Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic opnieuw in gesprek met Erik ten Hag: 'We moeten onze verantwoordelijkheid nemen'

2 maart 2020 21:11 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic opnieuw in gesprek met Erik ten Hag: "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Dusan Tadic een indringend gesprek met Erik ten Hag heeft aangevraagd. Dat deed hij vorig seizoen ook al eens in München toen het fout dreigde te gaan met Ajax. "Ik denk dat er veel meer discipline moet komen", aldus Tadic. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen."

Volgens de aanvoerder is er in de selectie een gebrek aan bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan en de taken in het veld uit te voeren. "We spelen in elk aspect individueel en dan is elke speler slecht. We moeten als team gaan opereren. Zo komt de vorm terug en kunnen we hopelijk alsnog voor het kampioenschap gaan", zo geeft hij aan. "Als je afspraken niet nakomt, krijg je een domino-effect. Is een speler te laat bij het hoog druk zetten, dan moet de volgende voor niks lopen en ontstaat er frustratie. En aan de bal zijn we op dit moment niet goed genoeg. Het moet sneller en beter."

Tadic gaat verder: "Ik ben boos. Dit is pijnlijk en kunnen we niet accepteren. Dat alleen RKC in de laatste tien competitieduels vaker heeft verloren dan Ajax, mag natuurlijk nooit. Ik kijk altijd als eerste naar mezelf. Mijn spel is niet goed genoeg. Als het team beter draait, kan ik ook meer waarde hebben."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

tadic hag aangevraagd bereidheid competitieduels discipline domino indringend nakomt rkc telegraaf vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Tadic begin met de aanvoerders band af te geven. En je mag ook gewisseld worden. Je moet minder praten en meer met voetballen bezig zijn
+4/-1

4 jaar geleden
Dusan ik hou van je, maar je moet eerst zelf eens diep in de spiegel kijken.
Je speelt als aanvoerder wekelijks een (5). Dat zegt genoeg Dusan.

Verder ben ik het eens met dat het team NU moet wakker worden en ook Ten Hag. Anders is straks AZ kampioen. Zonde. Kan je eindelijke eens direct naar de CL.
+2/-2

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
"Ik denk dat er meer discipline moet komen?" Dit ontbreekt al het hele seizoen. Aanval en verdediging breekt constant in twee stukken, zo ook gisteren weer. Dat Tadic dat nu pas ziet, zucht..... Je hebt al 100 counters tegen gehad alleen de meeste ploegen scoorde niet zoals RKC...…
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Maar waarom was de bereidt er eerst wel en nu niet meer??
Er moet toch wel iets wat zicht of voelbaar verkeert is gegaan ; bv een groep spelers die er anders over denken, sfeerverpesters , te lage salarissen of een trainer die niet capabel genoeg is en ze ook niet meer kan motiveren en iets kan overbrengen ??

Tegen vele issues kan je wat doen, je kan salarissen verhogen, je kan spelers straffen zodat ze niet de bekende rotte appels kunnen worden, je kan aan teambuilding doen om de sfeer te verbeteren, maar het enige wat je kan doen aan een trainer die niet capabel is, bedanken voor bewezen diensten en als goede vrienden uit elkaar gaan, ze hadden nooit Schreuder zo makkelijk moeten laten gaan, hij kon de tekortkomingen van ten Hag nog verbloemen en dat is nu niet meer mogelijk en komt hij duidelijk tekort en nemen ze hem niet meer serieus en gaat een ieder een eigen leventje leiden of beter gezegd lijden, ook worden de jongere spelers erg onzeker en kunnen ze geen bal meer raken ,kijk naar Eiting en Gravenberch.Dus als je het realistisch bekijkt is ten hag de rotte appel in de fruitmand.
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het klopt dat Tadic al sinds het begin van het seizoen geen schim meer was in vergelijking met de Tadic van vorig seizoen. Hij kon het aardig verbloemen met effectiviteit (assists, goals). Alleen is dit na de winterstop ook over, dan is het alleen een speler die graag duimpjes opsteekt of sympathiek staat te applaudisseren naar teamgenoten voor de zoveelste verkeerde pass (met de beste bedoelingen). Hij is behoorlijk uit vorm, maar qua inzet kan je niets aan te merken hebben op hem, hij geeft 90 minuten inzet en je ziet hem regelmatig meeverdedigen als spits. Helaas is het team uit balans en dat is niet met alleen inzet recht te trekken. Eiting, een speler die het spel moet versnellen, moet 10 seconden de bal vasthouden voordat hij de bal weer naar achteren speelt. Zyech, heeft sinds de Chelsea geruchten een passnauwkeurigheid van 10% en een arrogante houding van 100%. Hij jaagt zelfs niet meer af, terwijl hij vorig jaar daar het voortouw in nam.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Met andere woorden, de geloofwaardigheid van Ten Hag is weg. Ik ben niet zo snel voor ontslag van trainers omdat spelers zelf ook voor
50% verantwoordelijk zijn, mocht het in de beker en zaterdag mis gaan denk ik dat dit Ten Hag zijn laatse week is.
+2/-0

4 jaar geleden
Als je als aanvoerder de trainer wilt aanspreken moet je wel een aanvoerder zijn lieve Tadic. Ga dus eerst maar een aanvoerderen gozer!
+1/-1

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
De magie is weg.
Een paar blessures en vorm verlies is dit elftal te machtig.
De goede resultaten hebben geleid tot gemakzucht.
+1/-0

4 jaar geleden
Als ik de laatste zin lees, denk ik maar een ding ; als jij beter gaat spelen gaat juist het team beter spelen en dan ben jij van waarde. Daarom ben jij ook gehaald. Kijk naar vorig jaar.
+1/-0

4 jaar geleden
De geest is uit de fles.
Dat is de oorzaak.
Alleen zijn de meeste spelers gebleven voor de Champions league wedstrijden.
Competitie en beker zijn bijzaak maar kon nog opgebracht worden omdat ze in het ritme wilden blijven voor de CL wedstrijden.
Het effect van nog een jaartje extra blijven een jaartje extra extra verdienen is leuk maar de praktijk is op de tenen lopen en uiteindelijk gefrustreerd zijn omdat hij grote doel nóg bekender worden en de kans vergroten op een grote transfer in rook opgaat.
+1/-0

4 jaar geleden
Volgens mij spaart Dusan zichzelf niet. Door zijn instelling en verantwoordelijkheidsgevoel nog steeds een belangrijke speler. Heeft nu een lange dip, maar ik geloof als Ajax weer als team gaat vechten, Dusan ook beter uit de verf komt.
Vorig jaar was Ten Hag nog een toptrainer, nu ineens slecht? Vorig jaar heeft hij voor een collectief succes gezorgd, door allerlei tegenslagen lukt het niet. Het spelconcept van Ajax is geweldig mooi, maar erg fragiel als niet alles 100% werkt. Natuurlijk maakt hij fouten, welke andere trainer niet?
+3/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal