Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman: "moeite met opportunisme"

12 augustus 2003 22:57

Ajax coach Ronald Koeman spraak in zijn eerste korte reactie na afloop van het duel tegen Grazer AK over een moeilijke wedstrijd van Ajax-zijde. De ploeg had volgens hem moeite met het opportunistische spel van de Oostenrijkers. Ajax kon volgens Koeman zelf de rust niet vinden om dat opportunistische spel in te dammen en uit te spelen. "We liepen te ver achteruit en gaven teveel ruimtes op het middenveld weg. Dan krijg je problemen." Koeman keek ook direct alweer vooruit. "In de terugwedstrijd moeten we minder aan corners en vrije trappen weggeven, met die lange mensen aan hun kant. Er werd ook te dom op de man verdedigd, want je weet dat ze dan gaan liggen, gokkend op hun lange mannen."

"Het voordeel is nu dat iedereen zijn oogjes open heeft gedaan. We zijn nu wakker en weten dat we hard moeten werken. Als het om de punten gaat is het een heel ander verhaal dan vriendschappelijk."


Aanvoerder Van der Vaart vond de tegenstander geen goed voetballende ploeg. "Maar ze speelden veel met de lange bal met hun lange mensen. En daar hadden we het heel lastig mee. In de rust spraken we af om er een schepje bovenop te doen, feller te zijn. Maar het begon toch weer niet goed, resulterend in die goal. Uiteindelijk wordt het dan toch nog 1-1. En dat is belangrijk. Liever 1-1 dan 0-0. We gaan er nu gewoon voor, thuis moet het kunnen" aldus Van der Vaart.




Tags

koeman opportunisme opportunistische vaart corners dammen feller gokkend grazer oogjes resulterend spraak verdedigd wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos