Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik heb zelf niet getwijfeld aan een terugkeer'

11 februari 2020 15:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Ik heb zelf niet getwijfeld aan een terugkeer"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Daley Blind aan zich gestoord te hebben aan de dokters die op televisie hun mening gaven over de voetbaltoekomst van de verdediger. "Als ik hen hoorde, was ik helemaal niet zo veilig", aldus Blind. "Het gaat goed, ik voel me goed en ben blij dat ik weer bij de wedstrijdselectie mag aansluiten. De afgelopen twee maanden heb ik beleefd als een rollercoaster. Tijdens en na de wedstrijd voelde ik me goed, de schrik kwam pas paar dagen later toen in het ziekenhuis de onderzoeken begonnen. Dan krijg je veel op je af: van negatief tot positief nieuws."

Blind schrok wel toen hij het nieuws hoorde van een hartspierontsteking. "Maar met mijn familie, vrienden en vrouw om me heen heb ik er snel een positieve draai aan kunnen geven en me kunnen focussen op een terugkeer op het veld", zo geeft hij aan. "Ik heb zelf niet getwijfeld, was persoonlijk standvastig dat ik zou terugkeren, maar de vraag was hoe lang het zou duren en wanneer ik zou kunnen terugkeren."

Toen hij weer loopjes mocht gaan doen, had hij totaal geen angst meer. "Ik voel me een heel veilig persoon. Zoals de trainer terecht zei: met het kastje misschien nog wel veiliger dan ieder ander", zegt hij daarover. Ook de boodschap van zijn arts speelde daarin een rol. "Wat er precies is gezegd, blijft tussen ons. Maar in grote lijnen kwam het erop neer dat topsport gewoon weer mogelijk is. De artsen hebben me gemonitord en aan de hand daarvan hebben we het moment van mijn terugkeer bepaald. Ik stond er positief in en het is fijn dat ik zo snel weer terug ben. Ze zullen me echt niet vrijgeven als het niet goed is."

Blind snapt de kritiek niet dat het onverantwoord was om verder te spelen tegen Valencia. "Toen de dokter en fysiotherapeut op het veld waren, was ik alweer helder. En alle testen, inclusief mijn hartslag, waren goed", aldus de international. "De kritiek was er weer van mensen van buitenaf die niet weten wat er is gezegd en getest op het veld. Er was geen aanleiding te denken dat er iets mis was met mijn hart, ook omdat ik geen pijn op mijn borst heb gevoeld."


Discussieer mee op de forums


Tags

blind arts artsen borst buitenaf dokter dokters fysiotherapeut gemonitord hartslag hartspierontsteking loopjes onverantwoord rollercoaster schrik standvastig telegraaf valencia veiliger voetbaltoekomst vrijgeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ik ben superblij dat hij terug is bij Ajax! Veel succes Daley­čśś
+1/-0

7 maanden geleden
Ja ik ook! De veldheer van Ajax.
+1/-0

7 maanden geleden
Als er 1 schaap over de dam is,volgen er meer. Weldra zal het leed geleden zijn en Ajax kan beginnen om een goed einde te breien aan een toch wisselvallig seizoen.
+1/-0

7 maanden geleden
Welkom terug.
+1/-0

7 maanden geleden
Tenminste een echte Ajacied, kunnen Sneijder, Suarez, Vertonghen, wat van leren met hun praatjes "ik kom terug"
Fijn dat Blind weer gezond is verklaard. Top gozer is het!!
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Vertonghen wil niet concurreren met blind, dus die wil pas terugkomen als blind weg is, wat te begrijpen is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Vertonghen zou met Blind en Nico op de bank zitten. Logisch. Hij is de mindere van hun beide.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@Viper
Wat een gelul is dat, heeft gewoon met zijn riante salaris te maken. Dat is verder geen schaamte maar zeg het gewoon. Blind zou namelijk makkelijk cvm kunnen spelen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Je hebt het er even met hem over gehad Nico? Of heb je een andere bron?
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso beek blind cavani donvito fier gerald gotze gravenbergh hag koen kruizen laudrup marin martinez neres onana passeren potter promes renemar rijkaard robben rondlopen schuurs suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech