Transparent
Inloggen
Sluiten

'FC Groningen toch akkoord met transfer Kaj Sierhuis'

31 januari 2020 00:20 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"FC Groningen toch akkoord met transfer Kaj Sierhuis"; image source: Pro Shots

Ajax en FC Groningen zijn volgens De Telegraaf niet tot een akkoord gekomen over een vertrek van Kaj Sierhuis naar Stade Reims. De spits staat nog altijd onder contract bij Ajax, maar omdat FC Groningen een optie tot koop heeft bedongen voor komende zomer moesten zij ook akkoord gaan met een transfer.

FC Groningen was bereid om de optie nu al te lichten en hier leek Ajax ook mee akkoord te gaan. De Groningers wilden vervolgens Sierhuis direct doorverkopen aan de Franse ploeg, maar dat wilde Ajax alleen indien het transferbedrag, bonus én doorverkooppercentage eerlijk verdeeld zouden worden onder de clubs. Dat was voor FC Groningen geen optie.

Bovendien zagen zij uiteindelijk van een verkoop af omdat het geen tijd meer heeft om een vervanger voor Sierhuis te halen.

Update 20:43: Volgens De Telegraaf heeft Ajax inmiddels een akkoord bereikt met Stade Reims over de transfer van Kaj Sierhuis. De Fransen willen bijna 4 miljoen euro betalen voor de spits. Ondanks dat Sierhuis zelf graag naar Frankrijk wil vertrekken, wil FC Groningen vooralsnog niet meewerken aan een transfer. Dat willen ze pas doen op moment als ze zelf een nieuwe spits hebben aangetrokken.

Update 31-01 0:20: FC Groningen is toch akkoord met een transfer van Kaj Sierhuis meldt De Telegraaf. Stade Reims betaalt 4 miljoen euro voor de spits, voor wie een contract voor 4,5 jaar klaar ligt. Onduidelijk is nog hoeveel FC Groningen zal krijgen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

groningen sierhuis kaj reims stade telegraaf bonus doorverkopen frankrijk groningers transferbedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Grappig wel dat kennelijk niemand het voor mogelijk had gehouden dat er ooit een club geïnteresseerd zou zijn in Sierhuis...
+2/-1

4 jaar geleden
Eiting en Siem verhuren aan Groningen en wij Kaj terug en verkopen. Opgelost..
+1/-2

 
4 jaar geleden
Eiting houden we lekker in Amsterdam!
+5/-3

 
4 jaar geleden
Die jongen moet nu 5 maanden alles gaan spelen, gaat onder ten Hag never nooit gebeuren.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Sierhuis laten gaan kan een hele grote fout worden. Laten terugkeren bij Ajax.
Wordt alleen maar beter, heeft een goede kop. Leuke vent, intelligent en zie hem nog succesvol worden bij Ajax.

Deze zomer terughalen bij de selectie en laten vechten om de nr 9 positie.

Simpel: bod gewoon weigeren en Ajax beslist in de zomer van 2020 wat er verder gaat gebeuren. Diep van binnen wil Kaj ook slagen bij Ajax. Ajax is zijn club.
+3/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Als jij Traoré niet goed genoeg vind dan is Sierhuis al helemaal Ajax onwaardig. Dat is een romerlaar, die moet je niet eens in Ajax 1 willen hebben!!! We moeten spitsen met techniek hebben in deze speelstijl, die kunnen kaatsen!!
+4/-1

 
4 jaar geleden
volgen mij moeten we een spits hebben die scoort ,persoonlijk vind ik Sierhuis progressie maken en zou ik hem bij Ajax houden ,Ajax denkt hoogwaarschijnlijk ook zo, anders hadden ze hem al eerder verkocht ,het verhuur aan Groningen is gewoon een laatste kans voor hem om zich eigen te bewijzen.
+1/-1

 
Ajax heeft daar niks meer over te zeggen in principe. Als FC Groningen komende zomer de optie wil lichten blijft Sierhuis in Groningen (mits hij dat zelf wil uiteraard). Het feit dat Ajax hem inclusief optie tot koop heeft verhuurd betekent al dat ze geen vertrouwen meer in hem hadden.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het is inderdaad een goede kerel met een goede kop. Maar vooral een harde werker, zonder echte grote wapens. Prima voor Groningen (en Reims), maar te licht voor Amsterdam.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Zet je hem 10 wedstrijden in de basis bij Ajax heb je 10 goals. Mark my words.
+ hij heeft veel meer personality om te maken bij Ajax dan Dolberg - zeker in de Alpha male groep van Ajax op dit moment.

Hem laten gaan is nogmaals niet wijs.

Maar goed Ajax heeft zoveel geld, desnoods kopen ze hem weer terug.

Heb ik ooit ook gedaan volgens mij met Footbalmanager.

Sierhuis staat garant voor goals.

En gaat in Oranje de nr 9 worden vermoed ik - in ieder geval concurreren.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Eerst moet sierhuis uitblinken bij Groningen en dan is het nog maar de vraag of dat bij Ajax lukt. Hij moet eerst maar eens zien uit te blinken bij Groningen
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dat diep van binnen is voorbij Hij had wel oren naar een transfer!
+2/-0

4 jaar geleden
Wat weegt zwaarder.
Ajax is eigenaar van Sierhuis.
Die optie tot koop is pas in de zomer.
+3/-0

4 jaar geleden
Mocht Groningen dwars liggen. Dan zeker 5 jaar geen spelers meer verhuren. Verder Groningen kosteloos stellen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Waarom moet Groningen gestraft worden als Ajax de overeenkomst niet wil naleven? Groningen heeft al het recht om dwars te liggen. Wat ze uiteindelijk dus niet gedaan hebben.
+2/-1

4 jaar geleden
Ajax moet gewoon gaan vorderen waar ze recht op hebben en geen cent minder, liefde kan niet van 1 kant komen, andersom zou je van Groningen ook de volle pond betalen. Je zou het toch inderdaad denken dat de koop richting Groningen pas van de zomer is en dat Ajax het nu gewoon voor het zeggen zou hebben , maar ja ik heb voor de rest geen verstand van clausules.
+2/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Contract is een contract, heeft niks met voetbal te maken maar met arbeidsrecht. Zo werkt het in de hele wereld of je nu een ZZP-er inhuurt of iemand detacheert. Je spreekt een vergoeding per tijdseenheid af en einde contract datum.

Waarom zou Groningen de lul moeten zijn? Sierhuis wil naar Reims, Ajax wil hem niet terug. Maak een schappelijke deal en geef Groningen geld genoeg zodat zij een spits terug kunnen kopen....

Klaar en door, Ajax moet zich nu eens niet beroerd opstellen. Gun Sierhuis zijn geluk, altijd dat gezeik...

Ps doe je dat niet dan zegt Groningen en andere clubs in de toekomst, hou je huurspelers maar want ook al spelen ze hier, we zijn niet veilig.
+1/-1

 
4 jaar geleden
dat mag jij denken, ik denk anders ,regels zijn er om nageleefd te worden, dit voorkomt juist misverstanden voor de toekomst!
+2/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij is weg naar Stade Reims, mooi. Die frommelaar kan toch zijn droom waar maken.
+1/-0

4 jaar geleden
Dit gaat natuurlijk gewoon door. Uiteindelijk kiest Groningen toch voor een transfer. Een speler die gehuurd is kan je moeilijk behouden als er een club is die hem graag wil kopen en als de speler tegelijkertijd er ook graag heen wil. Voor Groningen is dit alsnog een mooie investering geweest. Gaat alleen nog maar om percentages, ze komen er echt wel uit.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Weg naar Stade Reims... Gelukkig voor hem, wens hem veel succes. Absoluut geen speler voor Ajax 1.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Niet slim van Kaj,
beter nu goed presteren bij Groningen en echt goed worden. Goals maken en ervoor zorgen dat Ajax je terug haalt.

4 miljoen is veel te weinig voor Kaj by the way. De man is denk ik wel 15 mil waard.

Dit is geen slimme zet.

Kaj wees geduldig. Zorgvuldig je carrière opbouwen.

Hij is geen frommelaar, Sierhuis is een zeer technische spits. Wel hem eens aan het werk gezien bij de A1?

Ajax zet geen prutsers in de basis in de jeugd.
+2/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ajax heeft al 20 jaar geen eigen opgeleide spits meer in het eerste gehad, dus je stelling klopt niet (ze waren allemaal om wat voor reden niet goed genoeg). Brobbey kan de eerste weer worden en die is wel technisch heel begaafd. Ik heb Sierhuis in Jong Ajax vaak genoeg aan het werk gezien en het was meer een goaltjesdief maar hij kon absoluut niet goed meevoetballen. Het zag er ook houterig en minder fraai uit.

Toen Ajax hem aan Groningen verhuurde wist je al dat hij niet meer terug zou keren. Ze zullen heus wel een tussentijdse evaluatie gehad hebben deze winter, Kaj wilde niet voor niks heel graag naar Reims. Zal me niks verbazen als Ajax hem bij een paar clubs heeft aangeboden.
+1/-2

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Alles even nagegaan voor je, geen Ajax niveau. Ajax moest van hem af en wilde een grotere transfersom beuren dan van de zomer van Groningen. Vandaar deze deal, Kaj gaat een beetje ballen maar komt nooit ergens voor in aanmerking. Zoals ik al zei techniek te weinig, gewoon een frommellaar.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson