Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'We moeten de fans en iedereen die van Ajax houdt gelukkig maken'

17 januari 2020 18:00 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "We moeten de fans en iedereen die van Ajax houdt gelukkig maken"; image source: Pro Shots

Dusan Tadic is het niet eens met de kritiek op zijn spel. Dat geeft de aanvoerder aan in gesprek met Ajax TV. "Ik heb minder gescoord, maar wel meer assists gegeven. Het ligt aan het moment. Je moet gewoon belangrijk zijn voor het team", aldus Tadic. "Dan maakt het niet uit of je dat doet met goals of door assists te geven. Je moet goed kunnen inschatten wat je moet doen in specifieke situaties. Dat is waar het om draait. Wij moeten winnen. Wie dan scoort is niet belangrijk."

De aanvaller denkt in het veld niet dat hij zelf meer moet scoren. "Als je zo denkt, dan begrijp je niet", zegt hij daarover. "Je moet je focussen op een overwinning voor Ajax. Soms kom je in de positie dat je moet scoren. Soms kom je juist in de positie dat je de bal moet afgeven. Dat ligt aan het moment. Als je jezelf forceert om een andere keuze te maken ga je de mist in. We moeten de fans en iedereen die van Ajax houdt gelukkig maken."

De Serviër kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Een voorkeur voor een positie heeft hij niet. "Een goede speler moet overal kunnen staan en zich snel kunnen aanpassen aan verschillende posities", zo geeft hij aan. "Je moet proberen om overal te kunnen staan. Vleugelaanvaller, schaduwspits, spits... Het maakt mij niet uit. Ik speel op de positie die het beste is voor het team. Je moet op verschillende posities uit de voeten kunnen."

Tadic gaat verder: "Dat geldt ook voor onze andere spelers op andere posities. Wij hebben zoveel kwaliteit dat het voor ons niet uitmaakt waar we spelen."

Meer op Fox Sports


Discussieer mee op de forums


Tags

tadic afgeven forceert inschatten schaduwspits uitmaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Tadic. Geweldige aankoop. 1 van de beste uit de geschiedenis. Alleen al de mentaliteit die hij brengt in een team.

Adidas. Wat een lelijkheid brengen zij toch op dat mooie tenue. Give me anyday Umbro of Puma, zelfs Nike is beter.

Adidas je moet je schamen hoe je het klassieke tenue zo verpest hebt met die strepen en veel te brede baan.
+2/-0

2 maanden geleden
Het kan geen kwaad om kritiek te hebben op Tadic,hij steekt gewoon niet in goede vorm , de verwachting is misschien te hoog is, ook hij is afhankelijk van medespelers. Gewoon geduld hebben ,dan groeit Tadic ook wel weer en verwacht ik wel dat hij gaat scoren , voorlopig knokt hij wel en dat is ,persoonlijk voor mij ,zeer belangrijk.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb eigenlijk nooit begrepen dat je een speler van zijn leeftijd een 7 jarig contract aanbied.
Toeval of niet maar sindsdien is het allemaal een stuk minder.
Vorig jaar onwijs van hem genoten en alleen dat jaar was zijn transfersom al dubbel en dwars waard maar nu levert hij gewoon veel minder.
Misschien ook wel deels dat tegenstanders beter op hem ingesteld zijn, in de CL hebben we menig team verrast met hem in de spits, in de eredivisie met hem als valse rechtsbuiten ook maar tegenstanders analyseren Ajax en nemen maatregelen.
Tadic is van nature geen spits en geen buitenspeler, dat gaat langzaam tegen hem werken.
Ik denk dat het veel meer een 10 is.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het feit dat tegenstanders in NL en Europa zich soms aangepast hebben aan het Ajax spel met Tadic in de punt is zeker ook iets wat meegenomen moet worden. Het is ook logisch. Men ging zich ook aanpassen aan Frenkie bv. Logisch.

De verassing van de tadic variant is er veel minder want coaches hebben 10 wedstrijden gekeken van te voren hoe dit functioneert. Topcoaches lezen dit en geven instructies. Daarom moet Ten Hag zich nu ook door ontwikkelen ook dit jaar in Europa op andere manieren te gaan verassen met zoveel goede spelers is dit niet heel moeilijk. Diverse stratiegeen en systemen bedenken en leren hoe het team moet omgaan met kick en rush. Want Ajax is hier gewoon slecht tegen bestand als men dit doet tegen Ajax. Hoge ballen naar een lange speler. United deed dit 2016, Tottenham deed het in 2018 en het werkt tegen Ajax. Wordt een uitdaging voor Ten Hag, maar Europees zilverwerk legt in het verschiet en dus moet ten Hag en ajax alles er aan doen om de eerste prijs weer te winnen sinds 1996 en de eerste Europese beker sinds 2002 voor een NL club.

Dit jaar oogsten. Het moet nu gebeuren. Fantastische spelers, goede coach, rust in de club en fantastisch stadion.

En heel eerlijk, kampioen worden van de eredivie dit jaar is een must, CL , geld blablabla, ik weet het allemaal nu wel.

Maar een Europese beker winnen, sinds 1996, DAT is pas speciaal.
Sorry guys.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben met je eens dat hij niet een echte spits en een buitenspeler(meer deze positie als spit) is.
ik begrijp ook niet waarom Ajax geen spits heeft gekocht,Traore is er nog niet, die heeft meer tijd nodig ,die komt er wel, maar nu zijn invalbeurten nog het maximale wat er inzit.
+1/-0

2 maanden geleden
Tadic is een speler die Ajax nodig heeft en belangrijker nog voor Ajax speelt en niet voor zichzelf.
+2/-0

2 maanden geleden
Met zo'n mentaliteit is Tadic altijd in vorm.
+1/-0

Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

aankunnen antony babel blind compenseren dal delcampo dwtk fier flamengo hag huntelaar koen linkshalf luigitentorioabc marin martinez neres nivo nous onvermogen onzin opbranden overmars promes rechtshalf tadic tandem tenen ziyech