Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We zijn nog steeds in de positie om alle prijzen in Nederland te winnen'

1 maart 2020 22:22

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij diep teleurgesteld was. "We begonnen heel zwak aan de wedstrijd. De eerste kans was nog voor ons, maar we geven daarna heel makkelijk de 0-1 weg. Je ziet dat dat dan toch wat doet met het vertrouwen. Dat zakt dan", aldus Ten Hag. "We hadden het heel moeilijk om druk te krijgen op AZ. Dat deden we helemaal niet goed. Dat hebben we in de rust pas kunnen aanpassen."

De trainer kreeg de vraag waarom het in de eerste helft totaal niet liep met zijn ploeg. "Dat heeft toch met vertrouwen te maken. We hebben een aantal tegenslagen gehad. Als je dan zo snel al achterkomt...", zo gaf hij aan. "In deze fase van de opbouw zo'n bal verspelen, leidt vaak tot een grote kans en nu tot een doelpunt. Dat is dodelijk en dat gaat ook doorspelen. Ik heb net wel gezegd dat ze het vertrouwen moeten houden. We staan nog steeds bovenaan en zijn in de positie om alle prijzen in Nederland te winnen. Maar dan moet het wel beter dan vandaag."

Ajax is bezig aan een beroerde reeks en verloor nu vijf van de laatste negen competitiewedstrijden. "We staan nog steeds bovenaan, maar we zitten in een heel slechte reeks en een heel slechte fase. Daar moeten we heel snel uit", zei Ten Hag daarover. "Vorige week gaf ik al een waarschuwing omdat het toen uit gemakzucht was. Daar was nu absoluut geen sprake van. Ik zag nu een ploeg die wilde vechten."




Tags

hag nederland achterkomt beroerde dodelijk doorspelen fox gemakzucht opbouw verspelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos