Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolás Tagliafico: 'Het was absoluut niet mijn bedoeling om Svensson te raken'

7 maart 2020 11:11 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Nicolás Tagliafico: "Het was absoluut niet mijn bedoeling om Svensson te raken"; image source: Pro Shots

Afgelopen week werd Nicolás Tagliafico volop besproken in de media. De Argentijn zou volgens velen een rode kaart gekregen moeten hebben tegen AZ. In gesprek met Fox Sports gaat hij zelf op die situatie in. "Er waren kort na elkaar twee heel intense spelsituaties. We stonden achter met nog maar een kwartier te gaan. Ik wilde over Svensson heen springen om te bal te veroveren, maar ik wilde hem absoluut niet blesseren", aldus Tagliafico. "Hij bleef ook even liggen. Het kan zijn dat ik hem geraakt heb, maar dat was absoluut niet mijn bedoeling. Ik wilde hem alleen maar passeren."

Tagliafico gaat verder: "Ik wilde snel bij de bal komen om de corner te nemen en zo raakte ik hem. Ik heb wel gehoord dat sommigen het een rode kaart vonden, maar dat is aan de scheidsrechter. Het was een gevolg van de tijdsdruk en het moment van de wedstrijd. Maar ik wilde hem geen pijn doen, daar was ook geen reden toe. Dat het er uitziet alsof het met opzet is, wil niet zeggen dat het ook zo is. Ik heb het niet zo bedoeld en als ik hem pijn gedaan heb, spijt me dat."

De linksback wordt ook gevraagd naar een moment tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Tagliafico zei iets tegen Klaiber toen hij een gele kaart kreeg en daardoor de finale moet missen. "Wat ik heb gezegd houden we onder ons", zo geeft hij aan. "Ik schold hem uit omdat hij me heel hard had geraakt. Ik wist niet dat hij de finale moest missen. Ik hoorde pas later dat hij moest huilen omdat hij de finale misloopt. Het was wel dom van hem, want in die situatie had het helemaal geen nut om er zo hard in te kleumen. Hij wilde me vast geen pijn doen, maar dat deed hij wel. Daar was ik kwaad over."

Tagliafico gaat ook in op de huidige situatie bij Ajax. "Zoals het er nu voor staat, vinden wij ook dat we de supporters wel een prijs verschuldigd zijn", zegt hij daarover. "We moeten weer het Ajax van twee maanden geleden worden. Dus hou moed en houd er vertrouwen in. We gaan er alles aan doen om kampioen te worden."




Tags

tagliafico svensson fox huilen intense klaiber kleumen misloopt moed passeren schold tijdsdruk utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Lekker boeiend, laat je niet gek maken door de betutteling in Nederland Nico!
+3/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Terugkijken en analyseren heeft geen zin is al wel gebleken.
Alle energie naar Heerenveen vanavond.
Geen woorden maar daden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je bedoeld :bloed, zweet en tranen.
+3/-1

4 jaar geleden
Ik geloof er geen moer van, ook als je de beelden ziet.
er zijn altijd anti Ajax segmenten die hopen dat er achteraf straffen worden uitgesproken , bv grootste gedeelte van de pers ,maar als er wat bij die kakkerlakken gebeurt is het allemaal heel gewoon ,wat heeft die Berghuis geflikt ,waar iedereen met zijn neus boven opstaat.
+2/-0

Bowser (geschorst)
4 jaar geleden
Liegen mag niet😴😴
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.