Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zondag voor 50ste keer voor de competitie in en tegen Utrecht

7 februari 2020 14:05

Voor Ajax staat zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. FC Utrecht is bezig aan een wisselvallig seizoen en staan nu op een zevende plek in de competitie. Na een goed begin viel de ploeg weg op de ranglijst, maar inmiddels lukte het weer om op te klimmen.

De wedstrijd van zondag zal de 50ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de competitie gaan treffen in Utrecht. Ajax won tot nu toe 22 keer, speelde 13 keer gelijk en verloor 14 keer. De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1997/1998. Ajax was toen met 1-7 veel te sterk. Vorig seizoen werd met 1-3 gewonnen. De thuiswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA werd overtuigend met 4-0 gewonnen dit seizoen.

Aan beide kanten zijn er volop oude bekenden te zien voor elkaar. Zo speelde FC Utrecht-middenvelder Urby Emanuelson 255 officiële wedstrijden voor Ajax, terwijl trainer John van den Brom als speler en jeugdtrainer ook bij Ajax actief was. Erik ten Hag werd een kleine twee jaar geleden door Ajax overgenomen van FC Utrecht, terwijl een half jaar later Zakaria Labyad dezelfde overstap maakte.




Tags

utrecht arena bekenden brom emanuelson hag labyad urby wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos