Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'We maken twee keer een overtreding die heel onnodig is'

4 maart 2020 23:32

Daley Blind gaf in gesprek met Fox Sports aan dat Ajax het zelf weggaf tegen FC Utrecht. "We maken twee keer een overtreding die heel onnodig is, dan krijg je twee goals tegen", aldus Blind. "In de eerste helft lieten we best wel het voetbal zien wat we kunnen. Het was nog niet top en we maakten nog steeds foutjes, maar het was wel gedurfd en we speelden ons positiespel. Dat deden we bij vlagen heel goed. Alleen het punt van de laatste weken herhaalde zich nu weer: we creëren veel te weinig."

Een verklaring waarom het voorin opeens niet meer loopt had hij niet. "Dat zijn dingen waarvan je als je het weet je het direct oplost", zo gaf hij aan. "We komen zeker wel in de aanvallende posities, maar hij wil er niet in. Misschien moeten we wat meer het geluk gaan opzoeken en niet te lang breien. Misschien moeten we wat langer aan bal blijven en wachten op de opening in plaats van het te forceren. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen. Het is nu zaak om bij elkaar te blijven. We zijn nog steeds dezelfde groep jongens en we moeten het gewoon oppakken met elkaar."

Het beviel Blind wel goed dat hij op het middenveld mocht staan. "Ik kon daar belangrijk zijn voor het team", zei hij daarover. "We hebben daar over gesproken. Martínez voelde zich de laatste tijd prettig achterin. De trainer wilde wat meer vastigheid terug in het elftal. Voor mij maakt het dan niet uit welke positie. Ik denk dat we dat in de eerste helft nog aardig invulden. Ik probeer daar gewoon de ballen tussen de linies kwijt te kunnen en dan hoop ik dat we er doorheen kunnen voetballen. Dat is mijn taak."




Tags

blind beviel breien foutjes fox gedurfd invulden martinez opening oplost utrecht vlagen weggaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal