Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het is pas officieel als de handtekeningen worden gezet'

16 februari 2020 14:21 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Het is pas officieel als de handtekeningen worden gezet"; image source: Pro Shots

Onder meer het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Sao Paulo over een transfer van Antony. De Braziliaanse vleugelaanvaller komt voor een recordbedrag naar Amsterdam. Volgens Braziliaanse media betaalt Ajax 20 miljoen euro voor de jeugdinternational. Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen naar 25 miljoen euro. Directeur voetbalzaken Marc Overmars probeerde Antony vorige transferperiode al direct naar Ajax te halen, maar toen werd nog geen akkoord bereikt.

Volgens Globo Esporte zal Sao Paulo bij een toekomstige transfer van Antony twintig procent van het bedrag ontvangen. Een zelfde afspraak werd gemaakt bij de transfer van David Neres van Sao Paulo naar Ajax ruim drie jaar geleden. Overmars zou die clausule nu echter voor 7 miljoen euro hebben afgekocht.

Update 16-02 14:21: Erik Ten Hag laat voor de wedstrijd tegen RKC weten dat het nog niet definitief is: " Eerst moeten de handtekeningen gezet worden, pas dan is het officieel. Maar dat we meer dan interesse hebben is duidelijk en we vinden hem een geweldige speler."

Meer op AD.nl
Tags

antony hag handtekeningen overmars esporte globo neres recordbedrag rkc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Zulke bedragen moet je nu eenmaal betalen anders pis je naast de pot.
Ziyech voor 45, Donny voor 55, Onana voor 40-50, Nico voor 35. Je moet investeren en het kan ook.
Ajax moet nog 2 backs halen.

Ik zou dit een mooi elftal vinden volgend jaar.

Van Crombrugge-Dest-Schuurs-Blind-van Aanholt-Martinez-Gravenberch-Promes-Antonny-Traore-Neres.
Traore en Tadic elkaar laten afwisselen
+1/-0

 
4 jaar geleden
Denk niet dat Neres hier volgend jaar nog speelt. Tenzij hij echt tot de zomer nog geblesseerd is dan is hij er minstens nog een half jaar.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoop/denk dat Ajax eerder Dest verkoopt als Nico. Bij Nico zie ik Overmars nog wel een Hakim constructie in elkaar zetten. Daarnaast denk ik dat Tadic de weg terug naar zijn vorm van vorig jaar wel weer gaat vinden.Ondanks zijn mindere spel is hij wel leider in het goals/assists klassement van de eredivisie.Toch altijd wel een geniaal moment.
Als laatste moet er twee toppers bij op het middenveld. Zo Europa in is een te licht middenveld. Talent ja Gravenberch. Klaar voor de grote wedstrijden nee.
In de grote wedstrijden zullen Promes, Antony en Neres ook vaak voor twee plekken in de voorhoede moeten strijden.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ajax moet zijn huid duur verkopen.
Hakim laten gaan is logisch. Begrijpelijk ook wel. Ondanks dat niemand hem kwijt wil. Maar 1 rot seizoen bij Chelsea en hij is zo weer terug : )
Zo is Hakim en zo is Ajax. Daley Blind en Rijkaard kwamen ook weer :)

Ik zie Hakim ook wel weer terug komen, hij houdt van Ajax en het voetbal.

Bij de andere spelers zijn natuurlijk afspraken gemaakt. Al laat Ajax waarschijnlijk niet Hakim, Donny, Nico, Andre, Dest en David Neres vertrekken.
Is misschien teveel van het goede? 6 spelers? + spelers lozen?

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren en wat Overmars, sar, Ten Hag toe laten?

Of Dest blijft boeit me weinig, eerlijk gezegd.

Nico, Neres en Onana wel.

Hopen dat er geen topclub komt voor Onana. Onana heeft als keeper nog vele jaren. Kan nog tot zijn 38e op topniveau vermoed ik.
+2/-0

4 jaar geleden
Wij hebben het geld om nu in dit soort vijvers te vissen. Hopelijk is dit weer een schot in de roos.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ja dat zeg je goed: hopen! Alvarez en Magallan zijn vooralsnog geen lichten.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Martinez, Tagliafico en Neres wel, dus ja.. zekerheid heb je niet, maar ik blijf wel positief gestemd.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Marc staat daar 3-1 voor en Alvarez krijgt nu pas de kans op de plek waar hij voor gekocht is. Niet eerlijk dus om die nu al af te schrijven.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Wacht, ik ga uit van datgene wat ik gezien heb, dat vond ik doorsnee kaliber, te veel fouten, balverlies en een niveau wat niet bij Ajax past!
+1/-1

 
4 jaar geleden
Op zich klopt dat wel alleen hebben we hem pas een wedstrijd gezien as rcv.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hij dreigt nu tussen wal en schip te komen!
Ik begrijp niet waarom hij ten eerst niet met zijn gezin herenigd wordt (amateurisme ten top wat alleen maar in NL kan) en hij inderdaad is een aantal wedstrijden cv gezet wordt ,hij wordt nu alleen maar gebruikt als gatenvuller.
+1/-0

4 jaar geleden
Blijkbaar is voor Neres veel belangstelling en maken de bedragen die geboden worden het waard de transferrechten af te kopen van Sao Paulo.
Hopelijk is die blessure snel verleden tijd.
Het scheelt een slok op een borrel of hij wel of niet meedoet.
+3/-0

4 jaar geleden
Goed dat we spelers in deze categorie nu binnen kunnen halen, in tegenstelling tot een aantal jaren terug bij Richarlison (wat een sensatie zou hij in de eredivisie geweest zijn zeg).

We moeten wel realiseren dat ook aankopen in de categorie 15 tot 30 miljoen kunnen mislukken, ondanks de beste scouting. Zoals Betis dat bij Lainez is overkomen. Dat moet je incalculeren dat je op 1 op de 3 a 4 van dit soort aankopen ook gewoon afschrijft.

Zolang je ieder jaar ook een koopje a la nico vind, er minstens een jeugdspeler de basis haalt en je minstens 4 van de 5 jaren champions league speelt dan kun je dit dragen. Als je dan af en toe nog tot de laatste 8 in de CL weet te komen dan ga je financieel clubs in de Turkse en Portugese top definitief voorbij.
+5/-0

4 jaar geleden
Deze spelers realizeren zich dat ze bij AJAX in de kijker spelen. De keuze is dus makkelijk.
+2/-0

4 jaar geleden
Wtf...
Al vind ik dat dit in eerste instantie wel heeeeel veel geld is, vind ik dat we het ook kunnen betalen. Denk dat als we volgend jaar geen knikker meer raken nadat de uittocht heeft plaatsgevonden, we anders ook zitten te morren. 'Kapitaal hoort op het veld te staan', dat soort uitspraken.
Met de 100mln CL van vorig jaar, 85 voor Frenkie, 75 voor Matthijs + de totale inkomsten van dit jaar die ongetwijfeld ook de 100mln gaan passeren, heb je gewoon een heel gezond eigen vermogen en liquide middelen zat.
+1/-0

 
Ik vind het bedrag eigenlijk nog wel meevallen, ik lees al weken dat Sao Paulo zo beledigt is met het bod van Ajax, als je hem dan voor een basisprijs van 20 miljoen haalt valt dat beledigen nog wel mee.
Aanvallers zijn gewoon enorm duur, psv haalt een speler voor 15 miljoen die geloof ik 10 keer en 5 jaar had gescoord, een statistiek die hij overigens moeiteloos doortrekt in het Eindhovense shirt.
Als je dan als Ajax een uitblinker bij 1 van de grootste clubs uit mega voetballand Brazilië haalt voor 20 miljoen is dat dan duur?
Bij Az hoef je niet aan te kloppen voor Stengs of Boadu voor 20 miljoen, daar hebben ze het inmiddels zo hoog in hun bol dat ze je met onverichtezaken en een rotgang weer de A9 opjagen.
+2/-0

4 jaar geleden
Met de eerste 40miljoen van de aanstaande zomer transfers in de pocket, is dit gewoon goed anticiperen op wat er mogelijk verder gaat worden verkocht...
+1/-0

4 jaar geleden
Nou sta nog niet te juichen. Maar laten we hopen dat hij zichzelf net zo snel kan aanpassen als Nico. Als dit ook een meer jaren plan word ivm familie,weer en omgeving. Dan hoop ik dat ze de volgende keer gewoon een speler als Stengs kopen. Díe staat er gelijk
+2/-1

 
4 jaar geleden
Het is realistischer om te verwachten dat een 19-jarige speler uit een andere cultuur 1/2 - 1 jaar acclimatisering nodig heeft. Ook als hij 20 miljoen heeft gekost. Het is een mens, geen robot.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ik hoop dat ze Stengs er ook bij kopen, Als die 25 miljoen kost heb je Antony en Stengs voor het geld wat Hakim op gaat brengen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Stengs wordt vaak genoemd hier en hij heeft kwaliteit, alleen al omdat hij bij AZ speelt. Toch vind ik hem in de kleine ruimte handelingssnelheid tekort komen en mis ik bij hem het gif dat ik bij Hakim wel zie. Waar was hij vanavond tegen FC Twente?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het gif van Hakim zal hij ook nooit krijgen, dat zit niet in hem. Daarvoor zou ik Klaassen terug halen er van uit gaande dat Donny ook gaat vertrekken.
Wat Stengs wel heeft is gogme. Hij kan een man kan uitspelen en kan een goede assist geven en zijn goals meepikken. Hij moet inderdaad wel wat constanter worden maar dat is bij Ajax makkelijker als bij AZ want die voetbalden op een wolk terwijl het team toch echt geen Ajax is. Bij AZ is hij de man en moet het van hem komen terwijl de tegenstander bij Ajax de aandacht veel gelijkmatiger moet verdelen over meerdere spelers.
Als ik mocht kiezen nam ik ook liever Odegaard of James als ruilmiddel met Donny als die naar Real gaat maar ja, is dat dromen of zou het kunnen?
Er moet hoe dan ook een stuk creativiteit terug gehaald worden na het vertrek van Hakim. Dan heb je niets aan namen als Propper want dat is een controleur en daar hebben we met Martinez al een goede van.
+1/-0

4 jaar geleden
Het blijft mij toch wel verbazen dat de naam van Joey Veerman nergens wordt genoemd. ZEER talentvol heeft in zijn doen en laten erg veel weg van Frenkie, is zeer technisch en heeft goed spel inzicht. Moet alleen de handelingssnelheid een beetje hoger krijgen. Een hele goede versterking voor het middenveld met groei potentie. Mocht de transfer doorgaan van Heerenveen naar Ajax dan zie ik graag 10% tegemoet :-)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is inderdaad een heerlijke speler maar lijkt alleen af en toe op slaapmiddelen te spelen.Als dat verbetert wie weet.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat dit gewoon een super goede move is van Ajax. Tuurlijk moet hij nog slagen. Maar Ajax neemt risico. En haalt het geld van de bank. Dat willen toch velen? Ook hier. Neres en Ziyech waren ook prijzig. Als het maar slaagt.

het is dus nog niet definitief......
Eerst dus nog maar ff wachten...
+3/-0

4 jaar geleden
Antony heeft ook een baby, vriendin....19 jaar zal mogelijk tegen dezelfde problemen aanlopen als Alvarez!! Is daar over nagedacht?
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis boomen branco elsimao farioli forbs godts halven hato henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst