Transparent
Inloggen
Sluiten

Vandaag overleg clubs over situatie

24 maart 2020 09:21
Foto: Pro Shots

Vandaag overleg clubs over situatie; image source: Pro Shots

Vandaag overleggen de KNVB, de Eredivisie CV en de clubs over de ontstane situatie na het kabinetsbesluit van gisteren om alle wedstrijden tot tenminste 1 juni te verbieden, in verband met de Corona crisis. Door de maatregel is het uiterst onzeker of het nog mogelijk zal zijn dit seizoen überhaupt nog wedstrijden te spelen, omdat op 30 juni het seizoen afgerond dient te zijn. Na die datum lopen immers contracten van spelers af.

Het is onwaarschijnlijk dat er bij het overleg definitief knopen doorgehakt zullen worden, omdat men mede afhankelijk is van externe partijen bij het vinden van oplossingen. Zo moet ook de UEFA nog een standpunt innemen over de tickets voor de Europese toernooien van komend seizoen. Het is ook mogelijk dat de clubs de autoriteiten nodig hebben bij het realiseren van een gewenst scenario.

Het eerder geschetste scenario van een einde zonder kampioen en een Eredivisie volgend jaar met meer clubs ligt enigszins voor de hand, mogelijk om televisiezender FOX Sports te compenseren voor de schade.




Tags

eredivisie corona doorgehakt fox geschetste kabinetsbesluit knopen knvb onwaarschijnlijk televisiezender uefa verbieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal