Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'AZ is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent'

18 januari 2020 08:29 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

André Onana: "AZ is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft André Onana aan overtuigd te zijn van een nieuwe landstitel. "AZ is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent. Als wij goed zijn, dan kunnen we van iedereen winnen. Als we gefocust zijn en blijven doen wat we moeten doen, zal alles goed komen", aldus Onana. "We hebben alles in eigen hand en het hangt van onszelf af of we kampioen worden. We staan bovenaan en waarom zou ik dan mijn hoofd moeten omdraaien om te zien wat AZ, Feyenoord en PSV doen?"

Volgens de doelman heeft Ajax ook goede kansen om de Europa League te kunnen winnen. "Het is nog altijd een teleurstelling dat we uitgeschakeld werden in de Champions League. Maar ik ben een winnaar en nu wil ik de Europa League winnen", zo geeft hij aan. "Daar zijn we al een keer dicht bij geweest met de finaleplaats van drie jaar geleden. Dat was een beetje het seizoen waarin het allemaal begon voor ons. We weten wat er voor nodig is om zover te komen en inmiddels hebben we ook veel ervaring in het team en dat moet ons helpen om ver te komen."

Zelf is Onana nog niet bezig met een eventueel vertrek komende zomer. "Op dit moment hebben we het allemaal erg naar ons zin bij Ajax. Het doel voor veel jongens is om eerst prijzen te pakken en dan pas een stap omhoog te maken", zegt hij daarover. "Iedereen weet dat er in de zomer spelers zullen vertrekken, misschien ik ook wel, maar daar moeten we niet mee bezig zijn. De prioriteit moet op dit moment liggen bij het sportieve. We kunnen historie schrijven door alles te pakken. Als dat lukt, dan volgt die mooie stap omhoog vanzelf."


Discussieer mee op de forums


Tags

onana feyenoord finaleplaats historie landstitel telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Waarom verlies je er dan van en staan ze 3 punten achter ons?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Omdat zij een goed team zijn en wij niet goed waren. Dat zegt ie toch? Hij zegt ook dat we bovenaan staan en dus op zich niet anderen hoeven te kijken.

Laten we eerst maar eens zien hoe lang AZ het volhoudt, zijn in de breedte natuurlijk een stuk minder. Als daar Stengs en Boadu wegvallen wordt het een stuk minder. Vanavond zonder die eerste en zonder Bizot, we gaan het zien.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik moet het ook maar zien wat AZ doet vanavond. Maar altijd die kapsones praat is irritant. Hoe vaak hebben we daar achteraf Gezien mee voor lul gestaan.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Zo is dat. Minder praten, meer presteren.

Vorig jaar ging het Europees heel goed juist doordat men nederig was, maar wel zelfvertrouwen had. Hoogmoed komt voor de val en dat heeft Ajax nu al een flink aantal keer meegemaakt, waaronder Graafschap uit, maar ook Tottenham thuis en nog een 25 wedstrijden in het verleden.

Je moet nooit teams, trainers voer geven...

Harde les die steeds terug komt.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik waardeer je Onana, maar het is wijzer om misschien minder te praten, vooral over het niet of wel vertrekken. Hou je focus. En win. De zomer is de zomer.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Onana geeft 2x per jaar een interview en praat geen onzin. We staan er halverwege prima voor, en tegen AZ was ons tweede elftal minimaal gelijkwaardig aan AZ. In de Arena trekken we het onderlinge puntenverlies weer gelijk en zoals boven al is gezegd, eerst maar eens zien hoe AZ een dipje gaat "managen". Alleen als AZ geen enkele dip kent, zullen ze in de buurt blijven. En dan nog staan ze niet bovenaan, want de historie leert dat de elftallen van Ten Hag zich doorontwikkeling. Als we weer het niveau van de periode Chelsea uit halen, is er in Nederland niemand die in de buurt komt. Ik hoop dat het snel beslist is, dan kunnen we ons Europees maximaal laten zien. Zin in!
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
2 keer per jaar? Hij geeft veel vaker intervieuws papiermedia en geeft intervieuws tv. En sorry soms praat hij wel teveel, ik heb op hem gelet de laatste jaren en soms kan hij beter niets zeggen. Dat zelfde gevoel heb ik gehad bij Schone en Veltman.

Alleen al dit stukje:

"Op dit moment hebben we het allemaal erg naar ons zin bij Ajax. Het doel voor veel jongens is om eerst prijzen te pakken en dan pas een stap omhoog te maken", zegt hij daarover. "Iedereen weet dat er in de zomer spelers zullen vertrekken, misschien ik ook wel, maar daar moeten we niet mee bezig zijn. De prioriteit moet op dit moment liggen bij het sportieve. We kunnen historie schrijven door alles te pakken. Als dat lukt, dan volgt die mooie stap omhoog vanzelf."

Het is gewoon onnodig.
Hou het gewoon clean. Ik speel nu bij Ajax en de toekomst zien we wel weer. Fijne dag. Journalisten blijven wekelijks vissen. Hou het gewoon bij 1 zin en thats it. Al dat gevraag of vertrekken en iedere keer er op ingaan creëert onbewust onrust.Waarom? Je kan het toch gewoon laten bij: ik speel nu bij Ajax en in de zomer zien we verder.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Net zoals jij iedere keer het hebt over de winst in de UEFA cup, ook compleet onnodig, ding heet trouwens de Europa League.... Fijne avond....
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waar slaat dat nou weer op? Hoezo mag ik niet mijn geloof en verlangen uit spreken een aantal keer, waar Ajax nu voor mag gaan? We zitten op een forum...

Misschien heb ik het nu iets van 5 keer gezegd de laatste weken, maar so what?
Het is gewoon een heel realistisch doel waar het team nu voor moet gaan.
En ik verlang weer naar een Europese beker. Mag dat?

Verder, heb ik een hekel aan die EL naam, het heet gewoon de Uefa cup.
Zelfde met de Ec1. De Europa cup 1 is gewoon een prachtige klassieke naam.
Ik ben ouderwets en hou van die klassieke namen en tenue's. De romantiek.

Dwtk, je hoeft mijn stijl niet perse te waarderen maar blijf bij de topic.

Ik heb het over Onana en continue gelul over wel of niet vertrekken. Onana heeft daar ook een handje van en ik zeg, niet doen...

Die journalisten proberen steeds onrust te creëren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Goedemorgen. Ik denk dat meespeelt dat Onana zich wat grootser en poëtischer uitdrukt dan de gemiddelde voetballer. Van hem kan ik het goed hebben, omdat hij zo'n winnaar/baas is. Van Veltman kan ik het bv niet hebben: van een kleine speler is grootspraak niet handig. Misschien is dat meten met twee maten, maar zo ervaar ik het wel. En misschien heeft AZ het interview in de kleedkamer hangen, maar na gisteravond zal dat weer snel verdwenen zijn... 😉
+1/-0

Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.127 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

aankunnen antony babel blind compenseren dal delcampo dwtk fier flamengo hag huntelaar koen linkshalf luigitentorioabc marin martinez neres nivo nous onvermogen onzin opbranden overmars promes rechtshalf tadic tandem tenen ziyech