Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Ajax laat zich foppen door komedianten van Getafe: 2-0

20 februari 2020 21:21 - Proshots
Foto: Pro Shots

Zwak Ajax laat zich foppen door komedianten van Getafe: 2-0; image source: Pro Shots

Ajax schoot zich donderdagavond in het Europa League duel bij Getafe behoorlijk in de voet. De Amsterdammers kwamen geen moment in het eigen spel en moesten toezien dat de tegenstander juist wel kon doen wat ze graag wilden. Het leek uit te lopen op een krappe 1-0 nederlaag maar tot overmaat van ramp liepen er in de 94e minuut nog eens teveel mensen voor de bal bij balverlies van invaller Perr Schuurs en konden de Spanjaarden, zij het met het nodige geluk, ook nog onnodig de 2-0 binnen werken. Naast het 2-0 verlies wacht Ajax wellicht nog meer ellende want een gegooide aansteker uit het uit-vak werd door de Braziliaanse aanvaller Deyverson dusdanig theatraal uitgemolken dat er misschien nog wel een straf zit aan te komen. Nicolas Tagliafico kreeg geel van de zeer warrig fluitende Franse arbiter Buquet en zal er niet bij zijn volgende week vanwege een schorsing.

Vooraf werd Ajax vanuit alle hoeken al gewaarschuwd voor het irritante en fysieke gedrag van de spelers van Getafe. Die lieden hadden niets teveel gezegd want de nummer drie uit La Liga trok het hele arsenaal aan trucs deze avond open en had in scheidsrechter Buquet een arbiter die daar niet tegen optrad. Ajax wist dit echter van tevoren dus kon onmogelijk verrast zijn. Wie de Amsterdammers echter zag spelen had de indruk dat ze totaal niet waren geinstrueerd. Geen seconde kwamen de gasten, met Bruno Varela in de goal, in de wedstrijd. De Spanjaarden zetten wat druk en dat leverde meteen problemen op voor de aan de bal zeer zwakke Ajacieden. Ook spelers als Dusan Tadic en Hakim Ziyech kampten met een totale offday, eigenlijk haalde geen enkele speler in een rood-wit shirt zijn gewenste niveau aan de bal. Het was een chaos met onnauwkeurige passes, verkeerde beslissingen en zwak positiespel. Ryan Babel liet wederom zien zeker hard te werken maar het technische vermogen te missen om in het huidige Ajax van waarde te kunnen zijn.
Getafe deed alles om de wedstrijd geen wedstrijd te laten zijn maar een soort van georganiseerde chaos.

De Spanjaarden rolden, reclameerden en deden alles wat de tegenstander kan irriteren. Ajax stond erbij en keer ernaar. Apatisch is misschien het goede woord. Na een lichtvaardig gegeven gele kaart aan Edson Alvarez kreeg Getafe tien minuten voor rust een vrije trap in de middencirkel waarna deze zo werd genomen dat men om de ingestudeerde positionering van de gasten, ver van de goal, heen speelde. De bal werd weer ingezet op het randje van buitenspel en de Braziliaan Deyverson schoof vanaf een meter of tien simpel de 1-0 binnen. Bij het vieren van zijn goal stortte hij ineens ter aarde alsof een mes in zijn bovenbeen was blijven steken. Het bleek een aansteker te zijn geweest uit het Amsterdamse vak al viel dat op de beelden moeilijk te zien. Uiteraard was dit het uitmelken van de situatie maar het is natuurlijk ook niet slim om wat te gooien. Dit zou nog weleens een staartje kunnen krijgen zoals dat zo mooi heet.
De gemoederen liepen hoog op en het leek lastig te worden om na de pauze terug in de wedstrijd te komen. Qua kansen stonden de gastheren verdiend voor, dat moet gezegd. En Ajax bakte er werkelijk niets van. Dat beeld bleef na de pauze onveranderd hoewel de gastheren nu ook niet meer gevaarlijk werden, of in ieder geval nauwelijks. Wel bleef men doorgaan met de wedstrijd zoveel mogelijk doodleggen. Pas in de slotfase, nadat Klaas-Jan Huntelaar en Perr Schuurs in het team waren gekomen, kwam Ajax wat beter in het ritme. Getafe begon te kraken en had geluk dat Babel een open kopkans nog probeerde terug te leggen.

Dan maar met een 1-0 achterstand terug naar Amsterdam zou je zeggen maar Ajax zou Ajax niet zijn als ze toch nog in de 93e minuut met ingeschoven centrale verdedigers naar voren zouden trekken. Er volgde balverlies van de te traag handelende Schuurs waarna Getafe er vandoor ging en met een, eigenlijk zwakke inzet, toch wist te scoren omdat Sergino Dest, ook zich bezondigend aan onbegrijpelijke trucs terwijl hij totaal niet in de wedstrijd zat, het leder van richting veranderde: 2-0. Pech natuurlijk ook maar het was in feite ook een passend slot voor een waardeloos spelend Ajax en misschien dus ook wel de verdiende rekening. Alhoewel moet worden gezegd dat het antivoetbal van Getafe wellicht te rijkelijk was beloond.
Tags

getafe schuurs aansteker babel balverlies buquet chaos deyverson foppen gastheren komedianten pauze trucs aarde alhoewel alvarez antivoetbal apatisch arsenaal bezondigend bovenbeen braziliaan dest doodleggen feite fluitende gegooide geinstrueerd gewaarschuwd handelende huntelaar ingeschoven ingestudeerde irritante irriteren kampten kopkans kraken leder lichtvaardig lieden middencirkel offday onbegrijpelijke onnauwkeurige onveranderd optrad overmaat positionering ramp reclameerden rolden schoof slot spelend stortte tadic tagliafico theatraal uitmelken vandoor varela warrig ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal