Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Mensen weten niet waar ze over praten'

6 maart 2020 15:12
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Mensen weten niet waar ze over praten"; image source: Pro Shots

Erik ten Hag gelooft niet dat Ajax in een ander systeem moet gaan spelen. De trainer van Ajax is het niet eens met de opmerkingen dat andere ploegen tegenwoordig grip hebben op de speelstijl van Ajax. "Het is allemaal generaliseren. Iemand begint wat te roepen en dan heb je papegaaienland", aldus Ten Hag op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Het wordt dan alleen maar herhaald. Ik kijk er analytisch naar. Vorige week is er tegen AZ dan wel een goal gevallen vanuit een lange bal, die direct werd afgemaakt. Restverdediging is ook al zo'n term die wordt gebruikt. Mensen weten niet waar ze over praten. Ik kijken naar wat er verkeerd gaat op dit moment en waar we aan moeten werken."

De trainer van Ajax vond uiteraard wel dat het op dit moment niet goed loopt met zijn team. "We creëren te weinig kansen, dat gaat niet goed. We krijgen ook heel makkelijk goals tegen of maken onnodige fouten in de opbouw. Iedere ploeg is dan kwetsbaar", zo gaf hij aan. "Ook met spelhervattingen gaat er veel mis. We maken afspraken en ik vind het raar dat die afspraken niet worden nagekomen. Maar elke voetbalwedstrijd wordt beslist vanuit spelhervattingen. Dat zijn momenten waarop je superscherp moet zijn."

Volgens Ten Hag heeft zijn ploeg nu vooral vastigheid nodig. "De ploeg heeft structuur nodig en moet de structuur die het heeft gaan vasthouden. We moeten vanuit die structuur wel dingen beter gaan doen", zei hij daarover. "Het hele seizoen brengen we wel al nuances aan. Het enige verschil is dat als we goed zijn, we veel meer druk op de bal hebben als we de bal verliezen. Ze moeten de dingen gewoon beter doen. Daar heb ik ze op gewezen. De afspraken in de restverdediging moet je goed nakomen. Dan kun je wel druk op de bal geven en kun je herstellen als er balverlies wordt geleden."
Tags

hag balverlies generaliseren herhaald kwetsbaar nakomen nuances opbouw papegaaienland speelstijl superscherp term voetbalwedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
het tempo ligt te laag, wij geven de tegenstanders alle tijd om zich te hergroeperen
man passeren en gelijk pass geven, nu passeert men de tegenstander en capt om hem nog 3 x maal te passeren zo zonde van de energie en het is gewoon te traag.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Je doet je naam eer aan. Helemaal mee eens overigens. Je ziet ze voor de wedstrijd altijd in een rondo de bal 1 keer aanraken. Lijkt wel alsof ze niet weten waarom ze dat doen, in de wedstrijd komt het bijna namelijk niet voor. En dat terug sjokken als ze de bal verliezen, bloed irritant.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Komt bij dat de balbehandeling ook te wensen overlaat
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze man zit zo diep met zijn kop in zijn eigen reet, dat is niet normaal.
Dat " papegaaien" is geen papegaaien maar iedereen ziet het behalve jij.
Ik zweer het jullie, deze man gaat ons de titel kosten als hij niet tot inkeer komt.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Aan de ene kant ben ik met je eens, aan de andere kant laten de sterkhouders het grandioos afweten.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Klopt en dat is killing. Als trainer houd je daar aan het begin van de competitie geen rekening mee, dat er zoveel spelers onder hun kunnen gaan spelen. ( de vraag is dan , waar ligt dat aan, gemakzucht bij deze spelers vanwege het seizoen vorig jaar en de sucessen, transfers in het hoofd, of is de chemie tussen spelers en/of trainer weg. Feit is dat doordat zo veel belangrijke spelers het af laten weten het voor de jeugdspelers die bij het eerste zouden moeten intregeren het een stuk moeilijker wordt. Je kunt van hen niet verlangen dat zij dan maar de kar trekken. Die gaan niet beter spelen in een niet draaiend elftal en dat geldt hetzelfde voor nieuwe aankopen. Steeds maar weer wisselende opstellingen en dan vooral achterin en op het middenveld helpt er ook niet echt aan.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Waarom niet , het zijn groot verdieners, komop we spreken over de eredivisie! Dat tussentijds getransfereer, dat breekt op.
+1/-0

4 jaar geleden
Te laag tempo in balbezit.
Te weinig beweging in balbezit.
Te trage omschakeling.
Te veel gebrei in de 16.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Ook hier kan ik het alleen maar mee eens zijn
+1/-0

reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
" Kloot zak eerste klas " .

Jou reactie zegt heel veel over jezelf en ik vind het schrijnend dat je zo over een mens, en in dit geval de trainer van volgens mij jou favoriete club zo moet spreken......

Ik denk excuses zijn op zijn plaats.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Kansloze reactie dit. Beledigen is een teken van zwakte.
+2/-0

4 jaar geleden
Sinds de uitschakeling in de champions league is de animo bij de bepalende spelers verdwenen. De eredivisie en de wedstrijden voor de beker golden toen nog als ritmewedstrijden voor die wedstrijden op het hoogste niveau. Dit heeft dus niets met vormverlies te maken of dat alle tegenstanders nu van hoog tot laat ineens weten hoe Ajax speelt. Dat is onzin. Als je niet werkt als team, zelfs Ajax 1 moet daaraan voldoen dan verlies je wedstrijden zelfs in de eredivisie. Het geeft aan dat je vooral met egoistische zichzelf overschattende spelers te maken hebt.
+4/-0

 
4 jaar geleden
het ligt niet aan ten Hag, de spelers doen niet wat ze moeten doem maar we zijn teverwend
+0/-2

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Het ligt wel aan Ten Hag. Hij is verantwoordelijk voor het systeem en dat de spelers gemotiveerd zijn. In beide zaken faalt hij opzichtig.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Waarom het sinds Chelsea uit 1-4 tot 60e minuut met een dalende lijn naar beneden is gegaan heeft verschillende redenen en een combinatie van verschillende zaken en dat is niet puur alleen 'Ten Hag' die in een hele korte tijd (2 jaar) heeft gewonnen:

1. Kampioen
2. beker
3. Supercup
4. Halve finale CL behaald
5. 14 uitwedstrijden op een rij ongeslagen was met Ajax
6. 2 keer de voorronde CL heeft doorgekomen en dus CL voetbal
7. Het mooiste Ajax voetbal heeft gespeeld met Ajax sinds 1995 en hiervoor wereldwijd werd geprezen.
8. Real madrid, Juventus, Tottenham, Valencia uit gewonnen heeft.
9. Met een gedeeltelijk ander team dan vorig jaar 10 punten in de groep heeft behaald.

- ik geef even wat feiten, zaken die bij Ajax bijna alleen een Louis van Gaal op zijn palmeras heeft kan zeggen, zo ver moeten we teruggaan - voor dat succes.

Ten Hag verdient veel meer crediet dan nu - alleen in het huidige voetbal kan je zelfs de titel hebben gewonnen met Leicester en het seizoen erop wordt je als succescoach na 9 games ontslagen.

Kritiek is prima, maar iedereen moet inhoudelijk blijven.
+5/-0

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Ik beoordeel een coach op het spel dat vertoond wordt en de resultaten die daarmee samenhangen. Zowel het spel als de resultaten zijn ver onder de maat. Er zijn coaches voor minder weggejaagd. Overigens moet je wel alles meenemen dan. Hoe de staf uit ziet is zeer belangrijk. En daar zit een groot deel van het probleem. Daar zit geen evenwicht en Ten Hag kan nu zijn gang gaan, omdat hij geen tegenspraak krijgt. En dan komen de minpunten boven drijven.
Tactisch niet sterk en stronteigenwijs. Geen plan B.

Ik heb mijn hoop vanavond op Bogarde gezet. Die geeft wel tegengas aan Ten Hag en heeft kijk op verdedigen.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik vraag me af of het niet een fysiek probleem is - of de spelers niet overtraind zijn op de een of andere manier. Het nadeel van de Cruyff-filosofie is dat alles nu gerund wordt door mavo-niveau ex-voetballers. Maar ik zou graag zien dat iemand met het niveau van een professor in de fysiologie de testjes eens bekijkt.
+1/-2

4 jaar geleden
Grappig dat ik vorig jaar juist door de interviews vorig jaar met Ten Hag heb geleerd wat restverdediging is. Nu doet ie deze term af als onzin.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je begrijpt het verkeerd, hij wordt moe van hoe mensen met die term smijten terwijl ze niet weten wat het daadwerkelijk betekend.

1. De meesten mensen, fans, journalisten roepen al snel elkaar na. Tegenwoordig moet elke journalist, spreker bij NOS, FOX, Veronica, AD, VI, Telegraaf, Volkskrant etc natuurlijk hun centjes verdienen, hun mening wordt gevraagd of ze willen zelf gehoord worden. Groot voorbeeld is dat bij alles wat een rene van der Gijp hoort vanuit een onderbuik cafe gevoel gewoon een beetje begint grapjes te maken of woorden gebruikt zoals " waanzin". Terwijl hij soms wel verstandige dingen kan zeggen, hetzelfde met een Derksen.

2. Ten Hag heeft het niet makkelijk en nu en niets menselijks is ons vreemd. Hij moet ook in deze periode naar zichzelf kijken op eerlijke manier, maar soms zal hij ook wel geïrriteerd zijn door de vragen, vraagstelling of aannames.

In het geval van een Joep Schreuder; deze man doet alsof hij een vraag stelt, maar tegelijkertijd geeft hij al zijn mening en wil dan alleen een ja of nee te horen krijgen. Zelden zul je een open vraag van hem horen.

Maar ja het is allemaal 1 groot spel, de stadions moeten vol, de journalisten moeten schrijven , tv maken naar elke persconferentie......etc etc.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad,hij kwam zelf met deze term.
+2/-1

4 jaar geleden
Eigelijk is het enige probleem dat we niet scoren en extreem makkelijk goals weggeven. Verder gaat het prima.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Beste Fluffy,

helaas gaat het in het topvoetbal juist over scoren en de bal niet te makkelijk weggeven en dat gaat helaas niet echt goed en er is verder geen "verder gaat het goed".
Ik ben toch blij dat je positief ben (dat is je te prijzen!), dat vergaat bij mij als ik zie hoe het Ajax vergaat, als er strijd geleverd moet worden ,dus dat kan je waarschijnlijk ook niet bedoelen met "verder gaat het goed".
Nee er gaat voor de rest helemaal niets goed ,het is een blamage ,ik heb een stille hoop dat de mouwen een keertje echt opgestroopt worden en het belang van Ajax nou een keertje voor gaat voor de persoonlijke belangen en de eigen ik !!
+1/-0

4 jaar geleden
Als je wint dan hebt je vrienden maar als het minder gaat en je vrienden vallen af dan is het tijd om te beseffen dat je net als de kapiteins aan wal beter bent als een varend schip wat nu bijna zinkend is. Dus wat ik wil zeggen Ajax blijft mijn cluppie.
+1/-0

4 jaar geleden
Jammer je brengt weer geen oplossing. Kik is geen oplossing. Schuurs is goed maar volgens jouw niet. Tief op. Ga naar Twente
+1/-0

4 jaar geleden
Ondanks alle successen zou het heer Tenhag sieren om ook eens de hand in EIGEN boezem te steken. Het heeft er erg veel van weg dat de chemie over is en hij niet (meer) de grip op het elftal heeft om de sleutelspelers nog te motiveren. Je ziet de vreugde (het speelse) er niet meer afspatten zoals vorig seizoen (jaar), dat zegt veel en is 1 van de oorzaken dat het nu meer op een verplicht nummertje lijkt (vandaar het soms inspiratieloze/langzame spel) in plaats van een tot op het bot gemotiveerd ELF-tal om tenminste nog de landstitel binnen te slepen.

Hopelijk komen er een aantal tot inkeer en krijgen we nog een mooi slot van deze competitie.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson