Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax presenteert halfjaarcijfers en boekt enorme nettowinst

19 februari 2020 12:47 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax presenteert halfjaarcijfers en boekt enorme nettowinst; image source: Pro Shots

Ajax heeft woensdagochtend via de officiële website de halfjaarcijfers gepresenteerd. De club heeft over de eerste zes maanden van het huidige boekjaar een nettowinst geboekt van liefst 53 miljoen euro, een stijging van 32,7 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode van het vorige boekjaar. De netto omzet bedraagt 110,4 miljoen euro, terwijl de bedrijfslasten stegen naar 93,1 miljoen euro.

Het saldo vergoedingssommen bedraagt 54 miljoen euro positief. Dit komt voornamelijk vanwege de transfers van Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg. Het eigen vermogen van de club is gestegen naar 261,7 miljoen euro.

Meer op Ajax.nl
Tags

halfjaarcijfers nettowinst boekjaar bedrijfslasten dolberg kasper netto saldo stegen vergoedingssommen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Een kwart miljard maar? Ooh ooh, wat maakt die Marc er toch een puinhoop van. Kom op zwartkijkers, leef je uit.
+11/-1

 
4 jaar geleden
Het is echt f*cking slecht, had makkelijk het dubbele kunnen zijn!! :D
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als je ziet wat er op het veld staat dan heeft hij zwaar gefaald..Euro’s zijn leuk op de bank, maar ik wil kwaliteit op het veld..
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Goh, laat ik nu denken dat het de spelers waren die zwaar gefaald hebben tegen Getafe. Want uit tegen Chelsea en Valencia speelden vrijwel dezelfde spelers nog de sterren van de hemel. En in vergelijking met vorig jaar zijn er maar twee spelers weg en toen had heel de wereld het over deze spelers. In positieve zin wel te verstaan.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kun je zien hoe 2 topspelers de middelmatigheid van de rest van het team kan verbloemen ( uitgezonderd een Tadic,Blind en Ziyech )
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dus v/d Beek, Tagliafico, Onana, Neres, Promes en Martinez zijn middelmatig?
Laat ik je dan alvast voorspellen dat Marc uiteindelijk weer een dikke 200 miljoen gaat vangen voor deze middelmatige spelers.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Daar kan je toch wel wat leuks/duurs van kopen zou ik zo zeggen, nee even serieus, het is goed om nogmaals te weten dat Ajax een gezonde club is en dat hiermee de toekomst rooskleurig in gezien kan worden , zo het hele beleid van Ajax dus in goede handen is en dat was ook wel is anders.
Ook is het wel spannend om te zien of Ajax nu wel de Europesche top gaat halen, met goede inkopen en het doorstromen van bepaalde spelers van de jeugd moet het lukken ,maar ik vindt dat er bij JAJ best wel de bezem doorheen kan, ik zie het nu niet echt zitten in een aantal van die spelers, er is niet echt vooruitgang te zien ,de kloof tussen JAJ en Ajax 1 is nog behoorlijk groot en die moet gedicht worden, maar met Eiting en Ekkelenkamp (zijn toch jongens die het nu toch al hadden moeten laten zien) kom je er niet.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
En dan nog lees ik hier op de site negatieve reacties aan het adres van Marc Overmars. De man moet een standbeeld krijgen!
+6/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat het ook tijd wordt om te praten over een derde ring..
+1/-0

 
4 jaar geleden
We kunnen het veld in de parkeergarage leggen. Wat stoeltjes er omheen en het is zo gepiept... ;-)
+1/-0

4 jaar geleden
Ziyech vertrekt, dus we boeken een enorm nettoverlies...
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dat Ziyech 4 seizoenen voor ons speelt is al een winst op zich. Bovendien zijn wij Ajax, er staat altijd wel een ander speler op (of die wordt gehaald).
+3/-0

 
4 jaar geleden
Kunnen we dat geld niet beter uitgeven aan het houden van de sleutelspelers? Onana, Ziyech, Van de Beek?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Daar ben ik een groot voorstander van, maar het feit is dat de Eredivisie niet aantrekkelijk is voor spelers die in de belangstelling staan van topclubs uit topcompetities.

Spelers verlaten ons in ieder geval niet meer voor de eerste de beste club die interesse toont, zoals in het verleden het geval was..
+3/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Voorlopig worden er alleen talenten gehaald...…….. Volgens de Cruijff filosofie koop je spelers die er direct staan en een versterking zijn.... Dat gevoel krijg ik momenteel niet. Ik denk dat we volgend seizoen een elftal hebben wat weer 2-3 jaar moet bouwen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tadic, Promes, Blind, Tagliafico...

Allemaal ervaren spelers die gehaald zijn...

De huur van Babel..
+2/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Praat over het heden/volgend seizoen, Babel is trouwens gewoon helemaal niks....
+2/-3

 
4 jaar geleden
En dan maakt hij er vanavond opeens drie... ;-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
De naam van Vertonghen wordt hier en daar gefluisterd als ervaren versterking...
+1/-0

4 jaar geleden
Met dat geld kan makkelijk het oude logo terug op het shirt. Wat zou dat mooi zijn.
+6/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boerhout boomen branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson