Transparent
Inloggen
Sluiten

Ryan Gravenberch: 'In mijn ontwikkeling is het nu belangrijk om betrouwbaar te worden'

14 januari 2020 08:28 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Ryan Gravenberch: "In mijn ontwikkeling is het nu belangrijk om betrouwbaar te worden"; image source: Pro Shots

Voor Ryan Gravenberch was het trainingskamp in Qatar heel belangrijk. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er is een plekje vrij gekomen en dan was dit het moment. Dagelijks kreeg ik kansen om mezelf te laten zien", aldus Gravenberch. "In mijn ontwikkeling is het nu belangrijk om betrouwbaar te worden. Dus niet mijn mannetje even laten lopen of kopduels half aan gaan. Ik denk dat ik daarin wel ben gegroeid. Het is focus, maar ook gewoon het besef dat ik mannelijk moet zijn. Eerst ging ik duels nog wel eens met een voetje half aan, nu zet ik vaker mijn poot erin."

De middenvelder ziet nog voldoende verbeterpunten. "In de duels, aan de bal. Daar ben ik dagelijks mee bezig", zo geeft hij aan. "Maar ik niet alleen, ook de trainer en de jongens om me heen. Zoals Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes. Die pushen me constant en dat is alleen maar goed. Ze willen het beste in me naar boven halen."

Het AD voegt daarbij aan toe dat Gravenberch lijkt af te stevenen op een basisplaats nu Lisandro Martínez in de verdediging komt te staan.
Discussieer mee op de forums


Tags

gravenberch martinez promes qatar tadic trainingskamp ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooi dat dat besef er is bij hem. Denk dat het tijd wordt voor die basisplaats en hem meerdere wedstrijden op rij de kans te geven. Hoge verwachtingen van hem.
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien ook goed als hij eens bijtekent? Ik geloof dat hij een aflopend contract heeft?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat is het zeker alleen schijnt Riola al zijn pennen afgepakt te hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Beter om hem geen speeltijd te geven, Ajax heeft toch niks aan een wegloopspeler van Raiola. Ajax kan die speeltijd beter investeren in een speler die aan zijn toekomst werkt.
+1/-0

nieuws-redacteur 1 jaar geleden
Misschien ook nog een betrouwbare zaakwaarnemer nemen? Haha.

Ajax gaat hem nu brengen, dat merk je aan alles. Ben benieuwd hoe het gaat lopen. Leuk dit.
+2/-0

1 jaar geleden
Deze jongen komt er wel. Eerst Raiola ff de laan uit sturen anders zit hij volgende seizoen bij Roma of AC Milan op de bank met een salaris van 7+miljoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Die 7 miljoen zal wel meevallen, vaak verdienen zulke talenten er uiteindelijk niet eens zoveel meer als bij Ajax.
Ze worden alleen gehersenspoeld door die vent.
Je kan het bijna uittekenen hoe het nu verder gaat.
Roma, Milaan of Juventus zullen binnenkort wel voorzichtig interesse gaan tonen.
Raiola zal zeggen, de intentie is om bij Ajax te blijven maar heeft hem al 2 rondleidingen bij een Italiaanse club gegeven.
Een paar maanden later, Raiola zegt we missen de waardering van Ajax.
Uiteindelijk naar veel rekken kiest Ajax eieren voor zijn geld en accepteren ze een bod van een paar miljoen.
Gravenberch mag in de voorbereiding gelijk met het eerste van de desbetreffende club meedoen.
Word compleet opgehemeld en als koopje gezien.
Het seizoen begint en Gravenberch zit op de bank, later op de tribune en begint zich steeds eenzamer te voelen en vraagt zich af of hij de goede keuzen heeft gemaakt.
Raiola stelt in de winterstop een verhuur voor aan Sassuolo of iets dergelijks.
Ook daar komt hij maar mondjesmaat tot spelen, word zo een paar keer heen en weer geslingerd tussen een paar Italiaanse club en beland uiteindelijk bij PEC of als hij heel veel geluk heeft bied PSV de Nederlandse huisclub van Raiola hem nog een contract aan.

Tot zover mijn glazen bol, ik hoop dat ik het zo fout heb en dat hij gewoon de aankomende 4 jaar te zien is in het mooie shirt van de club die hem opleidde om daarna als een grote kerel te vertrekken.
Ik vrees echter het eerste verhaal.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Mooi omschreven, maar zo is het wel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit pad is zeker bewandeld door meerdere jeugdspelers. Maar over het einde valt te speculeren: Den Haag (Kishna) of Vitesse (Bazoer) is ook een mogelijk eindstation. Niet geheel toevallig zijn het vooral spelers die niet erg intelligent zijn en zich laten overhalen met; “ja, nu ben je niet geblesseerd en kan dit de enige kans zijn om miljonair worden, wie weet raak je volgend seizoen geblesseerd en is het klaar. Hopelijk is hij slimmer en investeert hij in zichzelf door een meerjarig contract te tekenen.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is voor Ajax te hopen dat de aankomende sterren langer blijven,en hun kansen via de makelaars niet vergooien. De makelaars zetten de ouders onderdruk en waar ik voor vreest is de Gravenberch het zelfde lot ondergaat als alle spelers die Ajax te vroeg hebben verlaten
+1/-0

1 jaar geleden
Ik wil hem wel is meer op de voorgrond zien spelen, is te vaak onzichtbaar en speelt vaak om geen fouten te maken.Op Dit ogenblik is er geen plaats in de basis voor hem bij Ajax1,dus zal het moeten doen met invalbeurten, maar goed als hij invalt moet hij er ook staan.
+1/-0

1 jaar geleden
Verstandige keuzes maken als je jong bent is niet altijd makkelijk. Justin Kluivert luistert niet eens na zijn pa die zelf prof was. Ik hoop dat deze jongen het goed gaat doen bij Ajax en wijze keuzes maakt.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.775 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

antony basten berghuis blind boer counters duitsland fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland ingeslepen jong koeman koen malen marwijk nahoj nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal roon schipahoy schotland spelersmateriaal spurs