Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Wat er komende zomer gebeurt, zie ik dan wel weer'

18 januari 2020 08:38 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Hakim Ziyech: "Wat er komende zomer gebeurt, zie ik dan wel weer"; image source: Pro Shots

Hakim Ziyech is nog niet bezig met een vertrek bij Ajax. Dat geeft hij aan in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Wat er komende zomer gebeurt, zie ik dan wel weer. Ik leef echt met het moment van nu", aldus Ziyech. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Ajax, en ook in Amsterdam vind ik het fijn wonen. En komende zomer zie ik wel. Zo niet, dan niet. C'est la vie. Zo sta ik in het leven."

Afgelopen zomer zag de spelmaker nog af van een transfer naar Sevilla, die concrete belangstelling voor hem had. "Absoluut een mooie club, maar daar liep een technisch directeur rond, die een jaar eerder mij naar AS Roma wilde halen", zo geeft hij aan. "Alles was zo goed als rond, totdat hij niets meer van zich liet horen. En dan moest ik nu wel naar zijn club komen. Niet dus, bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen."

Ziyech gaat ook in op het gegeven dat er tussen hem en trainers regelmatig een spanningsveld is. "Dat komt omdat ik niet acteer. Voetbal is toch een emotiesport? En we willen toch allemaal eerlijk zijn? Oké, prima. Maar als ik dat doe, vinden mensen er iets van", zegt hij daarover. "Ik zal je een voorbeeld geven. Vorig seizoen werd Donny van de Beek een paar keer achter elkaar gewisseld. Hij reageerde een keer boos. Iedereen snapte het, hij toonde zijn emoties. Heel goed vonden veel mensen. Als ik het doe, halen mensen er van alles bij. Terwijl ik juist vind dat een speler met een trainer een open relatie moet hebben. Geen geheimzinnig gepraat achter elkaars rug om."

Meer op AD.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

ziyech acteer beek emotiesport est geheimzinnig leef piepelen roma sevilla snapte spanningsveld vie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hakim, je hebt groot gelijk. Ik heb respect voor je mening en uitleg. Er zijn al achterbaksen genoeg. Focus je op het voetbal en je spelplezier en ik waardeer het zeer dat je steeds meer van Ajax en Amsterdam bent gaan houden. Zolang je blijft schitteren op het veld blijven supporters van je houden, dus een simpele opdracht.
+5/-0

2 maanden geleden
Mooi zo Hakiem, gewoon schijt hebben aan bepaalde figuren in de voetballerij!
+2/-0

2 maanden geleden
Ben er nog altijd bang voor dat die eerdere situatie ergens nog een beetje meespeelt. Het liefst willen we hem natuurlijk hier houden, bij een club waar hij de vrijheid krijgt, fouten mag maken, het spel vorm mag geven en met een club die attractief en aanvallend blijft spelen.... Laten we hopen dat hij het naar zijn zin blijft hebben, hij zijn familie en zichzelf in Nederland wil houden, want ik ben ervan overtuigd dat Hakim hier perfect op zijn plek zit... Zolang de rest maar voor goede aanvullingen om hem heen zorgt.
+3/-0

2 maanden geleden
Wat een aanwinst was hij. Mooi hoe gegroeid is en op zijn plek is nu. Mooi hoe hij nu geliefd is onder allen. Ajax en Hakim passen zo goed bij elkaar. Hopelijk blijf je nog lang Hakim. Mooi ook zijn redenatie over Sevilla, Roma etc. Sowieso ook niet de clubs waar je naar toe wil.
+2/-0

2 maanden geleden
Altijd fijn om deze jongen te lezen. Open en eerlijk, hoe ik het graag zie!
+3/-0

2 maanden geleden
Doe je ding, Hakim. Met of zonder jou is het een andere spelletje...👍
+1/-0

2 maanden geleden
Ze moeten er gewoon voor zorgen dat hij niet weg gaat. Als je hem en tadic en blind voor lang/altijd kan binden kan je om die 3 elke keer weer een top team bouwen. #fingerscrossed
+1/-0

Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.127 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

aankunnen antony babel blind compenseren dal delcampo dwtk fier flamengo hag huntelaar koen linkshalf luigitentorioabc marin martinez neres nivo nous onvermogen onzin opbranden overmars promes rechtshalf tadic tandem tenen ziyech