Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Met elkaar onderzoeken hoe we in Nederland verder kunnen groeien'

11 februari 2020 10:04 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Met elkaar onderzoeken hoe we in Nederland verder kunnen groeien"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijke column in De Telegraaf geeft algemeen directeur Edwin van der Sar aan een beetje verbaasd te zijn over de berichten dat Ajax finaal tegen de BeNeLiga zou zijn. Ajax had kort daarvoor met zes clubs uit Nederland, vijf Belgische clubs, de KNVB en de ECV bij elkaar gezeten om een derde stap daarin te nemen. "We kijken of er een meerwaarde is te creëren met een sterkere competitie van twee landen die dicht bij elkaar liggen. Door de toevoeging van bepaalde clubs zou het niveau van de wedstrijden omhoog kunnen gaan", aldus Van der Sar. "Belangrijk is om te kijken naar het totale plaatje, de competities moeten ook op andere niveaus goed worden ingevuld. En alle partijen worden erbij betrokken om hun mening te geven."

Ajax kijkt daarbij ook naar de Europese ontwikkelingen. "Maar geen enkele club richt zich alleen op een Europese competitie", zo geeft hij aan. "De clubs uit Engeland of Spanje zullen, zolang ze daar 250 miljoen euro incasseren dankzij de tv-rechten, nooit uit hun eigen competitie stappen."

Omdat de veranderagenda nauwelijks voor veranderingen heeft gezorgd, moet volgens Van der Sar onderzocht worden hoe er met elkaar in Nederland wel gegroeid kan worden. "In het buitenland zijn bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van tv-rechten", zegt hij daarover. "Er komen nieuwe dingen aan. Denk aan de streamingdiensten. Voorlopig zit de Eredivisie nog in het FOX Sports-contract, maar je moet wel alert zijn."


Tags

sar nederland beneliga column ecv engeland eredivisie finaal fox knvb niveaus streamingdiensten telegraaf veranderagenda wekelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Als ik vandaag lees dat de Belgische voetbalclubs samen een tekort hebben van 86 miljoen denk ik dat we géén NeBel competitie moeten willen.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Hier zit niemand op te wachten qua supporters, dat gaat nooit leven in Nederland. Zolang de Uefa niets doet met hun "geweldige " financial fairplay regels kan je 100 varianten verzinnen qua Competies maar dat veranderd niks. Eerst de oliesjeiks, clubs met schulden, en andere louche investeerders aanpakken. Dat is de enige remedie.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Toch ben ik er voor.
Van nostalgie kan je ook niet leven, de eredivisie holt achteruit.
Het niveau is bij de meeste wedstrijden niet om aan te zien om over de beleving nog maar te zwijgen.
Bijna alle clubs kampen met terug lopende bezoekersaantallen, 10 jaar geleden zat het bij Heerenveen of Groningen altijd nokvol nu zie je zelfs als ze tegen Psv of Feyenoord spelen al behoorlijk veel lege stoelen, alleen als Ajax langs komt krijgen de meeste clubs het nog uitverkocht.
Met alle respect maar clubs als Rkc, Fortuna, VVV, Emmen dat zie je in een beetje voetballand ergens in de 3e of 4e klasse.
En dan degraderen er straks weer een paar en dan krijg je er Cambuur, Volendam en Excelsior voor terug, lood om oud ijzer dus.
Allemaal op dat kunstgras omdat ze financieel zo zwak zijn dat ze niet eens een goed natuurgrasveld en trainingscomplex kunnen onderhouden.
De 10 grootste clubs in Nederland hebben allemaal een 20.000 plus stadion, de 8 grootste clubs in België ook, dan krijg je dus al een totaal andere uitstraling van de competitie.
Brugge, Anderlecht, Luik dat is allemaal een stapje hoger dan Utrecht of Groningen, dan is dus elke wedstrijd vol gas om te winnen net zoals dat bijvoorbeeld in Duitsland is.
Je krijg een totaal ander verzorgingsgebied, de lijn Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel is het dichtstbevolkte en meest ontwikkelde gebied van Europa, super interessant voor geldschieters en sponsors als je dat zal bundelen in 1 competitie.
Durven veranderen, zoals het nu overal is blijft het echt niet nog 50 jaar in het Europese voetbal als je als Nederland en België de eerste stap zet kan je daar in de toekomst veel voordeel van hebben.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik roep al tien jaar dat Ajax de Bundesliga in moet, om financieel te overleven aan de top. Wat vinden jullie, is dit is een gekke gedachte?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dan speel je om plek 8 tot 10. Liever niet.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Plek 3 tot 5, toch?
+1/-0

 
7 maanden geleden
plek 8 tot 10? kerel! Top 3 elk jaar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Volg jij de Bundesliga maar is een vol seizoen. Dan snap je wat ik bedoel.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
El Nico, als we in de Bundesliga hadden gespeeld, hadden we genoeg centjes gehad om De Ligt en Frenkie de Jong te kunnen houden.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
7 maanden geleden
Rare aanname, Bayern koopt al eeuwen lang al de toppers weg bij hun Bundesliga concurrentie...
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Offtopic: Juventus gooit Alegri eruit na verlies tegen Ajax en Sarri moet nu al gaan oppassen dat ze hem er niet uit gaan gooien en Allegri gaan terug halen.
Want hij won wel 5 titels op rij.

Voetbalwereld is gek geworden.

Voor de Ligt is de druk op Sarri slecht, want Sarri zal nog meer de veilige weg kiezen hij heeft geen tijd om de Ligt maar kansen te blijven geven.
Wanneer Chielini terug is zal hij spelen. Die man is legend daar.

Hellas en Napoli verliest juve met de ligt in basis.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso beek blind cavani donvito fier gerald gotze gravenbergh hag koen kruizen laudrup marin martinez neres onana passeren potter promes renemar rijkaard robben rondlopen schuurs suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech