Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen kampioen bij niet uitspelen Eredivisie

23 maart 2020 11:16 - Telegraaf

De Telegraaf meldt dat in het slechtste scenario, als door het COVID-19 virus de Eredivisie niet uitgespeeld kan worden, er géén kampioen wordt aangewezen. Ajax zou dan dus minstens een jaar moeten wachten op de 35e titel. Wel wordt de huidige ranglijst in dat geval gebruikt voor de Europese tickets. Dat laatste is niet ongunstig voor Ajax, dat op doelsaldo AZ voorblijft en zo de voorrondes van de Champions League ontloopt.

De overige Europese tickets worden eveneens via de competitie verdeeld, indien de bekerfinale Utrecht-Feyenoord niet kan plaatsvinden. Op dit moment betekent dit een directe Europa League plaats voor Feyenoord en voorronde-tickets voor PSV en Willem II.

Bijzonder is verder het voornemen om geen clubs te laten degraderen, maar wel de twee hoogst gerangschikte clubs uit de Keuken Kampioen Divisie te laten promoveren. Hierdoor zou de Eredivisie volgend seizoen met 20 clubs van start gaan, inclusief SC Cambuur en De Graafschap, bij de huidige standen. De extra speelrondes die daarvoor nodig zijn zouden midweeks kunnen plaatsvinden en bijvoorbeeld met Kerst en Pasen.

Zoals eerder gemeld is het op dit moment nog volstrekt onduidelijk of en wanneer de Eredivisie eventueel opnieuw van start zou kunnen gaan. In het beste geval worden op 6 april de huidige maatregelen vanuit de overheid opgeheven, waarna trainingen hervat zouden kunnen worden.

Meer op Telegraaf


Tags

eredivisie feyenoord bekerfinale cambuur covid graafschap ontloopt overheid pasen telegraaf titel utrecht voorblijft voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Alleen al dat dit nu al zover duidelijk is uitgewerkt is genoeg om aan te nemen dat het zo ook zal gebeuren als we een beetje logisch nadenken kijkende naar alle ontwikkelingen in Europa en naar andere afgelastingen tot in juni aan toe die nu al bekend zijn. Dit worden er mi nog veel meer dan wat nu al bekend is gemaakt. Niet ideaal, wel de minst slechte keuze uit alleen maar slechte opties.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/betaald-voetbal-ligt-vanwege-corona-stil-tot-1-juni~a7119c11/link En zo geschiede...
+2/-0

7 maanden geleden
Kun je voorstellen wat dit in Engeland zal doen? Liverpool geen kampioen laten worden.... Zou echt te bizar zijn.

Laat gewoon Ajax en AZ 1 finale spelen.
Winnaar is kampioen. Simpel.
Nr 2 wordt nr 2.

Wat is daar mis mee?

Geen kampioen hebben is voor Liverpool een ramp... Alles verpest.
+1/-0

7 maanden geleden
Dat Ajax voorrondes CL ontloopt is ook nog onzeker. Als de CL niet wordt uitgespeeld kan het dat de coëfficiëntenlijst van vorig seizoen wordt aangehouden. En dus via voorrondes naar CL.
+1/-0

 
7 maanden geleden
De coëfficiëntlijst waarop Europese tickets worden bepaald per land gaat op basis van een seizoen ervoor. Het eindresultaat van seizoen 18/19 heeft dus bepaald dat seizoen 20/21 de nr 1 in NL rechtstreeks naar de CL kan. Als dit seizoen niet wordt afgemaakt in Europa kan het wel zo zijn dat de UEFA dit seizoen niet telt en nog een seizoen extra uitgaat van de eindstand van afgelopen seizoen. Niet perse ongunstig dus.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez anthony athony barcelona boer donvito eredivisie fier gecharmeerd hag huntelaar koen kruizen kudus labyad marin martinez neres ofwel overmars post potter promes renemar rkc schuurs suarez tadic veerman veltman