Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft zondag ploeg in crisis FC Twente

12 maart 2020 11:45

Voor Ajax wacht zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De promovendus begon uitstekend aan het seizoen, maar inmiddels is de klad in Enschede er flink in gekomen en staan ze nog maar een punt boven de plek die aan het einde van het seizoen play-offs voor promotie en degradatie zou betekenen. De Tukkers wisten echter wel te winnen van AZ en pakten een punt op bezoek bij PSV.

Zondag zal de wedstrijd alweer voor de 53ste keer voor de Eredivisie in Amsterdam gespeeld gaan worden. Ajax kan daarin geweldige cijfers overleggen, omdat tot nu toe 41 wedstrijden werden gewonnen. Het duel eindigde 8 keer in een gelijkspel, terwijl slechts 3 wedstrijden werden verloren.

Voor de grootste overwinning moeten we terug naar het seizoen 1978/1979. Het seizoen werd toen in stijl afgesloten met een 8-1 zege. In 1992 werd met 7-0 gewonnen, terwijl de laatste editie in februari 2018 met 2-1 werd gewonnen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde na een spectaculair duel in een 2-5, mede dankzij drie treffers van Noa Lang.

Het maakt de wedstrijd van zondag ook direct extra beladen, aangezien Lang nu op huurbasis voor FC Twente speelt. Voor meerdere Ajacieden zal het ook weer een weerzien worden met hun oude club. Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes speelden allemaal in het shirt van FC Twente. Dat geldt ook voor trainer Erik ten Hag, die als speler, hoofd leidingen én assistent-trainer actief was bij FC Twente.




Tags

twente degradatie editie enschede eredivisie hag klad leidingen promes promotie promovendus stijl tadic weerzien ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht