Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Hakim Ziyech moet er zondag zeker weer bij kunnen zijn'

9 februari 2020 20:48 - Rondo
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Hakim Ziyech moet er zondag zeker weer bij kunnen zijn"; image source: Pro Shots

Erik ten Hag verwacht volgende week weer te kunnen beschikken over Hakim Ziyech. Dat gaf hij zondagavond aan bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik denk dat de bekerwedstrijd van woensdag nog te vroeg is, maar we kijken van dag tot dag. Maar zeker zondag moet hij er weer bij kunnen zijn", aldus Ten Hag.

De trainer van Ajax ging ook in over de situatie van Daley Blind en de periode na de wedstrijd tegen Valencia. "Onze dokter heeft het gewoon heel goed gedaan. Niemand had een idee dat er een probleem zat, maar onze dokter zei een dag later dat hij naar het ziekenhuis moest om verder onderzoek te doen", zo gaf hij aan. Hij sprak tegen dat Blind tijdens het duel al vervangen had moeten worden. "Toen de dokter bij hem kwam, was hij gewoon helder. Hij had een goede pols en geen hartkloppingen."

Ten Hag reageerde ook op de kritiek over de vele blessures bij Ajax van laatste tijd. Volgens hem heeft dat niets te maken met verkeerd trainen of een trainingskamp in Qatar. "Een heel jaar door voetballen zonder rust en daarna zonder voorbereiding... iedere fysioloog weet dat je daar de basis legt. Hakim Ziyech heeft die dit seizoen gemist", zei hij daarover. "Tot vorig jaar speelden we geen Champions League, dat is ook een factor. Je speelt dan vaker op een hogere intensiteit en hebt daarom nog meer risico. We hebben een goede selectie, maar we kunnen niet in een keer Ziyech, Blind en Tadic missen. Dat zijn toch de beteren."




Tags

hag ziyech blind dokter factor fysioloog hartkloppingen intensiteit qatar rondo tadic trainingskamp valencia ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mooi om de trainer te beluisteren bij rondo. Ben dankbaar dat Ten Hag er is en hoop dat hij nog lang blijft en een serie neerzet a la Van Gaal van een aantal jaar bij de club.

Wat ten Hag tot nu toe bereikt heeft in 2 jaar:

Ajax-----
Eredivisie 1x 2018/19
KNVB beker 1x 2018/19
Johan Cruijff Schaal 1x 2019

- Halve finale CL 2018/2019
- voorronde CL behaald 2018
- voorronde CL behaald 2019

actueel:

- 1e eredivisie
- Beker nog actief
- Europees overwintert, weliswaar Uefa cup

> Europese prestige, wereldbekendheid met de club, speler ontwikkeling
> financieel veel inkomsten
> mooi voetbal
> Wereldtop verslagen
> trainer die uitstekend met spelers en media omgaat
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ziyech woensdaf en zondag niet laten spelen. Laat hem maar is goed fit worden. Vitesse uit is lastig maar te doen. RKC moeten we zeker zonder Ziyech kunnen pakken. Komen nog genoeg belangrijke potjes.
Getafe is momenteel de nr3 van Spanje. Hebben wij weer.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Eens, mooi zijn als de 2 veldheren van Ajax weer tegen Getafe 90 min kunnen spelen en het hele elftal weer in de beste opstelling komt te staan. David Neres, 1 van de beste vleugelaanvallers die ik sinds tijden heb gezien bij Ajax, wat mis ik die guy en zijn goals en assists. Zijn onvoorspelbaarheid. Hopelijk zijn ze er weer bij tegen Getafe. Nog 11 dagen. En dan naar de tandarts in Spanje.
+2/-0

4 jaar geleden
Half uurtje mee laten doen dan om alvast wat ritme op te doen voor donderdag tegen Getafe. Dan hebben we hem veel harder nodig.
+3/-0

4 jaar geleden
Off topic : Veltman 2 maanden out!! Dat is behoorlijk zuur! Gelegenheid voor Perr of Edson om naam te maken! Al vrees ik dat dat te veel gaat worden! Ik hoop dat ik t mis heb!
+1/-0

4 jaar geleden
Welkom terug, Hakim. Rustig beginnen en pieken tegen Getafe!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos