Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'De scheidsrechter had het duel niet onder controle'

20 februari 2020 22:28

In gesprek met Fox Sports gaf Daley Blind aan hij het Ajax wat Ajax kan zijn had gemist. "We kozen in het begin snel voor de optie een op een. Onze spitsen stonden een op een met hun verdedigers. We moesten van daaruit gaan voetballen, maar verloren de strijd om de tweede bal. De wedstrijd ging op en neer en dat is niet onze kracht", aldus Blind. "Wij moeten als we de bal winnen meer terug naar onze formatie en het voetballende spel laten zien wat we kunnen. In de tweede helft werden ze natuurlijk wat vermoeider en zie je dat er meer ruimte komt. Spelers willen dan de bal meer hebben en de ruimtes worden groter. We komen alleen niet tot grote mogelijkheden en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

Blind kon zich wel vinden in de opmerking dat Ajax zich te veel liet provoceren. "We gingen mee in de wedstrijd. Je moet de duels aan gaan. Daar kun je niet voor weglopen", zo gaf hij aan. "De scheidsrechter had het duel niet onder controle. Hij maakte veel fouten. Veel overtredingen vond ik geen overtreding. Dat was andersom ook niet, maar hij had veel meer door moeten laten voetballen. Het mag alleen geen excuus zijn. We moeten naar onszelf kijken. Dit mogen we de scheidsrechter of tegenstander niet verwijten."

De verdediger baalde wel enorm van de tweede tegentreffer in blessuretijd. "Je weet dat met 1-0 alles nog mogelijk is. Als je zelf niet kan scoren, moet je zorgen dat je dan maar met 1-0 verliest", zei hij daarover. "Je gaat dan toch met een ander gevoel terug naar Amsterdam dan nu. Over die tweede goal hoef ik het niet meer te hebben denk ik."




Tags

blind baalde excuus fox kozen overtredingen vermoeider weglopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos