Transparent
Inloggen
Sluiten

Edson Álvarez: 'Mensen weten niet hoe moeilijk het is om zó ver van huis en familie te zijn'

5 februari 2020 09:03 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Edson Álvarez: "Mensen weten niet hoe moeilijk het is om zó ver van huis en familie te zijn"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf geeft Edson Álvarez aan het lastig te vinden in Amsterdam omdat hij momenteel helemaal alleen is. Vanwege de Nederlandse regelgeving komen zijn vriendin en pasgeboren dochtertje nog niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning. "De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino’s hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles", aldus Álvarez. "Ik wil mijn vrouw en kindje hier. Mijn ploeggenoten van Ajax merken dat en geven me ontzettend veel steun."

Toch is de Mexicaans international momenteel ongelukkig. "Als je niet speelt, is het juist fijn om thuis te komen en afleiding te vinden bij je gezinnetje", zo geeft hij aan. "Nu maak ik de deur open van een donker en koud huis. De teleurstelling over mijn reserverol kan ik moeilijk verwerken als ik bij thuiskomst elke dag weer met hun afwezigheid word geconfronteerd."

De verdediger had vorige maand voor een makkelijke oplossing kunnen kiezen. "Er waren twee grote Europese clubs die me wilden huren. Uit landen, waar zij wel onmiddellijk naartoe hadden mogen komen", vertelt hij. "Maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar en voor mij ook, omdat ik hier nog niet klaar ben."

Álvarez weet dat de lat bij Ajax hoog ligt. "En ik weet dat ik de échte Edson Alvarez van het Mexicaanse elftal alleen een aantal keer in de Champions League heb laten zien", zegt hij daarover. "Maar ik wil slagen, op de positie waarvoor ik ben gehaald: centraal achterin. En ik weet dat ik dat kan. Voor mijn gevoel kan ik iets aan het elftal toevoegen. Ik denk ook dat ik met mijn ervaring een rol kan spelen in de titelrace en Europese wedstrijden tegen Getafe."




Tags

alvarez getafe telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Moeilijke situatie voor die jongen. Zal er niet makkelijker op worden nu Blind terugkeert en Eiting en Gravenberch veel gaan spelen.
+2/-0

4 jaar geleden
Jammer voor hem. Maar had dit toch kunnen weten
+2/-0

4 jaar geleden
Buiten het feit dat hij op dit moment niet “basiswaardig” is, is het toch van de zotte dat zijn vrouw en dochter hier niet mogen zijn. Ook dat heeft invloed op zijn spel natuurlijk.
Is dit in alle Europese landen zo geregeld? Of alleen in Nederland. Dit kan er in het vervolg ook voor zorgen dat spelers minder snel voor ons kunnen kiezen als vrouw en kind in land van herkomst moeten blijven
+2/-0

 
Nee, ieder land heeft daar zijn eigen regels voor. In Nederland kom je als ongehuwd stel pas in aanmerking voor een verblijfsvergunning als je allebei 21 jaar bent. Dus mits er geen uitzondering wordt gemaakt mag zij pas naar Nederland komen als ze 21 jaar is. Nu is ze 20 en geen flauw idee wanneer ze 21 wordt. Als ze getrouwd waren geweest, was er geen probleem.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Diep triest dit soort dingen.Terwijl een tijdelijke verblijfsvergunning voor de tijd dat hij hier werkt alles op zou lossen. Tenslotte vragen wij hem om hier te komen werken. Maar dan wel zonder vrouw en kind, die moeten oprotten zeggen we er dan bij. Soms schaam ik mij om Hollander te zijn.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Zo kun je er ook in staan.. Maar de beleidsbepalers hadden ook zijn gezins-situatie moeten kennen en de Nederlandse regels daaromtrent en dat zwaar mee moeten laten wegen bij de overname van deze jongen .. Nu zit je in een lose-lose situatie...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ook dat klopt maar dan nog blijft het een schande dat we een Mexicaans international wel vragen hier te komen werken terwijl zijn vrouw en kind er niet in mogen. Waarschijnlijk wegens vluchtgevaar van het kind neem ik aan.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je zou inderdaad kunnen zeggen dat het schandalig is dat Dhr. Overmars de regels niet kent betreffende personen van buiten de EU die in Nederland semi-permanent willen verblijven.. Daar zitten wij als voetbal-fans maar mooi mee..
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wij praten over twee verschillende dingen vriend. Ik heb het over de regelgeving en jij over iemand die daar geen rekening meer houd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Vriend , Sport of politiek? , het gaat om het eindresultaat ; en dat is dat Alvarez niet in goede doen is ,en dus geen versterking voor AJAX als je m nodig hebt..!
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ooh.. Daar komt de Overmars kaart weer. Vindt je dat Overmars ook rekening mee moet houden dat een willekeurige D-pupil er last van heeft om 4x per week in Roosendaal op de trein te stappen om op de Toekomst te trainen?

Zijn vriendin zou er ook voor kunnen kiezen om in Spanje of Portugal te gaan wonen. Dat is 2 uur vliegen van Amsterdam, en Spaanstalig.

Net als die D-pupil uit Roosendaal. Zijn ouders zouden ook wat dichterbij kunnen komen wonen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Juist. Daarom reageerde ik ook al niet meer. Dat Overmars antwoord maakte alleen duidelijk dat het hier om een anti Overmars persoon ging. Die heeft namelijk die regels niet gemaakt waar ik over val en die kan er inderdaad ook niets aan doen dat de persoon in kwestie niet voor overbruggings oplossingen kiest. Snap helemaal niets van dat anti Overmars gedoe. Heeft de club rijk gemaakt met de ene na de andere vette verkoop van wat voor weinig ingekocht was.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Flamengo, dat kan ik je uitleggen. Overmars is uit het tijdperk van Gaal, en niet uit het tijdperk Cruyff.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Onzin, die ouders hebben banen, die kun je zomaar opzeggen! Je gaat toch niks opzeggen voor een d pupil, die misschien nooit het eerste haalt. Slap gelul.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het is korter van van pakweg Den Bosch naar je baan te rijden dan 4x per week van Roosendaal naar Amsterdam hoor ;-)
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Wat als ze beiden in Roosendaal werken, lol
+1/-0

4 jaar geleden
Blijft ook vreemd dat Ten Hag deze jongen nooit de kans geeft achterin naast Blind of Martinez. Veltman is kennelijk heilig verklaard.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Kan het niet zo zijn, dat Alvarez gewoon niet voldoet bij Ajax? Ten Hag geeft voorkeur aan het beste team, mag ik hopen! Ben bang dat dit weer een jammer verhaal is!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helaas weten we niet of hij voldoet want op de plaats waar hij voor gekocht is en het beste tot zijn recht komt krijgt hij geen kans. Blind geblesseerd en Veltman pieken en dalen en toch geen minuut speeltijd op die plek in de competitie.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zou zeggen. Hou vol. Geef niet op. Zeker nu met al die blessures. Kans op speeltijd. En vrouw en zijn kind zullen ook snel weer langskomen neem ik aan.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik hoop dat Ajax deze jongen buiten het veld goed begeleidt. Je hoort achteraf ooit verhalen terug dat zulke jongens aan hun lot overgelaten werden en daardoor ook op het veld niet tot ontplooiing kwamen.
+1/-0

4 jaar geleden
Triest dat hij niet met zijn vriendin en dochter hier mag zijn terwijl hij werkt in Nederland. Maar ja dit is Nederland vandaag de dag. Als hij bij Alaves zou spelen zou het wel weer mogen, omdat Spanje relaxter is naar andere Spaanstalige landen zoals Mexico of Argentinie; katholicisme etc.

Nederlandse regelgeving zorgt ervoor dat de goede mensen lijden onder de regels terwijl terroristen en criminelen heel makkelijk nederland binnen komen.
Maar mensen die zich correct en zuiver volgens de wet willen gedragen moeten soms jaren zonder hun buitenlandse vrouw leven/vriendin leven, omdat ze bv niet genoeg geld verdienen per maand.

In dit geval, gaat het dan omdat ze niet gehuwd zijn en dan komt er opeens een leeftijdsgrens voor niet getrouwde stellen...

Triest. Hoop dat het snel goed komt voor Edson, gun het hem en dat hij ook slaagt bij Ajax. Hoop ook voor hem dat ten Hag hem wat speeltijd geeft om hem te bemoedigen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik zou zeggen, stem wat rechtser met zijn allen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je reactie zal sarcastisch zijn gok ik. In dit soort gevallen waarbij de echtgenoot meer dan een half miljoen per jaar verdient, zou het gezin ook tijdelijk meekunnen m.i.
Laten we vooral wat strenger handhaven op al die kansloze immigratie projecten ("vluchtelingen";) en dus ja wat rechter stemmen
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dit is helaas typisch Nederlands. Geen mens die niet begrijpt dat een international van een groot voetballand een aanwinst is of kan worden. Vele duizenden twijfelachtige gevallen lopen hier probleemloos legaal over straat en deze man is alleen door een achterlijke kronkel in de regelgeving.
+1/-0

 
4 jaar geleden
HIJ is wel een aanwinst. Edson heeft een werkvergunning.

Zijn vriendin niet.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dat begreep ik ook wel. Voor mij is de kronkel dat zijn vriendin hier niet naar toe mag. We hebben wel een regeling dat als je te weinig verdiend dat het niet mag. Maar als je miljoenen verdiend waar ook nog eens miljoenen belasting over betaald moet worden dan moeten vrouw en kind daar blijven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tsja. Nou het helpt Edson blijkbaar niet. Want die gast kan echt wel ballen, en is in de basis ook meer dan goed genoeg als CV.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het kan bijna niet anders of hij moet inderdaad echt kunnen ballen in het centrum van de verdediging. Zo jong nog met al zo veel interlands op zijn naam. Zijn geen pannenkoeken die Mexicaanse verdedigers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
We zitten niet in de positie om een basisplek te geven om te bemoedigen! Helaas. We kunnen zelfs het sterkste elftal komende weken niet opstellen! Cruciaal voor de titel om komende weken toch de punten te pakken, maar ik vrees ervoor!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Een keer hem opstellen Wat boeit dat? Tegen RKC ofzo..Vitesse uit voor de beker.

Veltman en schuurs, Gravenbergh, alsof die zo fantastisch zijn en spelen..
Nee en veltman is geblesseerd...

Dus de voor de RCV en VM ligt ruimte om deze man zo nu en dan te laten spelen.

Alavarez heeft overigens op de RCV nog nauwelijks een kans gehad.

Ik gun hem zeker nu wel wat speeltijd.

Zal hem goed doen.

Overigens, wie weet zijn Alvarez en Martinez best een lekker duo..
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal