Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: "Dit soort wedstrijden winnen is voor ons normaal"

8 maart 2020 00:55

Erik ten Hag was in gesprek met Fox Sports opgelucht na de zege tegen sc Heerenveen. "We hebben een moeilijke week achter de rug en zitten in een slechte fase, maar we moeten iedere wedstrijd winnen. Als we niet winnen, is het niet goed", aldus Ten Hag. "Dit soort wedstrijden winnen is voor ons normaal. We zijn nu weer op de goede weg."

Volgens de trainer van Ajax is geen enkele wedstrijd makkelijk. "Maar ik zag nu wel een team dat er voor streed en passie had. Ze waren met elkaar bezig en dan komt de overwinning naar je toe, omdat wij zoveel kwaliteit in de ploeg hebben om het verschil te maken", zo gaf hij aan. "Iedere wedstrijd kan ik wel dood gaan analyseren. Natuurlijk willen we altijd verantwoordelijkheid aan de bal hebben, maar we staan op een slecht veld te voetballen tegen een tegenstander die heel compact staat. Dan valt er wel eens een balletje verkeerd.'

Zijn ploeg dwong uiteindelijk na rust de zege af. "Maar dat had in de andere wedstrijden ook gekund als we niet zo veel onnodig balverlies zouden lijden of bij spelhervattingen alerter zijn. Dan komt het naar je toe, dat maakte vandaag het verschil", zei hij daarover. "Vandaag zag ik de focus, de bereidheid en commitment naar elkaar toe. Als je zo strijdt, komen de resultaten door."
Tags

hag alerter balletje balverlies bereidheid compact dood fox heerenveen opgelucht passie streed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal