Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA erkent cruciale blunders van arbitrage tijdens Chelsea - Ajax'

6 februari 2020 00:59 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"UEFA erkent cruciale blunders van arbitrage tijdens Chelsea - Ajax"; image source: Pro Shots

De UEFA heeft erkend dat de arbitrage tijdens Chelsea - Ajax enkele cruciale fouten heeft gemaakt. Dat onthult De Telegraaf in een zeer uitgebreid artikel. Een week geleden werd tijdens een scheidsrechterbijeenkomst van de UEFA in Mallorca aangegeven dat scheidsrechter Rocchi het spel direct stil had moeten leggen na de overtreding van Daley Blind.

De meeste collega's van Rocchi waren bovendien ook van mening dat de strafschop én tweede gele kaart voor Joël Veltman onterecht waren. De VAR had hierbij in moeten grijpen en de situatie terug moeten draaien.

Edwin van der Sar geeft in een reactie aan dat bevestigd wordt wat Ajax al meteen vermoedde. "Ik word er weer aan herinnerd en het is pijnlijk, ja. De beslissingen bij die spelsituatie hadden zoveel invloed op de wedstrijd. En uiteindelijk op de eindstand in de poule", zo geeft hij aan. "We speelden dat duel erg goed, stonden ruim voor en stevenden af op een zekere overwinning. Ik blijf erbij dat we het verdienden om in de Champions League te overwinteren. Niet alleen op basis van die wedstrijd in Londen, maar ook hoe we ons tegen de andere ploegen gemanifesteerd hebben."

Volgens clubicoon Sjaak Swart zou het de UEFA sieren als het een financiële compensatie geeft aan Ajax. "Ajax loopt minstens tien miljoen euro mis, dus financiële compensatie lijkt me wel op zijn plaats", aldus Swart. "Het is echt schandalig wat er daar op Stamford Bridge is gebeurd. Die scheidsrechter was verschrikkelijk. Hij was niet een klein beetje, maar heel erg in de war."

Volgens directeur Fabian Nagtzaam van Supportersvereniging Ajax moeten de uitspraken van de UEFA een staartje krijgen. "Ik vind dat fans nooit als Calimero moeten reageren, maar deze uitspraken vergroten de pijn van de uitschakeling in de Champions League", zegt hij daarover. "Als Ajax-fans hebben we in 1996 moeten omgaan met de gedrogeerde Juventus-spelers en in 2011 kregen we te maken met de knipoog-Kroaat. Maar zoiets als Chelsea-Ajax heb ik in dertig jaar nooit gezien."

De Telegraaf meldt dat Rocchi inmiddels gestopt is als internationaal scheidsrechter. De UEFA wilde niet reageren op vragen van De Telegraaf over het voorval. Eerder werd er ook al niet gereageerd op verzoeken van Ajax.
Tags

uefa chelsea arbitrage rocchi telegraaf blind calimero erkend juventus knipoog londen mallorca nagtzaam sar stamford supportersvereniging var veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
De UEFA heeft erkenD. Een voltooid deelwoord. Alsjeblieft.
+5/-2

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Heb je ook een inhoudelijke reactie of blijft het beperkt tot het corrigeren van de Nederlandse taalfouten?
+3/-3

 
4 jaar geleden
Nee, niks inhoudelijks. Ik probeer slechts de schrijver van dit artikel iets mee te geven, zodat hij/zij wat minder amateuristisch overkomt. Mogelijk kan deze site daardoor ook weer wat meer bezoekers verwachten.
+3/-5

 
4 jaar geleden
Denk niet dat er ook maar iemand is hier op de site die het ene moer interesseert.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Uefa=Boevenbende!! Gaan ze Ajax financieel compenseren?? Wat hebben we aan deze conclusie? Niets.
Pleur die VAR trouwens maar op de schroothoop. Is beschamend voor het voetbvoetbal. Die Engelsen trappen de VAR als eerste uit het stadion denk ik. Als je dat ook weer zag met Dest afgelopen zondag. Trieste zooi.
+1/-0

4 jaar geleden
Erkenning is altijd goed. Tegelijkertijd is de uitschakeling vooral te wijten aan de resultaten in thuiswedstrijden. Die slechte reeks is eigenlijk al sinds Madrid/Juventus gaande. Zelfs in de CL voorrondes was het thuis heel magertjes. Dat is eerder een analyse waard.

Maar goed, laten we vooruit kijken. Getafe staat om de hoek te wachten en dat is geen makkelijke horde om te nemen. Hopelijk zijn Blind en Ziyech er dan weer bij en gaan we een mooie reeks maken.

Maar eerst: 200% focus op Utrecht.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Thuis tegen Chelsea werden we OOK genaaid weet je nog?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ik weet het nog. Maar ik weet ook nog dat, net als tegen Valencia thuis, we te weinig een echte vuist konden maken. Beide wedstrijden eindigend in een gelijkspel was realistischer geweest. Als je echt goed bent, lukt je dat. Zo goed waren/zijn we nog niet. Ik denk dat EL met de huidige ploeg meer ons niveau is. Met name qua stabiliteit en defensieve kwetsbaarheid. Ik hoop gewoon dat we in de EL nu een mooie reeks gaan neerzetten, daar hebben we meer kans op dan in de CL dit jaar met dit team. Ik ben gewoon toe aan weer een swingend en dwingend Ajax...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben bang dat in de huidige vorm, Getafe een te grote hobbel is en dat het EL avontuur daar al strand.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben er ook bang voor.....Staan niet zo maar 3e in de Spaanse competitie.
Je kan er vet van verliezen, want is een erg fysieke ploeg waar Ajax niet van houdt. Denk maar aan Groningen uit.
Getafe speelt ook echt met het mes tussen de tanden, maar nog wel 2 tandjes hoger dan Groningen.
Gelukkig wel Blind en Ziyech op de weg terug.
+1/-0

4 jaar geleden
De Telegraaf.
Het artikel begint met: "De UEFA heeft erkend".
Het artikel eindigt met: "De UEFA wilde niet reageren op vragen van de Telegraaf".
Dát is dus de Telegraaf.
Oude wonden openrijten.
+2/-0

4 jaar geleden
De scheidsrechter is inmiddels gestopt.... Tsja, die heeft inmiddels 10 miljoen op de bank gestort gekregen.logisch.....
+5/-1

 
4 jaar geleden
Nee Bass,dat kan toch niet via de bank. Dat gaat nog ouderwets handjecontantje met maffiageld en een zak diamanten. Ik vraag mij met dit soort bizarre blunders inderdaad ook af wat hier achter zit. Dat Chelsea hele directe banden heeft met Poetin die al zijn atleten nog verplicht a la oostbloktijden vol spuit om te winnen is bekend. Dat de Fifa zo ongeveer wel het meest corrupte orgaan van de laatste eeuw was of misschien nog wel is, is ook oud nieuws. Dat het Italiaanse voetbal nog steeds vol zit met manipulatie en maffiageld weet ook iedere insider. Connect the dots is dan een logisch gevolg toch? Klein duimpje tegen de corrupte reuzen. Misschien onzin maar zulke opzichtige blunders door de scheids EN de Var is nog grotere onzin.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja, helemaal mee eens.
Abramovitsj lapt zo zonder blikken of blozen, een paar miljoen.
Als je dan Italiaanse scheidsrechters en VAR hebt, is het niet zo gek dat het gezien de gebeurtenissen op corruptie/omkoping lijkt.
+1/-0

4 jaar geleden
Klote, maar dit is voor ons geen nieuws. Het was wel duidelijk dat Ajax genaaid is tijdens deze wedstrijd. Financiële compensatie kunnen we naar fluiten natuurlijk, dat is het hek van de dam. Dan komen wel meer clubs even langs de UEFA om even een claim neer te leggen. Elk weekend zie ik scheidsrechters en de VAR blunderen. Afgelopen weekend nog tegen PSV zelfs, gelukkig heeft dat uiteindelijk geen punten gekost. Het is overigens niet zo dat Ajax alleen door dit gelijkspel is uitgeschakeld, het komt wel mede door dit gelijkspel. Ajax heeft het uiteindelijk thuis tegen Valencia laten liggen. Dat is wel het moment geweest van de omschakeling, vanaf dat moment wordt Ajax geplaagd met blessures en werd het spel ineens veel minder. Hopelijk kunnen ze tegen Utrecht weet wat vertrouwen tanken door een goede pot op de mat te leggen.
+1/-0

 
Omdat we daarna van Valencia verloren moeten we nu maar niet zeuren?
Dat slaat natuurlijk nergens op en maakt deze fout niet minder erg.
Overigens had een geplaatst Ajax wat zonder druk en vrij kon spelen misschien ook wel gewonnen van Valencia.
Waren we eerste geweest in de poule met een beetje goeie loting grote kans op een kwartfinale.
Om de impact sportief en financieel maar even weer te geven.
Wanneer komt de Uefa trouwens met het toegeven van de manipulatie van het buitenspel moment thuis tegen Chelsea?
Gewoon een lijn later stilzetten dan de pass verstuurd is, hoe bizar is dat met de huidige techniek?
Een scheids en een grensrechter die een 100% goal goedkeuren maar iemand ergens ver buiten het stadion die daar een stokje voor steekt, die zelfde mensen die niet ingrijpen als de scheids wel een 100% fout maakt.
Ajax moet klein worden gehouden, Ajax is zo'n beetje de enigste hoop voor 40 andere voetballanden die ook lid van de Uefa zijn.
Als Ajax de CL had gewonnen vorig jaar dan was dit een groot probleem geweest voor de 5 grote landen die alles onderling willen gaan verdelen onder het mom dat de rest niks voorstel en geen meerwaarde meer heeft.
Die 6 minuten blessuretijd tegen Tottenham heb ik ook nooit begrepen, het spel heeft niet 1x stilgelegen in de 2e helft voor een blessure en er zijn maar 4 wissel mmomenten geweest in de 2e helft.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Nee hoor, van mij mag je klagen wat je wil. Ben het ook grotendeels eens met je betoog. Alleen ik denk dat we er niets mee opschieten. Denk dat iedereen in de voetbalwereld het eens was na de wedstrijd tegen Chelsea dat Ajax is bestolen. Stond destijds ook in alle kranten, maar toen werd er ook niets mee gedaan. Daarom nu ook niet. Wat betreft complottheorieën, niets ervan is te bewijzen. Ik ben van mening dat Ajax het na Chelsea alsnog moest laten zien. Dat ze het tegen Valencia hebben laten liggen is toch echt eigen schuld, Valencia werd daar niet geholpen ofzo met penalty’s of rode kaarten. Het komt nog steeds te vaak voor dat Ajax ‘ineens’ het voetbal lijken te verleren. Zie tweede helft tegen Sparta, wedstrijd tegen Groningen en ook de tweede helft tegen PSV. Daarom denk ik dat Ajax zich meer opzichzelf moet focussen en het geluk en resultaten moeten afdwingen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Niets zo menselijk als fouten maken. Door de scheids en de VAR. Een beetje veel in een moment van pakweg tien seconden met desastreuze gevolgen. Soms zit het mee soms zit het tegen. Niet zeuren en door gaan in de Europa League, die tien miljoen is jammer. Als Ajax de Europa League wint dan is de uitschakeling in de CL een cadeau.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Eens, gewoon het positief inzien. Ajax is op de goede weg, ondanks de huidige vorm. Er staan goede talenten klaar, er is vermogen om te investeren en normaal gesproken zou Ajax dit jaar gewoon kampioen moeten worden met een directe plaatsing in de CL als gevolg. Het winnen van de EL zou geweldig zijn, Alle mogelijke prijzen: Johan Cruijff schaal, landskampioenschap, de Beker en de EL in 1 seizoen zou helemaal een droom zijn. Kom op Ten Hag, zet ze scherp (maar niet te scherp, genoeg blessures op het moment).
+2/-0

 
4 jaar geleden
Scheids ja. VAR nee. De VAR zit er om de scheids te corrigeren. Kunnen beelden herhalen vanuit verschillende hoeken.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Mee eens dat de VAR niet zulke fouten mag maken. In de praktijk zie je dat er wekelijks geblunderd wordt.
+2/-0

4 jaar geleden
Uit deze foto blijkt bovendien dat Veltman eigenlijk een oranje kaart kreeg. Aangezien die in het voetbal niet bestaan had hij niet uit het veld gestuurd mogen worden.
+8/-0

4 jaar geleden
Tsja......

de kritiek van sommigen was dus wel echt terecht...
al zie ik niet een soort van conspiracy...toen niet - nu ook niet.
Bij de 1996 doping van juve wel natuurlijk....bewust valsspelen.

10 miljoen compensatie? Ze doen maar.

Wat ik hoop nu, als nog dat Ajax nu de Uefa cup wint en dat er als nog een prijs komt voor 2016 - finale en 2018 halve finale.

Ajax en de spelers verdienen een prijs.

Ik kom net terug van de tandarts, gelukkig niets....oeff.
Schijnbaar is na getafe gaan hetzelfde als de tandarts.
Je bent blij als het voorbij is.

Wat zou het mooi zijn voor de club, de spelers en de fans dat desondanks
1. het verliezen van 3 key spelers
2. De overbelasting van spelers en blessures
3. De mindere fase van Ajax
4. Nouri
5. Scheidsrechters en vars die Ajax benadelen bv thuis en uit bij Chelsea

dat Ajax nu door komt bij Getafe en doorstoomt naar de finale en nu wel wint!
Van een arsenal of Inter of ?

Zou zo mooi voor de club zijn.
Het wordt heel lastig zeker nu omdat het team uit vorm is en 4-5 basisspelers niet spelen en het team nog steeds geen vastigheid heeft en echt 10 games in 1 formatie heeft gespeeld...

Daarom is het nu eerst gewoon de moeilijke weken doorkomen...

en hopen dat op Do 12/03/2020 Evt. 1/8e finale Europa League

Ajax nog levend is en nog mee doet voor de Uefa cup.

Hoe ze het doet boeit me niet...als Getafe er maar uit is.

Getafe, nr 3 van Spanje eruit knikkeren is voor dit Ajax, gezien de spelers, huidige vorm & blessures een wereldprestatie.

Zelfs Barca en Real met 5/6 afwezigen ( bv Barca zonder Messi, Frenkie, Pique, Suarez) krijgt het gewoon heel erg moeilijk tegen deze club.

Wat zou het mooi zijn.

Ajax winnaar Uefacup 2020

:)
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst