Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik denk dat ik bezig was aan het beste seizoen in mijn carrière'

15 maart 2020 12:40 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Ik denk dat ik bezig was aan het beste seizoen in mijn carrière"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Daley Blind aan te balen van zijn spel van afgelopen weken. "Ik denk dat ik bezig was aan het beste seizoen in mijn carrière. Zo voelde het tenminste", aldus Blind. "Aan het begin van dit seizoen zei ik tegen mijn vader dat ik de Gouden Schoen wilde winnen. Dat was echt mijn doel. Toen kwam de grote domper met die hartontsteking vlak voor de winterstop. Dat heeft heel veel impact op me gehad en veel op z’n kop gezet."

De verdediger gaat verder: "Het is duidelijk dat in deze fase bepaalde spelers nog naar hun vorm moeten toegroeien. Ik ook. Een goed voorbeeld is mijn passing, die is op dit moment minder, dat klopt. Het voelt raar dat ballen die altijd goed zijn gegaan, nu ineens minder zijn. Dat steekt. Maar ik maak me er geen zorgen om."

Voor zijn gevoel stond Blind er weer tegen Getafe en was hij in de eerste helft tegen Heracles een van de betere spelers aan de bal. "Toen kwam dat foutje. Misschien is er bij mij toen ook mentaal iets gebeurd. Niet dat ik er precies de vinger op kan leggen, maar het is allemaal wat veel geweest, denk ik", zegt hij daarover. "Ik wilde zo graag terugkeren en belangrijk zijn. Ik leg mezelf die druk ook op, die verantwoordelijkheid wil ik hebben. Daar loop ik niet voor weg. Maar ik ben ook een mens, ik maak ook fouten. Ik baalde er ontzettend van."

Meer op VI.nl




Tags

blind baalde getafe hartontsteking heracles passing schoen toegroeien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Die fout is je vergeven, ik heb zo vaak van je genoten en speelde je meestal foutloos, maar je bent ook maar een mens.
Ik hoop nog vele jaren van je te genieten, het liefst natuurlijk bij Ajax, dat is toch je club en je liefde.
+2/-0

4 jaar geleden
Je speelde vorig jaar en dit jaar echt als een veldheer! Zoals je pa vroeger.

Uit juventus vorig jaar was Daley de beste speler op het veld. Je komt wel weer terug. Eerst de simpele dingen goed doen dan komt de rest vanzelf.
+1/-0

4 jaar geleden
Mooi om te lezen. Heeft het hart op de goede plek. De vrom van voor de winterstop komt zeker weer terug.
+1/-0

4 jaar geleden
Hij was heel erg goed, maar is er lang uit geweest, dus we moeten geduld hebben met die jongen. Nog steeds denk ik dat hij rustiger gebracht moet/moest worden na zijn herstel.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal