Transparent
Inloggen
Sluiten

'Bayern München bracht bod uit op Sergiño Dest'

7 februari 2020 23:19 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Bayern München bracht bod uit op Sergiño Dest"; image source: Pro Shots

Bayern München heeft afgelopen transferperiode een bod uitgebracht op Sergiño Dest. Dat meldt De Telegraaf. Ajax liet meteen merken dat de verdediger niet mocht vertrekken, maar de Duitse recordkampioen hoopt hem komende zomer alsnog binnen te kunnen halen. Een transfer zou voor Ajax dan wel bespreekbaar zijn, mits de juiste prijs wordt betaald.

In de ochtendeditie van De Telegraaf wordt toegevoegd dat Bayern München een bod van 20 miljoen euro had uitgebracht. Volgens bronnen zouden beide clubs elkaar inmiddels zijn genaderd tot enkele miljoenen voor een transfer in de komende zomer. Aanvankelijk wilde Marc Overmars 30 miljoen euro ontvangen voor de international van de Verenigde Staten, maar naar verwachting neemt hij genoeg met een bedrag van rond de 26 miljoen euro. Zelf zou Dest interesse hebben in een transfer naar Duitsland en zijn management zou al in de startblokken zitten om de onderhandelingen te starten over een contract.

Meer op Telegraaf.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

bayern dest telegraaf bespreekbaar duitsland genaderd ochtendeditie overmars

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Deze jongen moeten ze juist vastleggen voor langere tijd, hoezo bij het juiste bod is het bespreekbaar. Wat straal je dan wel niet uit Als Ajax zijnde?? Is pas 19 jaar en gewoon een topper in spe. Is in mijn ogen Mazaroui al voorbij.
+2/-1

8 maanden geleden
Dest is een groot talent.
Eindelijk een écht talent voor de rechtsbackpositie.
Ben bang dat de talenten ook niet meer langer als hooguit twee jaar voor Ajax willen uitkomen.Het hoogtepunt van de laatste 20 jaar heeft de laatste drie jaar plaatsgevonden middels het bereiken van de finale in de Europa Leage en de halve finale in de CL.
+1/-1

 
reactie verwijderd

8 maanden geleden
Eerst nog een paar jaar Ajax zou verstandig zijn. Dest is een groot talent, maar is nog lang niet uitgeleerd en ook nog niet onomstreden op rechtsback.
+2/-0

8 maanden geleden
De eerste drie jaren vast houden dan een record bedrag vragen. Die jongen is goed bezig
+1/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat Sergino nog 3 jaar aan Ajax verbonden blijft, dan kan hij als topper veel aan spelen toekomen, wat altijd maar de vraag is bij een andere grote club in Europa. Dan heeft hij zoveel vlieguren op zijn teller staan dat hij bij een komende club als basisspeler wordt aangetrokken. Voor hemzelf en Ajax beter.
+1/-0

dwtk (geschorst)
8 maanden geleden
Hij is nog lang niet uitgeleerd. Aanvallend is het in orde, verdedigend laat hij te veel steken vallen vooral tegen sterkere tegenstanders.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Misschien is dat ook wel de reden dat Ajax denkt pakken die 26 miljoen. Gaat hij het wel halen en we hebben met Mazraoui en Veldman nog twee spelers voor die plaats.Voor een speler met talent maar die het allemaal nog moet gaan bewijzen is het een hoop geld. Ik zeg niet dat ze hem moeten verkopen alleen weten wij niet wat er speelt.
Wie willen ze halen? Wat gaat dat kosten? Wie gaat er weg? Wat is er te besteden?
Allemaal factoren die meespelen in een beslissing. Feit schijnt wel te zijn dat Dest geen makkelijk mannetje is. Nou zeg ik ook weer niet dat hij de ideale schoonzoon moet spelen maar met de fouten die hij nog maakt en het feit dat ze drie spelers voor die plek hebben is het een lastige beslissing.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb persoonlijk het idee dat Dest niet zoveel met Nederland en Ajax heeft en weg wilt. Ik las ook dat Ajax in de jeugd eigenlijk van hem af wilde. Hij was te klein en speelde te onstuimig.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Kon wel eens een grote kern van waarheid in zitten. Wat ik weet is dat hem regelmatig een arrogante houding verweten werd. Als de helft van deze dingen maar waar is kan ik al begrijpen dat Ajax serieus over een bod van 26 miljoen nadenkt.
het is ook nog maar afwachten of het een grote gaat worden. Het begin is na optellen en aftrekken een zeven maar 26 miljoen voor een talent dat een zeven krijgt is veel.
+1/-0

8 maanden geleden
Leuk voor Dest. Maar voor zo'n stap is het nog veel te vroeg. Misschien is Bayern ook tevreden met Veltman? Ik rij hem morgen door de storm nog naar Beieren... (grapje, mensen)
+3/-0

8 maanden geleden
26 miljoen? Is toch gewoon te weinig in de huidige markt voor een international die aan het begin van zijn carrière staat? Dest is een absoluut toptalent die je op meerdere posities op het veld kan inzetten. Hij is snel, behendig, kan verdedigen en een mannetje passeren. Ten eerste zou ik hem helemaal niet verkopen aangezien je na dit seizoen waarschijnlijk ook Onana, Tagliafico en Veltman achterin kwijt raakt. Het is ook een raar signaal dat je elk jaar je toptalenten de deur uit laat lopen voordat ze 20 zijn gepasseerd, helemaal als je niet perse dat geld op het moment nodig hebt. Maar als je hem verkoopt, dan toch alleen voor een bod dat je eigenlijk niet kan weigeren (minimum 45 miljoen).
+1/-0

8 maanden geleden
Zoals het nu gaat met de jonge spelers,moet Ajax zelf de markt op om spelers aan te trekken en moeten daar grof voor betalen
+1/-0

8 maanden geleden
Bayern die nu al dest wil halen. Geloof er niets van. Weer een fabeltje.
Verder, als Dest dit echt zou willen, is het echt niet slim van hem.
Wat heeft hij nou gepresteerd bij Ajax?
+1/-0

8 maanden geleden
Wat is hier aan de hand met de berichten? Dit soort 19-jarige jongens moet toch sowieso 3 jaar Ajax doen voordat ze naar de absolute top gaan? Deze jongen staat nog niet eens de helft van de wedstrijden in de basis hier en moet feitelijk nog meer gebracht worden.

Waarom dit soort berichten dan? Slechte relatie met technische staf? Grote bek? Onterecht eisen van basisplek?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Misschien wil Dest gewoon zelf weg! Tadic vond het ook ineens nodig verhuurd te worden!!
+1/-1

 
8 maanden geleden
Tadic? Hoe kom je daar nou weer bij.

Barca....wilde hem huren. Misschien. Gerucht.

Barca is wanhopig en probeerde in de winterstop bijna elke aanvaller in Europa te strikken. Zijn helemaal wanhopig daar.

Alsof dat Tadic zijn idee was?

Ze wilde zelfs Iniesta huren voor 6 maanden.

Barca is toe aan een nieuwe president en nieuwe TD.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Te veel reuring om een gerucht te zijn ! Jij weet t tegendeel ook niet zeker. Laten we in de zomer maar eens kijken of Dusan nog Ajacied is !
+1/-0

 
8 maanden geleden
De zomer?

Het huren ging om direct - winterstop - zodat Barca weer een aanvaller erbij had om Suarez/ Dembele tijdelijk op te vangen.

Barca die deze zomer Dusan Tadic komt halen, je weet het maar nooit, maar lijkt me sterk. Barca is continue bezig met bakken vol geld uitgeven met in ogen de beste spelers. Deze zomer zal het niet anders gaan.

Barca zal eerder Mpappe, Neymar, Firminho, Sane, Dybala, Lewandoski achtige aankopen gaan doen.

Het zit sowieso niet meer goed daar. Met die voorzitter, abidal, de sfeer, messi..
Barca is een kopende a - sociale club aan het worden.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Hier moet ik toch even in de bres voor Barca.Een asociale koopclub, daar zeg je nogal wat over de club waarmee wij zeer warme banden onderhouden. De club die Michels JC, van Gaal en Rijkaard een Ajax gezicht gegeven hebben. En dat is een asociale club opeens nu? Omdat ze door een blessuregolf misschien een oogje op Tadic hadden? Ben je al vergeten dat Overmars tien dagen geleden snel naar Brasil ging om te kijken of ze Antony niet even snel in konden lijven? Ook door blessures ingegeven maar precies hetzelfde.
Onana, Blind, Tagliafico, Zyiech, Martinez, Neres, enk Tadic hebben we allemaal gekocht. Zijn wij dan ook een asociale koopclub nu?
Kom op zeg, dat zijn gewoon de wetten van het voetbal. Iedere topclub probeert op zijn nivo de selectie op peil te houden. En dat Messi een keer wat over de Abidal zegt? Messi horen we een keer in de tien jaar, mag het een keer.
Nee Don, dit zegt meer over jouw gevoelens tov Barca dan dat het iets over Barca zegt.Zat gisteren Betis-Braca te kijken en Griezman en Firpo (normaal voor de bank) waren de twee enige aankopen van afgelopen jaar die in het veld stonden. En ik heb weer genoten van een magistrale assist hattrick van Messi en van Frenkie op wie ik trots ben dat hij bij Barca speelt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Hey Flamengo! Shalom.

Uhm, ik ben niet de enige die dit denkt/ of vindt. Dit geluid hoor je al langer.

Barcelona ook volgens journalisten, ex Barcaspelers is steeds meer zijn filosofie aan het kwijt raken bv die je zag in 1992 dream team of onder Guardiola.
Welke filosofie? Continue eigen jeugd brengen met gerichte aankopen.

Als je alleen al kijkt naar de aankopen van Barcelona:


seizoen 2019-2020 uitgaven transfers: 255,00 mln
seizoen 2018-2019: 129 miln
Seizoen 2017-2018 : 374 miln
seizoen 2017-2016: 124 miln
seizoen 2014-2015 : 166 miln
seizoen 2013-2014: 101 miln
waar de jaren nog hiervoor 50 mil/60 mil.

Het is helemaal de spuigaten aan het uit lopen.
Barcelona is een koopclub geworden.
En vooral de huidige voorzitter en Abidal zijn hier verantwoordelijk voor, al heb ik geen journalisten studie gedaan na Barcelona.

Barca is veranderd. Ook met de trainers. Valverde is aan de kant gezet. En die nieuwe trainer staat bij wijze van spreken morgen ook zo weer bij het oud vuil.

Ajax zet niet de toon.
De grote clubs doen dit.
Zij zijn de machthebbers.

Clubs als Barca, real en United zijn verantwoordelijk.

Barcelona is nu net als Real. Ik zie het verschil niet meer.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Bij alle clubs waar veel geld zit is heel veel gekocht de laatste jaren. Dat is inderdaad de tendens geworden. Ook Ajax is van spelers van 5 miljoen naar spelers van 15/20/25 miljoen gegaan.
Dat rijtje van uitgaven dat klopt wel maar dat maakt het nog geen asociale club. Er zijn wel 10/15 clubs met een rijtje wat er zo uit ziet. Ik viel over het woord asociaal, dat is heel iets anders. De hele (voetbal) wereld is op hol met achterlijke bedragen en wie niet mee doet doet ook echt niet meer mee.
Soms lukt het clubs als vooral Ajax en Barca nog met de jeugdfilosofie de gaten te vullen die er in een selectie vallen maar als die er niet zijn moet je kopen of afhaken. En natuurlijk kopen rijke clubs dan, ook Ajax. Geen enkele club hoeft mee te gaan in dit verhaal maar alle clubs en ook wij supporters willen het kapitaal op het veld zien staan.
Een salary cap zou een oplossing zijn maar dat zit er voorlopig niet in dus gaat de race gewoon verder en hebben alle clubs die er aan mee doen evenveel schuld.
Dat Valverde verhaal past trouwens ook niet in je verhaal want juist die is weg gestuurd om de Guardiola filosofie weer terug te brengen. Valverde was een bange trainer en dat past niet bij Barca. Foute trainer gehaald , dat klopt. Barca maakt vrij veel foute keuzes zoals Dembele, Coutinho en ook nu Griezman weer. Allemaal met je eens, alleen asociaal is een brug te ver. Je zou wel kunnen zeggen dat sporters asociaal veel verdienen want de halve wereld heeft honger en dan gaat een sporter met tien miljoen naar huis. Maar ja, nu zijn we af aan het dwalen.
In grote lijnen klopt je Barca verhaal wel maar zo kunnen we wel vijftien andere voorbeelden noemen. Laten we alleen een club als Barca niet asociaal noemen.Asociaal past meer bij strafdegradatie, omkoping, matchfixing en zo en dan zitten we al snel in Italië waar bijna de hele wereld hoopt dat Juve onderuit gaat. Barca zit echter in de harten van Amsterdam ook al gaat het tegenwoordig helaas om de centen.
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik waardeer je genuanceerde feedback.
Blijkbaar is er veel liefde en waardering bij jou voor deze club. Dat respecteer ik. Barcelona heeft heel heel veel aan Ajax te danken en aan de Ajax mensen, spelers, trainers en aan de club Ajax. Andersom is dit niet zo.
Barcelona heeft Ajax Amsterdam nodig gehad, andersom heeft Ajax nooit iemand nodig gehad. Maar dat terzijde.

Ik ben me er bewust van dat er speciale band is tussen de clubs, maar dat is irrelevant aan mijn kritiek en de kritiek van anderen op deze club.

Nogmaals ik heb geen diepte onderzoek gedaan.
Zou ik het wel doen, ik heb toevallig Media en cultuur gestudeerd UVA, wie weet komen we achter schokkende dingen die achter de schermen daar gebeuren.

Wat weet ik wel..( zo even uit de losse pols en vergaarde kennis)

Ik hoor steeds meer kritiek van buitenaf o.a. van ex spelers, zoals Dugarry.
De kritiek zit hem vooral in het feit dat Barcelona zichzelf aan het kwijtraken is.

Maar ook als je bv leest in het verhaal van Bogarde hoe ze met hem omgingen in zijn tijd daar....ontluisterend.

Als je luistert naar het Louis van Gaal gebeuren en hoe een gentleman als Bobby Robson zomaar aan de kant werd gezet..Schandalig.

Vervolgens ook weer Van Gaal.

Hoe belachelijk veel geld wordt uitgegeven aan salarissen (het meeste ter wereld van alle club en de transfersommen) en wat het gevolg is van dit soort keuzes..
Daarnaast wordt een speler van 100 miljoen net zo goed zo weer het jaar erop aan de kant geschoven. Er is nauwelijks meer echt een beleid, schreef ook Dugarry. Het is gewoon doen wat clubs als Real al jaren doen. Kopen, net zo lang tot je de Ec1 hebt gewonnen. Deze zomer ging het ook. Frenkie, de Ligt, Griezman en als het kon ook nog Neymar halen, terwijl ze het jaar daarvoor al dembele, Countinho etc hadden gekocht.

Barcelona is harder geworden en hoe het precies binnenskamers nu allemaal gaat heb ik niet bestudeerd, wel zie ik een tendens die Barca ook inzet: super veel kopen, belachelijke grote bedragen - en het alleen maar erger maken ipv eigen koers varen. Zelden meer jeugdspelers echt kansen geven tenzij het echt niet anders kan.
Salarissen bieden die de hele markt kapot maken. Mee gaan in het monopolie gebeuren (waar vele clubs schuldig aan zijn, maar als je de grootste misschien wel bent moet je juist de rest beschermen en de andere competities)


Barcelona is een forerunner op gebied van uitgaves en inkomsten - maar ze zorgen er zelf voor dat alles wat mooi is aan voetbal kapot wordt gemaakt. Want ze gaan mee in al die dingen die voetbal kapot maken.

De recente gegevens heb ik niet, maar hoeveel belastingschuld heeft Barcelona op dit moment?

Barcelona o.a. gedraagt zich wel asociaal, lees maar dit artikel:
https://www.independent.co.uk/sport/football/european/how-tax-break-gives-real-madrid-and-barcelona-an-unfair-edge-8749146.htmllink

Terwijl Spanje dus onderdeel is van de EU, wordt er geld uitgegeven en komt men in de schulden van heb ik jou daar, en vervolgens kunnen ze toch weer jaar in jaar uit dikke spelers en salarissen bieden. Wat klopt hier niet aan?
€663,876,44 belastingschuld bij de Spaanse overheid...
en vervolgens ook nog door een speciale regeling gedekt worden. ( dit was 2013)

recentelijk hier een artikel dat beweert dat Barcelona meer dan 888 miljoen euro schuld heeft...

https://www.essentiallysports.com/fc-barcelona-owes-a-debt-of-nearly-888-million-euros/link

Als dat waar is, dan is dat a-sociaal gedrag! Competitie vervalsing.
terwijl de Spaanse economie super slecht gaat.....
terwijl Spanje lid is van de EU en andere landen, landen zoals Spanje, Griekenland continue geld toe schuiven?!

terwijl dit soort mega clubs het voetbal alleen maar meer kapot maken en alleen meer bieden qua transfers en salarissen (zijn niet de enigen, maar ze gedragen zich wel al JAREN zo)...voordat er een PSG of city door een sjeik was gekocht...


En de gewone burger in Spanje lijdt...al jaren en de EU burger...is dit a-sociaal gedrag wat bestraft zou moeten worden...

Barcelona heeft alles aan Ajax te danken. Eerst het leven wat ze gekregen hebben van God, maar daarna komt misschien wel Ajax Amsterdam. Zonder Ajax was Barcelona nog steeds een Espanyol. En dat is de waarheid. Iedereen bij of van Barca met intelligentie,weet dit. bel Xavi maar, Guardiola etc.

In een notendop:

1. De jeugdopleiding naar het Ajax model
2. Rinus Michels
3. Cruijff als speler en als trainer.
4. Rijkaard, Van Gaal
5. Alle spelers van Ajax die er hebben gespeeld
6. De speelstijl
en zoveel prijzen die ze nu hebben komen door de bovengenoemde.

Maar wel weer elk jaar de beste spelers willen hebben van Ajax en het liefst zouden ze Ajax ook als huurfiliaal willen hebben.

Nou wat een mooie club.

Not.

Het wordt tijd dat de boeken open gaan over deze club en hun gedrag.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ola Don

Er zit weer een hele grote kern van waarheid in je verhaal en ik geef je weer voor een deel hetzelfde antwoord. Het stikt van de clubs met dubieus geld. De Spanje constructie is in mijn ogen zelfs crimineel, niet eens asociaal. Maar dat zijn de clubs ook die drijven op crimineel geld en dat zijn er ook heel wat.
Om er dan een uit te pikken is niet eerlijk tov al die anderen die het ook doen.Waarom sluiten die luilebollen van Europa de deur niet voor Real en Barca en ongetwijfeld nog meer Spaaanse clubs? Dat is ook crimineel.Als je het vrij vertaald zit er nu zelfs 75 miljoen van dat Europese geld bij Ajax in kas met de transfer van Frenkie.
We kunnen een lijst van een kilometer maken met misstanden uit het voetbal. Ontevreden ex spelers, trainers die er schandalig uitgetrapt zijn etc. etc. Het is niet correct om er een uit te lichten en die dan de zwarte piet te geven. Oh jee, wat zeg ik nu weer? Schoot er spontaan uit. Dat gaat niks in de schoen betekenen dit jaar.
Terug naar Barca en aanverwanten. Alle boeken zouden open moeten. Overal schulden verbieden.Al die criminelen er uit. Conte pakken ze voor matchfixing en die kan meteen aan de bak bij.......jawel Chelsea vann onze beroemde 4-4 met die lekkere Italiaanse scheids.etc. etc. Er zijn duizenden misstanden. En dan ga jij je specifiek op een club richten om die de gekleurde piet te geven. Vind ik niet kloppen. Mag natuurlijk maar gelijke monniken, gelijke kappen is mijn mening.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ola senor!

Dank voor je reactie. Ik ben het gedeeltelijk met je eens.

Waarom nu op Barcelona focussen omdat het toevallig over Barca ging zie Tadic.
Verder, om Barcelona hangt zo'n aura..mes dan un club etc etc.
Barcelona is speciaal. Ajax en Barca. Etc etc. Je kent het allemaal wel.
Barcelona zitten in de harten van Amsterdam. Niet bij mij overigens nu ik weet hoe het echt gaat.

Daarom juist Barcelona nu even benoemen; extra.

Barcelona gedraagt zich asociaal en crimineel en dus die hele mooie aura van hun en die mythe moet eens even goed doorprikt worden. Ik ben helemaal niet blij dat Frenkie onze veldheer na die asociale criminele club gaat met allemaal schulden.
En als er gerechtigheid en rechtvaardigheid was dan zouden dit soort clubs de komende 10 jaar helemaal niemand meer mogen kopen totdat ze weer schulden vrij zijn.


Ajax is JUIST die hele bijzondere club die door het feit dat andere clubs zoals Ajax wilden zijn, Ajax gingen kopiëren, Ajax gingen leegkopen, Ajax spelers gingen halen, Ajax trainers gingen halen, terwijl het instituut AFC AJAX amsterdam juist niemand nodig heeft. Als iedereen in Europa alleen maar in zijn eigen land spelers mocht halen en verder moest opleiden, dan zou Ajax jaar in jaar uit in de top 3 van Europa zitten/ van de wereld. Dat vind ik zo mooi aan Ajax en de filosofie.
Ajax moest wel gedeeltelijk mee met ontwikkelingen omdat clubs zoals Barcelona, Real, United, Bayern, PSG, City, Chelsea, Juventus, Ac Milaan etc alles aan het kapot maken jarenlang samen met Fifa en UEFA.

Ajax moet opboxen tegen een club als Barca die 8 keer hun omzet heeft terwijl ze zelfs 800 miljoen schulden hebben en hun het hoofd boven het hoofd wordt gehouden. Dat is crimineel. terwijl Ajax geen schulden heeft en gezond is.

Hoezo trots zijn dat Frenkie bij die boevenclub speelt?
Hoezo trots dat de Ligt bij die boevenclub speelt?

Barcelona is niet meer Barca van Michels of cruijf. Het dreamteam gebeuren. Ja dat was mooi. Toen was het nog speciaal. Sindsdien moet alles wijken om het succes te kunnen continueren, ongeacht de schade die het doet aan Spanje, de EU, de mensen. de eerlijkheid en romantiek van het spel.

En het feit dat Barca, die alles te danken heeft aan Ajax voor eeuwig.
En dan de hooghartigheid hebben om wel een samenwerkingsverband te willen hebben met de club waar ze alles aan hebben te danken en zo van: wij jullie topspelers ( 1e optie, ze zagen Frenkie, de Ligt) jullie onze jeugd of wisselspelers huren.

WAT EEN ARROGANTIE. Wat RESPECTLOOS. Alleen maar omdat ze denken, anno 2019 zijn wij de grootste. Vergeet nooit waarom jullie zo groot zijn. Dankzij alles wat Ajax ademt. Ajax heeft jullie niet nodig. Jullie hebben keihard Ajax nodig.

Hoezo een mooie club nog flamenco?

Ze zijn nu gewoon geworden zoals de club die ze het meeste haten. Real.

https://www.telegraph.co.uk/football/2017/03/08/madridification-barcelona-barca-went-mes-que-un-club-just-another/link

En als ze dit jaar niet de CL winnen. Zullen ze weer 300 miljoen gaan uitgeven om die beker te kopen, in een competitie die ook al helemaal verziekt is door geld, monopolie en macht.

Barcelona is de weg kwijt...
En nu Cruijf dood is, is nog maar de vraag of ze die ooit nog gaan terug vinden.

Barcelona verleidt Frenkie de Jong bij Ajax om na 1,5 jaar! Ajax weg te gaan met 16,5 miljoen euro per jaar terwijl ze helemaal het geld niet hebben. Wat een grap.
Wat een ongerechtigheid. Geld aanbieden wat je helemaal niet hebt als club. En dan is de EU er wel weer om Spanje te helpen.

TOT SLOT:

schiet me de volgende gedachte te binnen.
Als ik voetbal met gasten en we winnen steeds met 8-1.
Ga ik als oudste of met een bepaalde leiderspersoonlijkheid niet door met steeds maar winnen met 8-1. Nee, ik wil graag dat het eerlijk wordt. Spannend wordt.
Dus verdeel je de teams zodat het spannend word. En zo zouden de grote voetbalbedrijven dit ook moeten doen. Maar nee hoor. Dit is niet wat ze willen.
Elk jaar CL en bakken vol geld en de CL kopen. Niet de beste zijn op de juiste manier. Nee de beste zijn ten koste van ALLES.

Als Barcelona echt zo bijzonder zou zijn, dan zou men zeggen, wat er nu gebeurd moet stoppen. De CL, de verdeling alles moet eerlijk worden, zodat een club uit Kroatie, Nederland, Zweden, Schotland ook weer eens de EC1 kan winnen, zoals vroeger.

Een eerlijke competitie weer.

Doet Barca dit? Nee.

Ze behandelen de ander niet zoals ze zelf behandelt willen worden.

Daarom is Barcelona ook niet speciaal meer.

Ajax is nog steeds speciaal.

En Barcelona was speciaal, maar vooral door Ajax.

Nu zijn ze een real Madrid wat nog een beetje teert op de jeugdopleiding die Cruijff ooit heeft neergezet en Messi en verder is het alleen KOPEN.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Weet je Don wat misschien nog wel het meeste pijn doet? Als al die misstanden zouden weten zouden er nog bar weinig clubs overblijven waar we van zouden houden. Je hebt zeker gelijk als je zegt dat ik nog iets in mijn hart heb zitten wat er eigenlijk niet meer is.
Nu ga ik helemaal afwijken want weet je wat nog erger is? Als we alle misstanden zouden weten van niet alleen de clubs maar gewoon van mensen op zich dan wilden we bij wijze van allemaal op een eiland wonen.Het is moeilijk afscheid nemen van dingen die je zo veel jaar zo veel plezier gegeven hebben.Mijn ex is ook een kreng en toch hou ik nog steeds voor een gedeelte van haar. Daar ga ik het wat Barca betreft maar bij laten want er komen nog onderwerpen genoeg.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Senor Flamenco,

Maar na mijn pleidooi snap je misschien wel beter dat het niet zomaar uit de losse pols is. Ik heb hier veel over nagedacht. Ik hou van voetbal. Ik hou van de Europa cup1. Alle kampioenen die elk jaar tegen elkaar strijden. Ik hield van die romantiek van het voetbal. En ik mis dat. En de waarheid doet pijn.
En die zogenaamde mooie aura/mythe van Barcelona is wel redelijk doorprikt; net zoals Koningshuizen of Hollywood producers of die bekende TV ster die in de tussen tijd....
+1/-0

 
8 maanden geleden
Precies, alles fake. Ik zat zelf in de voetballerij als scout voor een club die een grotere begroting had en heeft als Ajax. Trainde een amateurclub die het veel meer als aardig deed. Totdat de waarheden aan het licht en de ware karakters boven kwamen drijven. Sindsdien mijd ik het stadion en zit ik voor de buis.
Ik mis het, komt helaas nooit meer terug. Macht en money zijn de wet. Want wat die clubs ook allemaal flikken, het zijn de politici die het faciliteren. Kijk maar naar Spanje. Welke club zegt er nu nee tegen honderden miljoenen die je toch niet terug hoeft te betalen?
Zei Nederland maar eens en wij doen onze bijdrage niet voor Europa zolang als Spanje honderden miljoenen schenkt aan clubs. Maar helaas hebben politici geen ballen en alleen maar achterkamertjes en torentjes. Jammer voor Ajax vooral want wij zijn een van de en misschien wel de gezondste club van de wereld. Laten we daar dan maar heel trots op zijn.
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.015 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony barcelona blind burzlew corona danilo dest duitsland ekkelenkamp eredivisie fier gravenberch hag heyman knvb koen kudus labyad martinez mazraoui oranje promes quido robbertb schuurs tadic traore trump weldenkende