Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Heel spijtig dat het gebeurt door heel naïeve fouten'

4 maart 2020 23:45

In gesprek met Fox Sports was Erik ten Hag niet te spreken over hoe zijn ploeg twee keer een doelpunt weggaf tegen FC Utrecht. "Het was heel onnodig hoe die vrije trap werd weggegeven. Er was totaal geen gevaarlijke situatie en vervolgens verdedigen wij slecht", aldus Ten Hag. "Ik wil nu niet in gaan op individuen, maar we komen onze afspraken daar niet na en dan wordt dat afgestraft. Het is duidelijk dat we daar afspraken over hebben gemaakt, maar die worden niet nagekomen en dan krijg je dit."

Volgens de trainer is een van de problemen dat zijn ploeg nu moeite heeft met het creëren van kansen. "Het heeft allemaal te maken met spelers die terugkomen van blessures. Ze hebben ritme nodig en dat doen ze alleen maar op door te spelen", zo gaf hij aan. "Dat is het enige positieve punt. Spelers hebben weer negentig minuten in de benen. Ziyech, Blind, Promes... Zij moeten de vorm weer gaan pakken en daar moeten ze de minuten voor maken."

Ten Hag gaf daarna aan dat Ajax weer verder moet. "Het is heel spijtig dat dat gebeurt door hele naïeve fouten", zei hij daarover. "Wat we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd is dat we vanuit deze formatie met vastigheid en een bepaalde rust gespeeld hebben. We moeten nu kansen gaan creëren en uiteindelijk weer doelpunten gaan maken. Het druk zetten was vandaag al een stuk beter. Ik heb na een moeilijk begin ook weer een bepaalde rust gezien, de rust vanuit balbezit. Van daaruit moeten we weer kansen gaan creëren en dat wordt makkelijker als je eenmaal op 1-0 komt. Ik zie duidelijk weer verbetering. Nu is het zaak dat onze creatievelingen beter in vorm komen."




Tags

hag naieve spijtig blind creatievelingen fox gevaarlijke individuen promes utrecht weggaf ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht