Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Ajax bevestigt akkoord met Chelsea over transfer Hakim Ziyech

13 februari 2020 13:02 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Ajax bevestigt akkoord met Chelsea over transfer Hakim Ziyech; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax en Chelsea een mondeling akkoord hebben bereikt over een transfer van Hakim Ziyech. De international van Marokko zal voor een bedrag van zo'n 45 miljoen euro komende zomer de overstap naar Londen kunnen maken. Chelsea wilde de spelmaker afgelopen winter al binnen halen, maar dat was voor Ajax onbespreekbaar.

De afgelopen periode hebben zich opeens meer Europese topclubs gemeld voor Ziyech weet De Telegraaf. Op dit moment wordt er echter alleen onderhandeld met Chelsea.

Update 13-2 13:02: Via de officiële website heeft Ajax bevestigd dat het een akkoord heeft bereikt met Chelsea over de transfer van Hakim Ziyech. De Marokkaans international zal per 1 juli van dit jaar onder contract staan bij de Engelse club. Ajax ontvangt 40 miljoen euro voor Ziyech en dat bedrag kan via bonussen oplopen naar 44 miljoen euro.

Meer op Ajax.nl
Tags

chelsea ziyech telegraaf londen marokko mondeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Heb toch het gevoel dat deze geweldige spelmaker meer had moeten opleveren in de huidige markt. Bewezen dat hij het CL niveau met gemak aan kan, strooit met assists en goals. Hij zit wat mij betreft op een vergelijkbaar niveau als Frenkie de Jong. Tuurlijk, 45 miljoen euro is een hoop geld. Maar tegenwoordig betalen ze voor een top middenvelder zo 60 miljoen. Ik snap niet waarom Ajax nu al ja zegt tegen 45 miljoen euro, terwijl hij komende maanden alleen meer waard kan worden.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Poeh, als die gelimiteerde transfersom van tafel is zoals ik las op deze site dan valt dit bedrag tegen. Hakim is toch echt de man waar het om draait bij Ajax en dan had ik toch echt wel minstens 20 miljoen meer verwacht. Vraag mij af of die afspraak wel van tafel is.
Hoe het ook is, er moet een topper bij op het middenveld. Een man voor de assist die zelf ook zijn goals meepakt. Zeker als Donny volgt want dan zijn we 25 goals e 25 assists kwijt van het middenveld. Haal die maar eens terug. Als Klaassen nog kan wat hij kon dan zou hij Donny kunnen vervangen. Hij rent bij Werder nog net zo veel alleen rent hij tegenwoordig de verkeerde kant op omdat Werder amper nog op de helft van de tegenstander komt.
Als Donny inderdaad naar Real gaat droom ik van James. Die speelt toch al zelden daar en wie weet dat hij te lokken is. Misschien kiest hij voor het voetbal ipv het geld. Dan zou het Hakim gat weer opgevuld zijn want die ontlopen elkaar niet veel.
En anders? Tja, Stengs speelde zijn beste wedstrijden dit jaar vanaf het middenveld tegen PSV en Feijenoord. Ihataren heeft Ajax dna maar mag wel wat meer gaan scoren en assists gaan geven.Hij is nog wel heel jong dus daar zit nog een hoop rek in.
Antony is uiteraard ook welkom maar die speelt rechtsbuiten.Voor de rest zou ik zo 1/2/3 niet een middenvelder weten die het balletje neerlegt waar hij wil en zelf ook scoort.Suggesties? Kunnen we ten Hag en Overmars ons verlanglijstje sturen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Helaas speelt Ødegaard geweldig in de Spaanse competitie. Die is onhaalbaar nu. Van Ginkel? Unuvar in het diepe gooien komende zomer?
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Odegaard daar zeg je wat. In het geval dat Donny naar Real gaat zou daar misschien wat te regelen zijn.Van Ginkel is in de laatste zeven jaar zeven dagen fit geweest ongeveer dus die zou ik de waterzak niet eens durven laten dragen.
Unuvar is nog wel erg jong en erg licht, gaat denk ik nog wel even duren.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Unuvar is bijlange na niet klaar voor Ajax 1 ! Wordt shoppen, Antony dan nu gelijk maar halen! We doen maar net alsof de transfermarkt weer open is! Pffff . Van Ginkel , Klaassen......kom er maar in!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Eens, best vreemd om nu al te speculeren over spelers die wij als aanwinst zien. Tegenwoordig is de transfermarkt eigenlijk nooit gesloten. Frenkie werd aangekocht na de winterstop en mocht zijn seizoen afmaken. Als we de Telegraaf mogen geloven is dit ook het geval met Zyech en Vd Beek. Misschien zou het verstandig zijn dat Overmars dezelfde strategie gaat hanteren. Dan worden ze in ieder geval niet last minute voor je neus weggekocht. Misschien is het inderdaad niet handig om een blessuregevoelige Van Ginkel te kopen, helemaal omdat Ajax de laatste maanden nogal last heeft van blessuregevallen binnen de selectie.
+1/-0

3 jaar geleden
Zou inderdaad goed kunnen dat er een mondelinge afspraak was dat hij voor een dergelijk bedrag weg mag, want dit lijkt me in alle andere gevallen te weinig. Verder ook zuur om Hakim naar zo'n kutclub als Chelsea te zien gaan.
+2/-0

3 jaar geleden
Hoe zuur ook, er is een leven na Ziyech bij Ajax! Komt goed , met gerichte aankopen vlammen we verder! T zal Ajax niet zijn,zeg!!
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgend jaar dan maar zo spelen:

Van Crombrugge-Dest-Schuurs-Blind-van Aanholt-Eiting-Martinez-Gravenberch-Promes-Tadic-Traore.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Ik neem aan dat ze een rijtje vervangers in kaart hebben. Maar ja als je leest dat de deal met Antony op 5 miljoen verschil misloopt dan ben ik bang dat het een hete zomer gaat worden. Ik persoonlijk zou Ihattaren halen, maar wie ben ik.
+1/-0

3 jaar geleden
De dag die je wist die zou komen is hier... Het is Hakim gegund - een topclub in een topcompetitie. Het bedrag is relatief laag, maar gezien de extra bonusjaren die Ziyech al bij ons speelt, is dat prima. Dat helpt ook bij soortgelijke constructies met andere toppers die er 1-2 jaar aan vast knopen om te blijven. Het is ook goed dat het nu al bekend is, dat geeft tijd en vrijheid van handelen. Hopelijk geeft Hakim ons nog 3 mooie maanden!!
+1/-0

3 jaar geleden
We wisten het, dus niet piepen en dat de transfersom te mager is had iedereen kunnen weten, want dat is hem toegezegd. Ziyech zal zeker willen vertrekken met een paar prijzen nou dat willen allemaal gewoon Vitesse verslaan.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wat heeft de hoogte van het bedrag daarmee te maken, Ajax kan zelf het bedrag bepalen en niet tevreden zijn met zo een bedrag, ik vindt het een fooi ,ik gun Ziyech echt het allerbeste maar op dit ogenblik is hij zeker 65 miljoen waard en geen cent minder!
Vindt het jammer als hij naar Chelsea zou gaan, persoonlijk vindt ik het de minst spraakmakende club uit Engeland ,al helemaal van wat er gebeurt is bij de laatste wedstrijd ,zal me niet verbazen als ze daar ook de hand in hadden ,maar goed dat is niet te bewijzen, nog niet in ieder geval.
+1/-0

maas1plas (geschorst)
3 jaar geleden
Wist. Dat hij weg zou gaan. Weet niet wat in zijn contract staat. Maar 45 miljoen is veel te weinig zeker 75 miljoen anders
+2/-0

3 jaar geleden
Op de een of andere manier lijken Europese topclubs toch enigszins te aarzelen als het om Hakim gaat. Waarom? Vermeend lastige jongen? Te veel foute passes?
Afgezet tegen het transferbedrag voor Frenkie is 45 mio natuurlijk niet geweldig. Maar na 4 jaar Ajax heeft Hakim wel een transfer verdiend naar een topclub in een grotere competitie. Dan is Chelsea geen slechte keuze qua club en speelwijze (als ik die zure Chelsea citroen in mijn strot even weg denk).
Uiteraard wordt het lastig een goede opvolger te vinden. Ik vond Careltje best aardig op dreef de laatste tijd, maar of hij Hakim's niveau kan halen?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het is hem gegund, maar zal hem heel erg missen bij Ajax.

En wat het bedrag betreft? Ik ben allang blij dat hij dit seizoen is gebleven.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik gun Hakim Chelsea wel maar ik gun Chelsea Hakim niet
+3/-0

 
3 jaar geleden
Zo eens. Ik gun Chelsea Hakim ook niet.

En zouden ze hem ook hebben gekocht als hij niet 3 x een assist gaf tegen ze en scoorde? Waarschijnlijk niet. Net als met Juve en de Ligt. As Roma en Andy van der Meyde.

Hakim is zo'n mooie speler, hij verdient Real, Barca of Liverpool. Alles eronder is te min voor hem.
+1/-0

3 jaar geleden
A. Als het waar is, dan maakt me dit niet blij want Ziyech is gewoon fantastisch en past gewoon zo goed bij Ajax.
B. Chelsea is niet de TOP. Chelsea is Europese subtob. Laten we eerlijk zijn.
Chelsea is ook in Engeland in principe de subtop met soms een uitschieter.
Okay, misschien is Chelsea ook wel top, maar geen legendarische club in ieder geval. 1 x de CL gewonnen. Net als PSV en feyenoord.


C. Ik hoop dat als nog voor Hakim een Barca, Real, Bayern, Liverpool, City komt. Want Is Chelsea vooruitgang ten opzichte van Ajax? Nee. Ajax is veel meer legendarischer dan Chelsea. Vind ik. 4 x de EC1 versus 1x.

D. Waarom moet dit nu naar buiten gebracht worden? Of komt het door de pers?
Net als met Frenkie creëert het allemaal onrust. Enige wat goed is dat als hij weggaat dat Ajax het alvast weet. Verder, je hebt er niks aan dat het nu al bekend is naar buiten dat hij naar Chelsea vertrekt, alleen maar onrust. Ook bij Hakim.

E. ALS Hakim vertrekt zie ik het sorry, somber in. Neres, Promes, Onana, Beek gaan ook dan. Zijn allemaal bevriend.

F. Ajax in sep 2020 kan er heel anders uitgaan gaan zien...Wordt heel moeilijk voor Overmars om zelfde level te gaan halen. Daarom hoop ik nog steeds op Luis Suarez. The comeback!
En allemaal grote talenten zoals Anthony, Ithharen, Stengs, Boadu?
+1/-0

 
3 jaar geleden
A.u.b houd op over Stengs en Boadu, wat een hype is dat zeg. Zelf opgeleide spelers aanvullen met ervaren goede spelers die er direct staan.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zullen wij dan maar even dreamteamen? Dest naar Bayern voor 28 miljoen. Hakim Chelsea , ruim 40 miljoen, Onana, ook Chelsea? , pakmbeet 45 miljoen en Beekie is dit jaar de jackpot met ongeveer 60 miljoen die Real of M-U voor hem gaan betalen.
Er komt dan ongeveer 175 miljoen binnen. Neres en Nico miljoentje er bij per jaar met een soort Hakim constructie zodat ze nog een/twee jaar blijven en op pad met de knip Marc.
Hopelijk eindigt dat dan ongeveer zo.

Voorhoede Neres, Tadic, Promes, Antony (25 miljoen) en Boadu (15/20 miljoen)Traore.

Middenveld Martinez, Klaassen (15/20 miljoen), Ihataren (25 miljoen), Stengs (25 miljoen), Eiting en Gravenberch.

Achterin Mazraoui, Schuurs, Blind , Nico, Alvarez, Veldman met Cillesen op doel (20 miljoen).

175 miljoen gevangen, 130 miljoen uitgegeven en een selectie die helemaal in orde is volgens mij. En nog een paar zakcenten voor Marc voor twee weken Canarische eilanden na al dat harde werk.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het zou allemaal kunnen Flamenco....

Mijn aanvulling:

* Luis Suarez terug halen voor ? what it takes.
* Anthony, Ithharen, Stengs...ik vind het prima..
* Cillesen wil ik persoonlijk niet meer terug als keeper, is gewoon niet een TOP keeper en wordt ook niet beter. Ik vind hem vooral een acteur die probeert zoals Van der Sar te zijn. Nee, neem dan ALS Onana weggaat een nieuwe keeper die kan uitgroeien tot super keeper. Ik zie meer in Bizot of Padt?
* Klaassen? Is een klasse minder dan Van den Beek en wordt alleen maar minder. Ik zeg niet doen.

* Ajax heeft straks zoveel geld en zoveel good will in de wereld dat het meer dan ooit makkelijker is om spelers te halen.
Zie Neres, Sanchez, Tagliafico, Ziyech, Martinez, frenkie, die allemaal in de roos waren.

* Verder ontbreekt Ajax het nog steeds aan een goede RCV. Die beer van Chelsea achterin bv of een andere beer. Ajax heeft een beer nodig, die tackelt, kopt, sloopt.

* ik wil Idrissi ook voorstellen, ik vind hem echt een Ajax speler. Wat een goal ook weer tegen NAC.


* Verder zie ik wat in het proberen van een Rakitic naar Ajax te halen. Hij zou echt wat toevoegen aan een jong Ajax. Dan heb je Blind, Suarez, Tadic en Rakitic als ervaren spelers.

* Als Hakim en Beek gaan, dan ben ik benieuwd of Ajax ook Onana, Dest, Tagliafico, Neres laat gaan. Straks heb je alleen nog Blind, Tadic, Mazraoui over van een super elftal. Ben je in 1 jaar 8 spelers kwijt, moet je dat willen? Ajax heeft helemaal geen geld nodig namelijk.

* Neres moet echt blijven en ik hoop hier op. Hij maakt Ajax gewoon speciaal en is jong.

* Maar als het toch moet dan met een GROTE BANG stoppen!
landstitel, Uefa cup, Beker en Johan Cruijf schaal in 2019-2020.

Hierna een nieuw team bouwen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nou vooruit, je krijgt Bizot op doel ondanks dat ze bij Ajax, Barcelona en het Ned. elftal ook voor Cillesen kozen en kiezen.
Rakitic is een leuk voorstel maar die kan bij PSG die hem wil hebben 20 miljoen per jaar verdienen dus leuk bedacht maar forget it. Net als Suarez ben ik bang. Barca moet de markt al op voor meerdere aanvallers dus die zullen Suarez die ook een topsalaris heeft niet zo maar laten gaan.
Voor een speler wil ik echter nog een keer in de bres. Vergis je niet in Davy Klaassen. In 180 wedstrijden 55 goals voor Ajax en hoewel hij bij Bremen alleen maar moet verdedigen toch nog 12 goals in 55 wedstrijden.Met Hakim en v/d Beek zijn we de longen, de aanjagers, de drukzetters en het scorend vermogen op het middenveld kwijt. Laat Klaassen nu precies al die eigenschappen hebben met zijn extra long en scorend vermogen.. Het is geen gepolijste voetballer maar wel een giga brok karakter in de kracht van zijn leven met 27 jaar. Niks slechter aan het worden, zijn piek moet nog komen.
Hij en dus Ajax zal wel een echte aangever moeten hebben voor zowel de spitsen als Klaassen. Als Donny naar Real gaat komt dan wel Odegaard, dan wel James vrij want die zullen never alle twee in de basis of zelfs selectie komen. Daar ligt een kans voor Overmars om zaken te doen met Donny als ruilmiddel. Martinez, Klaassen en een van die twee zou een topmiddenveld zijn. Is dit een brug te ver dan pleit ik voor Ihataren.

Ik heb ook nog steeds hoop dat Schuurs zijn kans gaat pakken. Van spillebeen is hij toch wel een kerel geworden en die kan meevoetballen en dus inschuiven.Hij heeft nog wedstrijden genoeg om te laten zien of we die rcv ook nog moeten halen.
+1/-0

3 jaar geleden
Mondeling akkoord....

Chelsea: "we willen Ziyech... Voor 45 Mio"
Overmars: "hahahaha, ja het is goed met je"
Chelsea: "hij zei is goed"

Zoiets?
+5/-1

 
3 jaar geleden
Overmars heeft in meerdere interviews uitgelegd hoe hij werkt. In het geval van Ziyech beloning voor langer blijven door en hoger loon en een relatief gelimiteerde transfersom. Kort gezegd; Ziyech is 2 jaar langer gebleven, dus nu kost hij niet de hoofdprijs. Het voordeel is niet alleen een langer verblijf, maar ook dat andere spelers zien dat Ajax een betrouwbare partner is.

Zo is dat gegaan.. 😉
+1/-0

 
3 jaar geleden
Van mij mag Marc deze constructie ook met Neres en Nico in elkaar zetten.Elk 45 miljoen max bij verkoop en dan nog een/twee jaar hier ballen. Met een goede scouting en in de eigen competitie kunnen we echt wel goede vervangers vinden voor rond de 25 miljoen.
+1/-0

3 jaar geleden
Zo is het nou eenmaal gegaan, met de mazzel dat we nog 2 jaar van hem hebben kunnen genieten.
+2/-0

3 jaar geleden
Jammer, maar ik gun het hem wel. Mooie stap en natuurlijk de top competitie waar iedereen in wil ballen samen met de primera.

JC schaal
Beker
Landskampioen
Finale EL
Halve finale CL

Super C.V. al in 4 jaar.

Alvast bedankt Hakim, hoop dat je dat C.V. nog aanvult ;)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zeker!

Ik hoop op Uefa cup winst en landstitel! Dat zou zijn jaren bij Ajax nog een mooier cachet geven! Ik denk ook dat Hakim dit wil.

Dan gaat hij echt als Ajaxicoon!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Binnen 3 jaar voetbalt Ziyech bij Barcelona of Real ! Chelsea gaat tegenvallen!!
+1/-0

3 jaar geleden
ze mogen hem niet laten gaan het is een topvoetballer hij wordt geroemd bij ajax
+1/-0

Lax (geschorst)
3 jaar geleden
Hakim, proficiat met deze mooie transfer, naar deze mooie PL club.
Over jouw opvolging wordt nu al volop gespeculeerd, ik weiger daar aan mee te doen.
Ik ga eerst nog van jouw magistrale spel genieten waarna je afscheid neemt ergens in mei met 3 prijzen.
+1/-0

3 jaar geleden
Een goede keus, al zeg ik het zelf. @AFCAjax mèt Ziyech is op z'n minst van hetzelfde niveau als Chelsea, Ajax zonder Ziyech tegen Chelsea met Ziyech is tamelijk kansloos. Bedankt voor zoveel voetbalschoonheid Hakim, het ga je goed...!
+0/-2

3 jaar geleden
We wisten dat dit er aan zat te komen en Hakim zal niet de enige zijn die Ajax gaat verlaten. Onana, vd Beek , Taglifico en misschien ook wel Dest en ik verwacht zelfs serieuze belangstelling voor Blind. Het zal afwachten zijn , ik laat het masr maar op mij afkomen. Eerst dit seizoen maar eens goed zien af te sluiten met nog 3 ijzers in het vuur.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

amerika bassey bergwijn brobbey delcampo depay dna elsimao eredivisie hag heitinga huntelaar jcdebest johnny jong linksbuiten liverpool nederland overmars platteland rvc sar schreuder shogun simons sjakie tadic vink ward wijndal