Transparent
Inloggen
Sluiten

Sonny Silooy: 'Carel Eiting moet spelen als een soort quarterback'

26 februari 2020 09:12

Als het aan Sonny Silooy ligt krijgt Carel Eiting het vertrouwen tegen Getafe. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij is iemand die het spel naar zich toetrekt, die iemand voor de keeper zet", aldus Silooy. "Maar laat hem wel spelen als een soort quarterback in het American Football. Dus dat anderen hem beschermen en meters voor hem maken. Dat kan met Gravenberch. Die moet je dan wel die taak geven: jij speelt volledig in dienst van Eiting. Punt."

Centraal in de verdediging zou de oud-Ajacied kiezen voor Perr Schuurs in plaats van Edson Álvarez. "Ze zijn beiden niet comfortabel op dit moment, maar de snelheid van Schuurs heb je nodig om de counters te pareren", zo geeft hij aan. "Ajax zal moeten aanvallen en dan ontstaan er ruimtes voor Getafe. Het wordt een enorme opgave, maar ik denk dat Ajax na verlenging doorgaat."




Tags

eiting silooy quarterback sonny getafe schuurs alvarez american counters gravenberch opgave pareren toetrekt verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal