Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wist al vaak met grote cijfers te winnen van Sparta

17 januari 2020 22:50

In de jacht op de 35ste landstitel zal Ajax zondag de competitie hervatten in eigen huis tegen Sparta. De Rotterdammers zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Waar Sparta als promovendus voorafgaand aan de competitie werd geschat als degradatiekandidaat staan ze nu op de elfde plek en staat het dichter bij een plek voor play-offs voor Europees voetbal in plaats van play-offs voor promotie en degradatie.

Gezien de historie kan Ajax uitstekende cijfers overleggen. In de Eredivisie werd Ajax - Sparta al 53 keer gespeeld en tot nu toe wist Ajax 40 keer te winnen. 9 keer kende het duel geen winnaar, terwijl Sparta 4 keer met de winst aan de haal ging. In het seizoen 2017/2018 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in Amsterdam. Ajax wist toen met 4-0 te winnen.

Ajax wist regelmatig met grote cijfers te winnen van Sparta. De grootste overwinning ooit is 9-0 en werd zowel behaald in het seizoen 1985/1986 als in het seizoen 2000/2001. In 1994/1995 was Ajax met 8-0 ook veel te sterk, terwijl het deze eeuw ook al eens met 6-0 wist te winnen.




Tags

sparta degradatie degradatiekandidaat eeuw eredivisie historie landstitel promotie promovendus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos