Transparent
Inloggen
Sluiten

DWDD in het teken van Nouri: "vaak is er een glimlach"

26 maart 2020 19:53
Foto: Pro Shots

DWDD in het teken van Nouri: "vaak is er een glimlach"; image source: Pro Shots

BNNVARA-programma De Wereld Draait Door stond vandaag in het teken van Abdelhak Nouri, die zo'n tweeëneenhalf jaar geleden blijvende hersenschade opliep bij een oefenwedstrijd van Ajax. Het werd een emotionele aflevering, waarin broer Abderrahim vertelde over de toestand van Nouri, die nu in een speciale woning ligt vlakbij het ouderlijk huis, met altijd iemand bij hem. Sindsdien gaat het beter met hem. "Appie is zich bewust van waar hij is. Het doet hem goed dat hij bij zijn familie in vertrouwde omgeving is", vertelt hij. "We doen alsof hij niet ziek is. We praten met hem, nemen hem mee in gesprekken en kijken voetbal met hem. We merken dat hij dat fijn vindt. Soms is het ook emotioneel, maar vaak is er glimlach. Dat doet ons goed".

"Hij ligt niet meer in coma. Hij is gewoon wakker. Hij slaapt, hij niest, hij eet, hij boert, maar het is niet dat hij zijn bed uitkomt", aldus Abderrahim .

De aflevering is binnenkort te bekijken op Uitzending Gemist.
Tags

nouri glimlach abderrahim dwdd appie bnnvara boert coma eet emotioneel hersenschade niest ouderlijk slaapt toestand tweeeneenhalf uitzending wakker woning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Was een prachtige uitzending!
Erg pijnlijk ook weer om te zien.
#staystrongAppie
+1/-0

4 jaar geleden
Qua Nouri zelf eeuwig zonde en diep en diep triest natuurlijk. V.w.b. de familie heb ik mogelijk een net zo een zelfde zure smaak in mijn mond. Door het vergelijk te trekken met Frankie de Jong van wat hij waarschijnlijk had geworden (volgens hen) en op basis daarvan alle inkomsten zo ongeveer voor de gehele loopbaan te willen zien toekomen. Nouri was een middenvelder en heel erg klein en vooral iel. In de jeugd maakte dat niets uit. Alles was klein, maar zo klein van fysiek heb ik ze nog niet de ultieme top zien halen. Daarvoor zou hij bij nagenoeg alle clubs zo opzij gezet worden. Alleen een club die echt voetbalt, die zou daar wat mee kunnen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Iniesta & Xavi waren klein, net als Modric en Messi.
+1/-0

 
4 jaar geleden
En nog dichter bij huis, Wesley Sneijder zeker ook nog nooit van gehoord!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zeg droppies, ik had toch ook niet kunnen weten dat jullie vernuft niet zover ging dat je weten wat 'iel' betekent?! Anders kom je niet met dergelijk domme vergelijkingen. Maar hey, mijn fout. :-)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Je laat een hoop weg. Hij noemde verschillende scenario's, waaronder inderdaad een loopbaan a la Frenkie. Maar een andere was dat Ajax 1 het plafond van Nouri kon zijn, hebben ze ook aan gedacht. Dat hij al het geld van het scenario Frenkie naar zich toe wou hebben is absoluut niet genoemd.

Verder heeft dit allemaal betrekking op de aansprakelijkheid van Ajax en wat voor "boete" daar tegenover staat. Is altijd wat advocaat praat en heel erg zwart/wit maar dat werkt nou eenmaal zo en vond het logisch dat het besproken werd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind dat de club arts aangeklaagd moet worden wegens nalatigheid. Die kerel heeft de regels niet opgevolgd. Ontslag is niet voldoende lijkt mij.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik zie hem toch anders, hoe kut ook voor Nouri en familie. Stel ik sta in de gym mijn krachttraining te doen en ik krijg een hersenbloeding. Bleek achteraf dat dit risico er vooraf al in zat.... dan ben je dus in een professionele omgeving, met professionele begeleiding. Moet mijn vrouw de gym dan aansprakelijk stellen voor de ruimte ton die ik per jaar verdien? Of het ziekenhuis die te laat zijn?

Als Ajax zijnde neem je mensen in dienst die pretenderen een bepaalde expertise te hebben en dus ergens goed in zouden moeten zijn. Dat zou bij voetballers zo moeten zijn en blijkbaar is dit in de meeste gevallen ook niet van het niveau wat je zou wensen, toch?! Nu stel je een sportarts aan (volgens mij geen hartspecialist) om spelers vooral te begeleiden bij sportblessures. Je zoekt dus iemand die vooral dáár goed in is, want een neurochirurg zou ik niet nodig hebben voor een spierscheuring. Als die dan ineens gezien wordt als de specialist die levens moet redden en de partij die hem/haar in dienst heeft genomen voor een andere expertise, hoe kun je dan verwachten dat diegene uitblinkt in iets wat buiten zijn ervaringsgebied valt? Onze huidige zorgstelsel is zelfs zo idioot ingericht dat wanneer een arts uitspraken (dat alleen) doet over onderwerpen die niet binnen zijn scope vallen, dat die feitelijk een medisch delict begaat.

Ik leid projecten van 100'en miljoenen. Nu in een gebied van NGE verdacht is (niet gesprongen explosieven, 2e wereldoorlog). Daarvoor zet je een partij in die meent onderzoek te kunnen doen in de bodem en op een veilige manier. Ik ben echter wel afhankelijk van wat die partij doet. Stel dat het fout gaat, ga je dan beslag leggen op mijn huis, mijn rekeningen, mijn auto?
+1/-1

4 jaar geleden
Helemaal geen aandacht op de Ajax-site??
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson