Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sven Botman akkoord met Ajax over nieuw contract'

21 februari 2020 23:29 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Sven Botman akkoord met Ajax over nieuw contract"; image source: Pro Shots

Ajax is met Sven Botman op hoofdlijnen akkoord over een nieuw contract. Dat bevestigt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. Botman kan zijn handtekening gaan zetten onder een contract tot 2023. Momenteel speelt hij op huurbasis voor sc Heerenveen, maar komend seizoen zal hij aansluiten bij de A-selectie van Ajax.

Vanwege concrete interesse van Norwich City nam directeur voetbalzaken Marc Overmars afgelopen winter al contact op met Botman en mocht hij zich melden in de Johan Cruijff ArenA. "Daar bleek dat hij tevreden was over mijn ontwikkeling, veel vertrouwen in me heeft en een potentiële Ajax 1-speler in me ziet", zo geeft de verdediger aan. "Ooit in de Premier League is een wens en Engeland trekt. Maar als jeugdspeler van Ajax heb je eigenlijk maar één droom: slagen in de ArenA. Door mijn tijdelijke vertrek naar Heerenveen leek ik daar verder van verwijderd te raken. Maar door mijn ontwikkeling in de afgelopen acht maanden is dat doel juist dichterbij gekomen."

Mocht hij het toch niet redden bij Ajax, heeft hij al andere opties. "Daar wil ik niet al te veel over in details treden, omdat ik vól voor een basisplaats wil gaan", zegt hij daarover. "Maar er zijn afspraken gemaakt voor het geval dat dit niet mocht lukken. Dan kan ik verder kijken."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

botman arena heerenveen dichterbij engeland hoofdlijnen jeugdspeler norwich overmars potentiele telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Lijkt me een prima kracht als 3e of 4e centrale verdediger, heeft gewoon ervaring nodig. Maar een club uit de premier league moet gewoon dik voor hem betalen als ze hem na volgend jaar willen hebben. Liever in de eredivisie verkopen met terugkoopoptie. Als hij net zoveel wedstrijd als Veltman in de benen heeft kan hij niet slechter zijn, heeft zijn fysiek al mee.
+2/-0

4 jaar geleden
Het is behelpen in de verdediging.
Dus alle eventuele potentiële talenten zijn welkom vooral als ze al een Ajaxverleden hebben.
+2/-0

4 jaar geleden
Hij is in ieder geval beter dan Pierie.
+2/-0

4 jaar geleden
Prima om Per Schuurs te vervangen. Die is in belangrijke wedstrijden gewogen en te licht bevonden wat mij betreft.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Je zou het haast denken, ja !Schuurs zie ik eind seizoen idd verkassen! Of verhuur of verkoop!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Absoluut niet mee eens. Schuurs moet gewoon een serie wedstrijden starten. De Ligt maakte, zeker in het begin, ook nog foutjes. Schuurs heeft inderdaad 2 cruciale foutjes gemaakt, maar het hele team is niet vorm. Beetje makkelijk om het dan aan hem op te hangen.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Dat ben ik wel met je eens, maar Alvarez lijkt voorlopig Ten Hag s eerste keus te zijn . Als hij niet aan spelen toe komt , is Schuurs pleitte! Dan gaat hij !
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Schuurs is rechtsbenig en Botman is linksbenig. Verder ben ik het eens met de mensen hier die vinden dat Schuurs vaker opgesteld mag worden. Als Schuurs net zo veel kansen als Veltman kreeg, was hij nu een stuk verder in zijn ontwikkeling.
+2/-0

 
4 jaar geleden
En Ajax een stuk verder in het rechterrijtje.
+2/-0

4 jaar geleden
Schuurs moet je gewoon 10 wedstrijden opstellen. Altijd die half bakke potjes e.d. de Ligt en Blind waarin het begin geen toppers hoor.
+4/-0

4 jaar geleden
Inderdaad schuurs moet gewoon zoveel mogelijk in ajax1 spelen volgens mij wordt dat eengrote ster iets weg van ruud krol
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ruudje Krol???? Niveau haalt hij never! De flair en elegantie, de zelfverzekerdheid en hardheid: Die mix heb ik nooit meer gezien op de Nederlandse velden ! 1 was gelijk aan hem Frans Beckenbauer, der kaiser !
+2/-0

4 jaar geleden
Toekomstig centraal duo voor Ajax, daarna NL elftal, Schuurs en Botman. Kijk eens hoe ongepolijst van Dijk was toen hij nog bij FC Groningen voetbalde.
+2/-0

4 jaar geleden
Het contract van Botman wordt opgehoogd om twee redenen, naast het feit dat hij wordt beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen:
- Slaagt hij bij Ajax volgend seizoen, dan ligt hij langer vast.
- Slaagt hij niet, dan kan Ajax een hogere transfersom vragen.

Win-win.

En ja, Schuurs moet gewoon het vertrouwen krijgen. Die foutjes gaan er echt wel uit. En in potentie is hij vele malen beter dan Veltman of Botman of Alvarez.

Maar ja, Ten Hag is niet/onvoldoende van het risico nemen of lange termijn trajecten met jongeren.
+2/-0

4 jaar geleden
Zag Sven laatst spelen. Ben er niet kapot van. Heeft een draaicirkel van een vrachtwagen
+1/-0

4 jaar geleden
Als wij elke speler die fouten maakt niet meer opstellen hebben we een groot probleem, ofwel we hebben gewoon geen elftal, maar het is o zo goedkoop om alles aan Perr op te hangen. ga eens met zijn allen achter hem staan en geef hem dat vertrouwen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos