Transparent
Inloggen
Sluiten

Plaaggeest van afgelopen seizoenen is momenteel hopeloos uit vorm

22 februari 2020 10:03

Zondagmiddag neemt Ajax het in Overijssel op tegen Heracles Almelo, de nummer negen van de Eredivisie. Na een goede seizoensstart leken de Almeloërs te mogen hopen op Europees voetbal, maar de klad is er bij Heracles flink ingekomen. Na de winterstop gingen vijf van de zes competitiewedstrijden verloren.

Het duel van zondag wordt de 20ste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband in Almelo gaan treffen. Ajax won tot nu toe 12 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 4 keer. De grootste zege werd behaald in het seizoen 1985/1986. Met 1-8 was Ajax toen veel te sterk. Marco van Basten maakte toen vijf treffers.

De afgelopen twee seizoenen ging Ajax onderuit op het kunstgras in Almelo. In de drie seizoenen daarvoor werd er wel gewonnen, maar kwam de winst wel steeds moeizaam tot stand. Veel Ajacieden zullen ook nog met een goed gevoel terugdenken aan het duel in april 2014. Door met 1-1 gelijk te spelen, veroverde Ajax destijds de 33ste landstitel. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd overtuigend met 4-1 gewonnen.

De selectie van Heracles kent twee spelers met een verleden bij Ajax. Navajo Bakboord en Teun Bijleveld maakten beiden afgelopen zomer de overstap richting Overijssel na in de jeugd van Ajax te hebben gespeeld.




Tags

almelo heracles overijssel plaaggeest almeloers bakboord basten bijleveld eredivisie ingekomen klad landstitel navajo seizoensstart terugdenken teun

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal