Transparent
Inloggen
Sluiten

Ryan Babel: 'De komende maanden staat alles in teken van het EK'

7 februari 2020 10:14 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Ryan Babel: "De komende maanden staat alles in teken van het EK"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Ryan Babel aan een duidelijk doel te hebben voor dit seizoen. "De komende maanden staan in het teken van een duidelijk doel: het EK. Daar moet veel voor wijken", aldus Babel. "Mensen moeten me daarbij niet verkeerd begrijpen. Eerst draait het om Ajax. Ik wil met de club kampioen worden, de finale van de Europa League halen. Maar door met Ajax te presteren, plaats ik mezelf ook in een kansrijke positie voor het EK en kom ik goed binnen bij Oranje. Alle energie wil ik daarin gooien."

De aanvaller voelt dat het einde van zijn carrière in zicht is en wil alles aangrijpen om het maximale eruit te kunnen halen. "Daarom was voor mij een overstap naar Ajax ook zo belangrijk", zo geeft hij aan. "Ik speelde weliswaar altijd bij Galatasaray, maar het was een moeizaam seizoen. Het team liep stroef. De prestaties van de ploeg begonnen ook invloed te hebben op mijn vorm en zelfvertrouwen. Richting komende zomer wilde ik een goede reeks neerzetten en vanaf november ging het idee bij mij leven dat dit het beste bij Ajax kon."

Babel vindt het ook heerlijk om wederom terug te zijn bij Ajax. "Ik merk het vooral aan kleine dingen, bijvoorbeeld op het trainingsveld. Alles gebeurt hier met een idee, vooral op technisch vlak is het van zo'n hoog niveau", zegt hij daarover. "Maar ook in de begeleiding merk je dat aan alles. Trainers die je op je huid zitten met details als op het juiste been inspelen, aannames die altijd goed moeten zijn. In het buitenland is dat doordeweeks echt heel anders. Daar is alles veel meer op het collectief gericht, in plaats van dat ze juist individueel intensief met je bezig zijn. Het draait om de wedstrijden en de resultaten, maar bij Ajax ook echt om de persoonlijke begeleiding. En die is zeker professioneler dan in het verleden."




Tags

babel begeleiding aannames doordeweeks galatasaray huid kansrijke oranje stroef wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Past niet bij ajax is er pas maar nog niets laten zien eind van seizoen terug of weg moet echt beter worden ook zeker voor oranje
+2/-2

 
4 jaar geleden
Misschien speelt hij nog niet de pannen van het dak. Maar zonder hem had je de afgelopen weken en waarschijnlijk de komende weken een groot bezettingsprobleem gehad. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat hij belangrijk voor Ajax zal zijn dit jaar. Hij is niet voor niets steeds geselecteerd voor het Nederlands elftal.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Laten we vooral niet vergeten dat Promes ook enige tijd nodig had om zich aan te passen. Het niveau is gewoon heel hoog, ook nog nu het wat minder gaat trouwens, en Ten Hag heeft een specifieke manier van werken waar bijna alles spelers even aan moeten wennen.
+3/-0

4 jaar geleden
Laat het maar zien kerel. We gunnen het je. Maar geen woorden, maar goals en assists! Laat het maar zien Ryan. Jij bent de Oranje international. Jij bent de ervaren man. Je krijgt zelfs vet veel kansen nu de hele aanval in de ziekenboeg ligt met Neres, Promes, Zyech, Labyad en een Tadic uit vorm en Lang die verhuurd wordt. Wat een mogelijkheid voor je Babel.

Want eerlijk is eerlijk, met Neres, Tadic, Zyech, Promes en Donny fit en in vorm zit Ryan op de bank.

Moge je succesvol zijn!
+2/-0

4 jaar geleden
Ryan is gewoon een international met veel ervaring. Hij is ook nog eens een persoonlijkheid die onorthodoxe keuzes maakt ten behoeve van zijn carriere. Kortom, het is een uitstekende prof en hij lijkt me ook prima passen in de kleedkamer van Ajax. Laat hem zondag maar spelen op de plek van Promes, waar hij zich als een vis in het water voelt, en dan zullen we ook rendement gaan zien.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Prima. Maar wie zet je in de spits?
Tadic, Huntelaar of Traore?

Dat hele Tadic op rechts werkt helemaal niet. Misschien alleen als iedereen er is en fit. Neres, Promes, Zyech en Beek. Misschien dan. Omdat er dan zoveel beweging is. Dat het allemaal niet meer boeit.


Maar zonder hun, met Tadic op rechts die uit vorm is en vermoeid?

Kan beter misschien een keer Huntelaar of Traore in de spits zeggen en dan ervoor zorgen dat er ballen van de zijkanten komen. Rechtsbenige speler op rechts. Dest. B.v. En dan maar Babel linksbuiten.

Tadic of bank of op 10. Beek op RM en dan Alvarez als blok/stofzuiger bv.

Ik denk dat tegen Utrecht dat Ajax Alvarez en Huntelaar nodig heeft. En ze zijn super gemotiveerd en hopelijk fit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben niet zo kritisch op Tadic, waar hij ook speelt. Hij is zo fit en zo’n perfecte aanvoerder. Dat hij dan iets minder speelt dan vorig jaar mag van mij. Ook als hij “uit vorm” is, heeft hij 1x of 2x per wedstrijd een subliem moment. Een voetbeweging, een assist, iets van intelligentie. Ik zie hem het liefste als valse spits spelen, maar op rechts kan hij ook prima uit de voeten. Hij gaat niet een man op snelheid passeren, maar hij bindt minimaal 2 tegenstanders aan zich, en speelt 95% van de tijd de bal naar een andere Ajacied, en net zo vaak op het juiste moment met de juiste snelheid. Maar ook Tadic moet geholpen worden: aansluiten van middenvelders, afspeelmogelijkheden, intelligentie van medespelers.

Zondag zou ik kiezen voor Babel op links, Traore in de spits en Tadic op rechts.
Mocht Blind al kunnen spelen, dan Martinez, Van de Beek en Eiting op het middenveld.
En achterin Dest, Blind, Schuurs, Tagliafico.
En Onze Baas op goal.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tadic op Linksvoor, valse spits of 10 is een veel betere positie voor hem.

Maar goed, dit is gewoon een vervelende situatie voor de Ajax staf en heel erg zoeken.

Ik ben heel erg fan van Tadic en ik mis gewoon zijn precisie van vorig jaar. Vorig was 90 % van elke pass op maat misschien wel meer. Nu is het 50 %.

Je ziet ook dat hij vermoeid is en rust nodig heeft. Die kalender is gewoon belachelijk. Kijk Barcelona helemaal kapot gaan met z'n allen zo.
Messi gaat straks nog instorten.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Knal er eerst zondag maar is 2 in.
+3/-0

4 jaar geleden
Begrijpelijk. Gelukkig legt hij verder uit wat hij precies bedoelt.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht