Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax overweegt transfermarkt op te gaan voor tijdelijke vervanging van Hakim Ziyech'

23 januari 2020 10:08 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax overweegt transfermarkt op te gaan voor tijdelijke vervanging van Hakim Ziyech"; image source: Pro Shots

Ajax overweegt om deze transferperiode toch nog een nieuwe speler te gaan halen. Dat meldt De Telegraaf. Vanwege de blessure van Hakim Ziyech wordt er naarstig gezocht naar een tijdelijke vervanger van de spelmaker, eventueel op huurbasis. De club wil dat echter niet hardop uitspreken, omdat het halen van een kwaliteitsspeler misschien onhaalbaar is. Officieel heet het daarom dat Ajax zijn oren en ogen openhoudt voor buitenkansjes.


Discussieer mee op de forums


Tags

ziyech telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Oke, maar wie?
+1/-0

3 maanden geleden
Mag ik zeggen dat ik het wat overdreven vindt voor 4 weken afwezigheid?

Goede spelers zijn altijd welkom hoor, maar om alleen maar iemand te halen omdat Ziyech er 4 weken niet is....
+4/-1

 
3 maanden geleden
Duidelijk eens.
+2/-0

3 maanden geleden
Onverstandig. Talenten genoeg in huis, doorschakelen, selecteren indien mogelijk graag. Wat wil je nog meer, de jonkies staan ook op één. Komop zeg! Hou je duur verdiende centen eens in eigen zak. Er komen genoeg mindere tijden, dus geduld graag!
+4/-0

3 maanden geleden
Zou niet verkeerd zijn maar wel een hele goede dan maar ook voor langer dan als hij op het einde van het seizoen weggaat ???
+1/-0

3 maanden geleden
Over gaan op plan B en we moeten beseffen dat Ziyech ook maar een mens is .te veel spelers zijn nu geblesseerd en de jeugd moet nu haar kans grijpen .
+2/-0

3 maanden geleden
Geef Carel Eiting vertrouwen als Tadic op 10 niet zou renderen. Verder altijd Traore in de spits.
+3/-1

3 maanden geleden
Voor Ziyech zijn positie wel maar voor Blind niet? In mijn ogen is Blind belangrijker in onze instabiele verdediging dan Ziyech in de aanval.
+2/-0

3 maanden geleden
Tsjongejonge alleen omdat Ziyech uitvalt moet er weer een speler gehaald worden.
+1/-0

3 maanden geleden
Mocht dit daadwerkelijk waar zijn, dan verwacht ik dst Ziyech er lang uit ligt. Je gaat niet iemand halen als de periode die we moeten overbruggen zonder Ziyech in de orde van grootte van weken ligt. Voordat zo iemand goed en wel is ingespeeld is Ziyech weer terug.

IMHO is dit gewoon een bullshitverhaal. Met Tadic, Promes, Babel, Huntelaar, Traoré en Siem de Jong heb je echt al zat aanvallende mogelijkheden. Als Zyiech en Neres zo weer terug zijn wordt het al genoeg dringen, laat staan als je nu nóg iemand haalt.
+1/-0

3 maanden geleden
wanneer we de jeugd geen Toekomst meer bieden door te blijven kopen, kunnen we om de kosten te besparen beter de Toekomst sluiten. en de jeugd bij de concurrent onder brengen.
+2/-0

3 maanden geleden
Als ik dit soort 'nieuws' lees dan zit er volgens mij altijd wel iets meer achter. Men houd er vast en zeker rekening mee dat Hakim aan het einde van dit seizoen weg zal gaan, dus nu al uitkijken naar een vervanger/opvolger (het woord vervanger is eigenlijk niet van toepassing aangezien Hakim uniek is en niet echt vervangen kan worden) is best wel een goede zet. Maar alsjeblieft Ajax zoals velen reeds aangeven de jeugd heeft de toekomst en Ajax is groot geworden door eigen jeugd te laten debuteren (zoals Unuvar afgelopen woensdag in de beker).
+2/-0

3 maanden geleden
Overdreven. Haal dan gewoon een nieuwe speler a la Ziyech. Maar gewoon om het team te versterken. Vaak kun je beter gewoon een jeugdspeler nu de kans geven. De eredivisie en Beker redt je ook wel zonder Hakim. Uefa cup wordt een andere verhaal.
+2/-0

3 maanden geleden
Als dit waar is dan zou dat zijn omdat Ajax inspeelt op een naderend vertrek van v/d Beek, de blessure van Zyiech en ook zijn eventuele vertrek. Als Donny dan toch naar Real gaat dan kunnen wij hem wel ruilen tegen James en die mag dan meteen komen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Precies. Dat zou logisch zijn. Met Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch hebben we meer dan voldoende verschillende types middenvelder in huis om een paar weken te overbruggen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ajax moet natuurlijk al lang een schaduw lijst klaar hebben liggen voor Hakim, Tagliafico, Donny, Onana.

In dat geval een tijdelijke vervanger halen voor Hakim is kul. Haal dan net als met Tadic alvast een vervanger voor hem. Die gasten kunnen altijd gebruikt worden mits ze goed genoeg zijn.

Ben benieuwd of Varela de erfenis kan dragen van Onana. Hoe goed is Varela?

Verder heeft Ajax genoeg andere spelers die tijdelijk zijn positie even kunnen vervullen. Of anders zet je Promes op 10, Siem, Tadic, Unavar of Gravenbergh?

Belangrijkste in mijn ogen zijn vooral Getafe en misschien PSV thuis.
Maar ja dit PSV is niet het PSV meer van een paar jaar geleden.
En dit is ook de valkuil, van onderschatting mag geen sprake van. Als PSV wint kan dat hun een dikke boost geven. Mooiste zou zijn 5-0 voor Ajax.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal eens. Ik zie Propper graag komen. Als vervanger van Ziyech/Vd Beek. Maar of hij wil en of het financieel kan? Dat zal lastig worden. En in de winter betaal je de hoofdprijs.

En PSV? Die zijn zo de weg kwijt. Dat komt in twee weken echt niet goed. Vanwege de rivaliteit wordt het zeker geen makkelijk potje in de Arena, en ik verwacht een "Faberiaanse" handbalverdediging. We zien wel. Eerst een vechtwedstrijd in Groningen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Propper is zeker geen slechte voetballer maar heeft een heel slechte eigenschap. Hij scoort nooit en dat is nu precies wat v/d Beek en Zyiech wel veel doen dus Propper niet doen is mijn mening.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik geloof er helemaal niet van. En als het wel waar is dan verloochent Ajax wederom de revolutie waar zo hard voor gevochten is. We moeten niet denken dat de jeugd niet goed genoeg voor ons is nu we drie jaartjes meedoen in de top van Europa. Geeft het nog twee jaar waar de jeugd geen kans krijgt en we gaan een structureel probleem krijgen met het aantrekken van jonge spelers, omdat ze weten dat ze toch nooit aan spelen toekomen. Liever dit dan een gevalletje PSV waar je een gekocht elftal hebt rondlopen dat niet eens voor de club wilt vechten...
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Verlochend?

Kijk eens naar de jeugd die er dit jaar maar ook laatste jaren kansen krijgt.

Bakken vol spelers die kansen krijgen en hebben gekregen.
De Ligt, Frenkie de Jong, Klaassen, Ghazi, Kishna, Tete, Dani de Wit, Fisher, Nouri, Dolberg, Cerny....en weet ik veel wie nog meer.

Alleen dit jaar al, gasten zoals Gravenbergh, Lang, Dest, Ekkelenkamp, Traore,
Unavar, Eiting en de basispelers die er nu staan veltman, Mazraoui, Donny, Promes komen allemaal oorspronkelijk uit de jeugd. Siem ook, Babel.

* ff grofweg gezegd, ik weet heus wel dat soms jeugdspelers worden gekocht op hun 16e ofzo van Sparta...voordat daar iedereen weer over moet beginnen*

Wat moet bewaakt moet worden is:

1. Balans tussen jeugd en ouderen
2. Niet doorslaan in kopen
3. Niet doorslaan in altijd maar jeugd in het elftal

Het gaat om balans.
Ik hoef geen ajax te zien met 10 jeugdspelers die nog geen 5 wedstrijden constant kunnen presteren in de eredivisie.

En tuurlijk het Ajax in Europa heeft de lat hoger gelegd ook voor de jeugd. Tsja, zo what?

Is bij real en Barca ook. Ben je niet goed genoeg? wachten, of vertrekken.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens. Als v/d Beek en Zyiech weg gaan heeft Ajax echt wel een topper nodig om dit op te vangen. Kunnen Martinez en de nieuwe topper het samen met de doorbrekende Gravenberch, Eiting of Ekkelenkamp het middenveld vormen voor volgend jaar. Tegen Sparta zagen we meteen het effect van te veel jeugd tegelijk inbouwen. Het moet een balans blijven tussen top en aankomende top.
+1/-0

3 maanden geleden
Tadic op rechts en Traoré in de spits. Klaar. En dan heb je nog Promes, Babel en dadelijk Neres. Niet nog meer gaan halen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het probleem ligt bij de LCV en RCV bij Ajax, vooral nu Blind er niet is.

Ajax moet nu echt gaan zoeken naar een super RCV die de Ligt kan opvolgen want tot nu toe is het allemaal niet Ajax waardig geweest. Ik mis een Sanchez.
+2/-0

Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

bag bayern beroep breaking castillo china corona desbetreffend diploma dwtk experiment fier fundamenteel hag koen luigitentorioabc medicijnen nederland omringt ontbonden overmars potter promes quarantaine rojocoko skybox uefa uitzonderlijke vertonghen west