Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We mogen niet zo in de problemen komen'

19 januari 2020 18:11

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het duel tegen Sparta vele gezichten had. "Dat begon al in de eerste seconde met een bal op de paal, maar daarna had je een half uur lang een uitstekend Ajax", aldus Ten Hag. "Heel veel kansen tegen een heel gesloten Sparta. Ze kwamen er nog nauwelijks uit, omdat we er constant druk op hadden. We maakten een goede goal, maar daarna werden we inconsequent en slap. Zowel aan de bal als in verdedigend opzicht. Daardoor kon Sparta weer in de wedstrijd komen."

De trainer van Ajax ging verder: "In de rust heb ik ze er ook op gewezen dat het te gemakzuchtig was en dit niet op negentig procent kon. We beginnen na rust weer. Dan had je dat moment met Hakim en maak je daarna 2-0. Je denkt dan dat de wedstrijd is gespeeld, maar opeens uit het niets scoren ze 2-1 en dan ruiken ze bloed. Je moet dan nog blij zijn dat je er een overwinning uitsleept, al kregen we nog wel een kans met Traoré."

Ten Hag was het niet eens met de opmerking dat het in deze fase alleen maar gaat om overwinningen. "Ik kijk alleen maar naar het spel. Ik heb in een aantal fases heel goede dingen gezien, maar wij mogen niet zo in de problemen komen", zo gaf hij aan. "Die tegengoal is inconsequentheid. Dat moet er uit. Dat kun je je niet veroorloven. Dat blok was niet goed, daar moeten we duidelijk over zijn."


Tags

hag sparta bloed fox gemakzuchtig gezichten inconsequent inconsequentheid slap traore uitsleept veroorloven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.109 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

bag bayern beroep breaking castillo china corona desbetreffend diploma dwtk experiment fier fundamenteel hag koen luigitentorioabc medicijnen nederland omringt ontbonden overmars potter promes quarantaine rojocoko skybox uefa uitzonderlijke vertonghen west