Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ryan Babel heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken'

21 januari 2020 07:40 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Ryan Babel heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken"; image source: Pro Shots

Erik ten Hag is in gesprek met het Algemeen Dagblad lovend over de kwaliteiten van Ryan Babel. "Ryan had zeker heel goede momenten tegen Sparta. Zoals zijn loopacties achter de verdediging. Soms zie je ook dat hij nog een beetje zoekende is, maar dat is logisch", aldus Ten Hag. "Toch denk ik dat hij onze speelstijl zich heel snel eigen kan maken. Ryan heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken en een goede bijdrage te gaan leveren aan een winnend Ajax."

De speelstijl van Ajax is wel anders dan in de vorige twee periodes dat Babel bij Ajax actief was. "Een buitenspeler hoeft niet continu met krijt aan zijn schoenen te spelen", zo geeft Ten Hag aan. "Hij krijgt veel bewegingsvrijheid, maar dan draait het ook om tegengestelde loopacties te maken. Om daarmee de tegenstander in verwarring te brengen. Dat vergt tijd en aandacht, maar daar zullen we als ploeg en met hem aan gaan werken."

Babel zelf hield een positief gevoel over aan zijn rentree. "Ik had ook kriebels van tevoren, want het was toch wel spannend. Ik was benieuwd naar de ontvangst en ik heb ervan genoten", zegt hij daarover. "Met de manier van spelen voel ik de vrijheid om het in te vullen. Dat merkte ik al tegen Sparta, toen ik geregeld rond Tadic speelde om hem te helpen. Het is vooral lekker spelen in een draaiend elftal. Dat gevoel heb ik nu bij Ajax."




Tags

babel hag eigenschappen sparta speelstijl bewegingsvrijheid kriebels krijt ontvangst tadic tegengestelde verwarring zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Als Tadic wat scherper was had Babel al een asist op naam gehad. Babel is een perfecte tussentijdse aanwinst.
+4/-0

Ik hoop dat het wel bij een half jaar blijft, ik vind het geen systeem speler.
Ik zag Bergwijn afgelopen weekend weer met zijn ziel onder zijn arm lopen maar liet in een flits toch ook wel weer zien hoe snel en behendig hij is.
Als dit zo door gaat bij Psv met deze chaos dan moet je in mei net voor het EK begint keihard toeslaan als Ajax zijnde.
Psv is niet meer in de situatie om te weigeren, ze hebben een enorme kapitaalinjectie nodig om de boel te renoveren eigenlijk nog voor de transferzomer begint.
Ihataren en Malen zullen wel blijven dus moeten ze Bergwijn verkopen aangezien de rest amper waarde heeft.
De grote buitenlandse clubs willen hem niet, met Ajax is hij verzekerd van CL voetbal in een veel beter team samen met zijn maatje Promes.
Ik denk dat die boeren hem voor 30 miljoen desnoods op de tractor nog in Amsterdam komen brengen zo hard hebben ze het nodig.
Heel veel geld maar in dit geval weet je wel wat je koopt, in potentie de beste aanvaller van de eredivisie die normaal gesproken dat geld altijd weer op gaat brengen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als Ajax 30 miljoen gaat betalen voor Bergwijn aan PSV zijn ze knettergek geworden. 15 tot 20 max. Prima speler maar niet Beter dan Promes of Neres.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Eens, Bergwijn moet weg daar en ik denk dat inderdaad Ajax hem gewoon moet oppikken voor het EK, just to be sure. Het verzwakt PSV en maakt Ajax sterker ook alvast voorsorteren op misschien vertrekkende spelers. Bergwijn heeft zolangzamerhand ook wel gezien dat hij nu het beste naar Ajax kan gaan, want bij PSV, gaat hij niet naar de Europese top zo. Hij heeft een tussenstap nodig. Ajax.

Meer dan een Everton, of Hoffenheim wordt het niet voor Bergwijn op dit moment. Inter, Dortmund, Arsenal etc gaan hem niet halen. Hij laat ook te weinig zien.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Waarom moet Ajax hem per se halen? Je zegt zelf hij laat te weing zien. En zo erg verzwakt PSV niet hoor, kijk hoe het nu gaat en daar is hij onderdeel van. Laat psv maar gaar koken in hun eigen sop. En ook niet financieel sterker maken. Wij hebben Unavar, Hansen, Jensen en Brobley die er aan komen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
PSV is niet meer in de situatie om te weigeren? Is die club armlastig?

Die hoeven alleen maar Malen te verkopen, daar ligt een bod voor van Arsenal van 60M.
+1/-0

 
Nou laat ik het zo zeggen, met 2 gerichte aankopen gaan ze daar de boel echt niet meer vlot trekken hoor.
Ze hebben afgelopen zomer ook gewoon zitten wachten op de Lozano miljoenen voordat John de Jong half augustus pas zijn super aankopen kon doen.
Denk jij dat die pakweg 50 miljoen voor renovatie nu dan al wel klaar op de plank lig?
Malen is zwaar geblesseerd, daar bied momenteel helemaal niemand op en al helemaal geen 60 miljoen.
Ik zie ze geen CL halen dus dan kan alleen Bergwijn ze redden, ja of Ihattaren maar die zullen ze wel kosten wat het kost willen behouden.
Onder druk word alles vloeibaar ook een transfer van Bergwijn naar Ajax.
Of ze moeten weer extern een constructie verzinnen om geld in te zamelen bij een paar van die multinationals.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik heb ook een goed gevoel over Babel ,moet inderdaad alleen nog ven wennen en de spelers aan hem. Hij kan bloed snel zijn en dat straks samen met Neres en Promes ,is toch een linie om rekenschap mee te houden en daarachter Donny en Ziyech en Tadic als aangevers en voor de 1 tweetjes, moet je toch redelijk voor de dag kunnen komen!!

By the way, ik denk ook dat Bergwijn naar Ajax komt,sterker nog, ik denk dat de zaak al besloten is achter de schermen en voor mij is hij van harte welkom ,nu good old Huntelaar niet meer echt kan aantippen , kunnen we een goede spits (met ook veel snelheid) heel hard gebruiken en de komst van Bergwijn kan niet afhangen van de financiën, dat zit bij Ajax wel snor.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bergwijn gaat richting Buitenland, net als Stengs en de andere AZ parels. Psv en AZ zullen niet meer meewerken aan Ajax transfers. Echt niet, zeker als buitenlandse clubs de vraagprijs benaderen!
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
@Costa Rica, dus jij wil in de toekomst gaan spelen met:
Promes-Babel-Neres;
Tadic-Ziyech-vd Beek

Hou op man, wil je finaal overlopen worden ofzo......
+1/-0

 
4 jaar geleden
dat is inderdaad flink offensief ,maar dat kan per tegenstander aangepast worden.
Je zal ook een paar ijzervreters erachter moeten hebben staan en flink compact moeten voetballen.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Moeten ze ijzervreters gaan kopen, denk dat Nico deze zomer weggaat, heb je er 0 over…. Succes!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat zou zeker geen kwaad kunnen ,type Wouters/Davids/Seedorf!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is zeer offensief, maar hangt af van de tegenstander of het kan en hoe goed de verdeiging is.
Ik zou zo niet spelen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zit wel wat in, laten we het niet hopen!
Maar de spelers hebben zelf ook nog een inbreng.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bloedsnel is hij niet meer. Sterker nog. Babel is best wel voorspelbaar. Hij is alleen wel heel balvast en doet vaak goede dingen met de bal.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal