Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax geeft teken van leven door met 1-3 bij Heerenveen te winnen

7 maart 2020 23:02 - Proshots
Foto: Pro Shots

Ajax geeft teken van leven door met 1-3 bij Heerenveen te winnen; image source: Pro Shots

Nee, het was nog steeds niet goed wat Ajax voetballend liet zien maar er werd wel weer eens gewonnen. Na een zwakke eerste helft kwamen de Amsterdammers bij Heerenveen op een gelukkige wijze door Dusan Tadic op voorsprong waarna het tien minuten later 0-3 stond. De 1-3 van Mitchell van Bergen deed er niet meer toe. Door de lastige uitwedstrijd in Friesland winnend af te sluiten geeft Ajax de concurrentie toch een signaal af van: jullie zijn nog niet van ons af.

Maar het moet wel echt beter. Wat zeker positief was trouwens: het debuut van Jurriën Timber. Coach Erik ten Hag had er voor gekozen om zowel Edson Alvarez als Perr Schuurs op de bank te houden en Timber, prima spelend in Jong Ajax, een kans te geven. Ondanks dat Timber al binnen tien minuten nogal makkelijk een gele kaart kreeg gepresenteerd van scheidsrechter Manschot maakte de youngster een prima indruk. Dit smaakt naar meer. Speelde Ajax goed? Nee, verre van dat. Op het hobbelige veld in Heerenveen begonnen beide teams redelijk voorzichtig aan de wedstrijd met een thuisploeg dat loerde op de counter terwijl Ajax meer aandacht besteedde aan de diverse posities bij balverlies dan normaal. Maar, dit gezegd hebbende, het was nog steeds ver onder de maat wat de gasten aan de bal lieten zien. Kansen uitspelen was nog steeds een moeilijk iets al was Lassina Traoré dreigend en had er vaker veel meer ingezeten als de laatste bal goed was geweest.
Maar ook Heerenveen toonde zich gevaarlijk. Vooral als Chidera Ejuke aan de bal kwam kraakte Ajax af en toe maar de aanvaller van Heerenveen was wederom in de afronding weer wat wild al was er wel een keer een prima redding van André Onana, in feite de huidige natuurlijke leider van Ajax, vereist. Onana kwam wel goed weg toen Ejuke breed legde en Alen Halilovic van een meter afstand tegen de bal aanliep in plaats van binnen te tikken. De rust brak aan met 0-0 en het beloofde weer een lastige avond voor de Amsterdammers te worden. Na de pauze lachte dan echter eindelijk weer eens het geluk Ajax recht in het gezicht. Het was weer eens een tijdje geleden maar nu, op het moment dat de nood het hoogst was, gebeurde het weer. Na een rommelige aanval werkte een Heerenveen-speler de bal in de voeten van Dusan Tadic die daardoor 0-1 kon maken en even later was het wederom de Serviër, voor de pauze hard optredend tegen Sergino Dest, die kon scoren toen Nicolas Tagliafico inzette. Van dichtbij tikte de aanvoerder binnen: 0-2. Tadic had al de hele wedstrijd glimpen van een verbeterde vorm laten zien en stond ook aan de basis van de derde goal door Traoré te bedienen. Het was vervolgens aan Quincy Promes om de rebound via de onderkant van de lat binnen te schieten: 0-3. Een ongekende luxe ineens voor het eerder zo improductieve Ajax: drie goals in een kort tijdsbestek.


Mitchell van Bergen deed vervolgens nog wat terug door, ook omdat Dest verzuimde een been uit te steken, knap de verre hoek te vinden: 1-3. In de problemen kwam Ajax echter niet meer waardoor de koppositie nog steeds gewaarborgd bleef. De zege betekende toch een behoorlijke domper voor de concurrentie die hadden gerekend op nieuw puntenverlies van de zwalkende Ajacieden. Dat was misschien nog wel de grootste winst van een avond waarin Ajax opnieuw niet echt wist te overtuigen maar wel dus won. Vaak is dat de opmaat voor een goede serie.




Tags

heerenveen tadic timber bergen dest ejuke onana pauze traore aanliep afronding alen alvarez balverlies bedienen beloofde besteedde betekende chidera counter feite friesland gewaarborgd glimpen hag halilovic hebbende hobbelige improductieve ingezeten inzette jong kraakte lachte loerde manschot onderkant opmaat optredend promes puntenverlies rebound rommelige schuurs smaakt spelend tagliafico tikte verbeterde wild youngster zwalkende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht