europese tickets, lekker dit seizoen afschrijven, tickets op basis van huidige stand en door.
+1/-0

4 maanden geleden
Iedereen die zegt: niemand wordt kampioen..
en door na september 2020 volgend seizoen...............

Wat ga jij met Liverpool doen dan? Die heeft dan pech? na 30 jaar.


Mijn gedachte over deze' bijzaak':

Of alle nr's 1 worden uitgeroepen als kampioen eind mei 2020.

OF niemand.

Je kan niet alleen Liverpool kampioen laten worden en de rest bv niet.

Of PER competitie moet eigen beslissingen genomen worden, dat kan natuurlijk ook.

Een andere heldere optie is de nr 1 vs nr 2 een beslissende finale wedstrijd spelen tegen elkaar. Wie wint is kampioen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Zo is er overal wel wat, Spanje, Italië en Duitsland is het ook spannend. Gewoon de competities aftikken in heel Europa. De 1 heeft pech de ander mazzel. Dat heet overmacht. AZ zal zuur zijn Maar wie zegt dat ze niet gewoon derde zouden worden? Had ook zomaar gekund nog.
En ja dit had ik ook gezegd als Ajax 2e stond nu.
+1/-0

dwtk (geschorst)
4 maanden geleden
Ze kunnen van alles verzinnen maar niemand weet wanneer het voetbal en andere sporten hervat kunnen worden. Alle competities moeten gewoon nietig verklaard worden. Tevens geen clubs die promoveren of degraderen.

Het gaat om een virus maar eigenlijk is het gelijk aan een oorlogssituatie. Mensen worden beroofd van vrijheden en als de situatie over is begin je weer op nul. Zoals nu de UEFA en de KNVB roepen maar wat, wetenschappers hebben nog niet eens een vaccin ontworpen.
+1/-0

4 maanden geleden
Dat slaat toch nergens op? 'Hij heeft er geen belang bij'. Dat belang is toch niet anders dan toen ie voor Chelsea tekende? Het risico om geblesseerd te raken was er toen ook al.

Als besloten wordt dat de contracten doorlopen tot het einde van het seizoen (en niet tot een datum), dan zou er juridisch ook geen issue moeten zijn.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

akwasi beperking bevolkingsgroepen blah blank clubman derksen fier genee ghana individuen jongeren joost juh koen luigitentorioabc lvb medemens middelmaat nederland ontkerkelijking onzin potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken