Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Wat ons betreft is die negatieve periode nu ten einde'

10 maart 2020 10:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Wat ons betreft is die negatieve periode nu ten einde"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf gaat algemeen directeur Edwin van der Sar in op de mindere periode van afgelopen tijd. "Het hoort bij het voetbal. In Rotterdam is er een slechte periode geweest, daarna kenden ze die in Eindhoven en nu maken wij het mee. De zege op Heerenveen was meer dan welkom en wat ons betreft is die negatieve periode nu ten einde", aldus Van der Sar. "In de tussentijd hebben we twee competities moeten loslaten. We hebben de Europa League gedag moeten zeggen en we hebben de finale van de KNVB-beker niet gehaald. De belangrijkste prijs blijft het landskampioenschap. We bivakkeren op de plek die recht geeft op de landstitel, ook al staan we niet een straatlengte voor zoals Liverpool in Engeland."

Van der Sar merkte vooral dat de verwachtingen heel erg hoog waren. "Met name als gevolg van de prestaties en de manier van spelen in het voorgaande seizoen, maar ook dankzij het spel dat we in de eerste maanden van dit seizoen op de mat hebben gelegd", zo geeft hij aan. "Denk aan de Klassieker tegen Feyenoord, de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en Chelsea uit in de Champions League, maar ook vanwege een aantal goeie uitslagen in internationaal verband. Dat ligt achter ons."

Voor Ajax rest nu niets anders dan vechten voor die ene prijs. "Dat doen we met meer clubs en dat maakt de Nederlandse competitie tegelijkertijd toch interessant. In Italië gaat het tussen drie clubs, in Spanje is het nog spannend en ook in Duitsland is de strijd nog niet voorbij", zegt hij daarover. "Maar in Engeland is een heel aparte situatie ontstaan met Liverpool. In de zwaarste competitie ter wereld wordt door alle clubs zoveel geld geïnvesteerd. Toch heeft Liverpool zo’n enorme voorsprong in punten opgebouwd dat je nu met zekerheid kan zeggen dat dit niet meer fout gaat."




Tags

sar liverpool engeland bivakkeren chelsea column duitsland feyenoord gedag heerenveen klassieker knvb landskampioenschap landstitel loslaten telegraaf tussentijd utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Haha zou toch wel top zijn als je dat gewoon zo kon besluiten. De slechte periode is voorbij jongens, champagne!
+3/-0

4 jaar geleden
Edwin heeft in mijn ogen gelijk < crisis > is van voorbijgaande aard en daar moet je niet in blijven hangen. De situatie bij mijn club komt door een speler die niet het geluk had om te scoren en zijn positie in het veld anders invulden dan zijn voorganger. Oke uit de crisis of niet,de spelers kunnen daar een einde aan maken.
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn inziens is de crisis helemaal niet voorbij! We hadden bij de rust met 2-0 achter moeten staan. Door een wonder gebeurde dit niet. Vervolgens kreeg Ajax een bevlieging in 7 minuten tijd en zag je dat de verdediging van Heerenveen gewoon bar slecht is, dat is het hele seizoen al zo. Ajax voetbalde wel wat makkelijker na de voorsprong dat is een feit.
Maar de back stonden weer achterlijk hoog en waren weer rechts en linksbuiten aan het spelen. Vervolgens kon Blind het absoluut niet belopen. De keuze voor Timber pakte goed uit, gezien zijn snelheid!
De crisis is pas over als wij zondag met 3 goals verschil kunnen winnen van Twente en uit winnen bij onze vrienden uit R’dam. AZ loopt weer als voorheen, en hebben het gelukt aan hun reet hangen. Geen schorsingen en geenblessures van bepalende spelers. Enige voordeel wat ik mij nog kan bedenken is dat AZ nog tegen PSV en Feyenoord moet. Dat heeft alleen een gunstige effect als wij uit bij Feyenoord winnen.
Vervolgens mogen wij nog uit naar Willem2 en Utrecht. Eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik denk dat een crisis bij Ajax niet bestaat,maar dat de media wordt nagepraat.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat mij betreft is de negatieve periode ook voorbij. Knallen naar het landskampioenschap!
+2/-0

4 jaar geleden
Doet me denken aan die bestuurder Johan Lokhorst van de KNVB ... nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen.
Het is misschien logisch dat vd Sar dit naar buiten brengt om toch de nodig rust in de tent probeert te krijgen ,het probleem zit toch voornamelijk tussen de oren van de spelers ,het zal nu snel blijken of dat goed zit en of ze ten Hag nog serieus nemen en of ze hem anders laten vallen, gaat spannend worden, dit is ook voetbal, kan vriezen of dooien.
+1/-0

4 jaar geleden
9 finales! Lets go! Eerst Twente winnen. Hoe het gebeurd boeit niet. Winnen is het medicijn. Maar 5-0 zou lekker zijn.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal