Jong Ajax overtuigt tegen Go Ahead Eagles en wint met ruime cijfers

3 februari 2020 21:54

Jong Ajax overtuigt tegen Go Ahead Eagles en wint met ruime cijfers; image source: Pro Shots

Jong Ajax heeft maandagavond met ruime cijfers de competitietopper tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De ploeg van Mitchell van der Gaag was met 5-1 veel te sterk voor de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Door de overwinning komt Jong Ajax weer op de tweede plek in de competitie. Koploper SC Cambuur heeft één punt meer.

Ajax begon uitstekend na het duel. Via twee benutte strafschoppen van Danilo Pereira en Brian Brobbey stond na ruim een kwartier al een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord. Danilo scoorde tien minuten voor rust nogmaals, zodat de ploeg na de eerste helft al met 3-0 voorstond.

Voor de Braziliaan was het nog niet genoeg, want al snel in de tweede helft maakte hij ook zijn derde van de avond, maar enkele minuten later kwam Jong Ajax plotseling met tien man te staan. Kik Pierie kreeg een directe rode kaart toen hij een tegenstander onderuithaalde. Tien minuten later moest ook Go Ahead met een man minder spelen na een harde overtreding tegen Brobbey.

Het duel leek vervolgens langzaam richting de 90 minuten te gaan zonder dat er iets gebeurde, maar Go Ahead maakte tien minuten voor tijd plotseling een treffer. Het was echter niet het laatste doelpunt van de wedstrijd omdat in de laatste minuut Quinten Timber het verschil weer terugbracht naar vier doelpunten en de 5-1 in de touwen schoot.