Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax volkomen kansloos tegen AZ na blamerende vertoning

1 maart 2020 21:54
Foto: Pro Shots

Ajax volkomen kansloos tegen AZ na blamerende vertoning; image source: Pro Shots

Ajax is zondagavond opnieuw tegen een flinke tik aangelopen. De topper tegen AZ ging in eigen huis kansloos met 0-2 verloren. Ajax maakte geen moment aanspraak op ook maar een punt en mocht vooral blij zijn dat de score niet veel hoger uit was gevallen, omdat er wederom belabberd werd gespeeld.

Bij Ajax keerden Hakim Ziyech en Quincy Promes weer terug in de basis. Het was echter AZ die al snel op voorsprong kwam. Daley Blind ging hopeloos in de fout en gaf Boadu een niet te missen kans, waardoor de stand op 0-1 kwam. Ajax kwam er heel af en toe wel gevaarlijk uit, maar het speelde veel te zwak om daadwerkelijk tot grote kansen te komen. AZ was zelfs een paar keer dicht bij een grotere voorsprong en Ajax kon vooral André Onana meerdere keren dankbaar zijn dat het belabberde spel niet nog een keer werd afgestraft. Met een 0-1 achterstand werd de rust gehaald.

Ajax leek in de rust een donderpreek gehad te hebben, want het kwam een stuk feller uit de startblokken. Het was echter toch weer AZ dat de eerste kans kreeg, maar wederom zorgde Onana met een goede redding dat de schade niet groter werd. De ploeg van Erik ten Hag wist daar zelf aanvallend helemaal niets tegenover te zetten, waardoor de onderlinge frustraties alleen maar toenamen. Gezien het spel van beide ploegen leek het een kwestie van tijd tot AZ wist te profiteren van de kansen die het kreeg. Na ruim een uur leek het ook daadwerkelijk op 0-2 te komen na een treffer van Idrissi, maar omdat Boadu aan het begin van de aanval hands gemaakt had, greep de VAR in en werd de treffer geannuleerd.

Het zorgde voor veel gejuich op de tribunes en de supporters gingen opeens weer massaal achter de ploeg staan. Bij AZ leken ze afgelopen weken goed naar Getafe gekeken te hebben, want steeds vaker rolden de Alkmaarders over het gras en waren ze vooral bezig met irriteren en tijdrekken. AZ bleef er echter gevaarlijk uit komen en het kreeg na wederom een waardeloze pass van Blind een goede mogelijkheid om vanuit de counter te scoren. Boadu stiftte de bal dit keer echter over het doel, waardoor Ajax in de wedstrijd bleef.

Twintig minuten tijd werd Ajax voor het eerst na rust echt gevaarlijk. Een afstandsschot van Blind werd via Dusan Tadic van richting veranderd, maar Bizot kon nog net keren. Niet veel later kon Donny van de Beek uithalen, maar zijn schot werd geblokkeerd, terwijl Nicolás Tagliafico een kopbal gekeerd zag worden. Waar iedereen in de Johan Cruijff ArenA hoopte op een aanvalsoffensief van Ajax was het toch AZ dat weer tot scoren kwam. Doelman Bizot gaf na een doeltrap de bal in het eigen strafschopgebied aan Koopmeiners. Met een lange bal lanceerde hij Idrissi en hij lobde de bal over Onana.

Tien minuten voor tijd besloot Ten Hag om Ziyech van het veld te halen, die duidelijk liet merken het daar niet mee eens te zijn en woedend het veld verliet. Zonder iemand een hand te geven vertrok hij direct richting de kleedkamer. Klaas Jan Huntelaar was voor hem in de ploeg gekomen, maar ook dat had geen positief effect op het spel. AZ tikte rustig de wedstrijd uit en liet Ajax daarmee kansloos. Veel supporters maakten het eindsignaal al niet meer mee, omdat ruim voor het einde de reis naar huis al werd ingezet.

Door de nederlaag is AZ nu op gelijke hoogte gekomen met Ajax, al is het doelsaldo van Ajax nog wel veel beter. Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, al volgt woensdag eerst nog de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.




Tags

blind boadu onana bizot blamerende hag idrissi vertoning ziyech aanspraak aanvalsoffensief arena beek counter doeltrap donderpreek eindsignaal feller getafe gras hands heerenveen huntelaar irriteren keerden koopmeiners kwestie lanceerde lobde promes rolden stiftte tadic tagliafico tikte topper uithalen utrecht var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos