Transparent
Inloggen
Sluiten

Anwar El Ghazi: 'Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven'

13 januari 2020 01:04 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Anwar El Ghazi: "Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Anwar El Ghazi aan dat hij afgelopen jaar heeft genoten van Ajax. "Het leek door de fantastische prestaties in de Champions League in heel Nederland over niets anders te gaan dan over Ajax. Ik heb bij Ajax heel mooie tijden beleefd, maar het waren helaas niet de momenten die ze nu doormaken", aldus El Ghazi. "Als je het shirt eenmaal hebt aangehad, blijf je altijd supporter. Ik heb op de Ajax-dinsdagavonden en -woensdagen zitten juichen en schreeuwen voor mijn tv."

El Ghazi gaat verder: "Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven. Maar achteraf is het makkelijk. Dan had ik ook geweten dat Peter Bosz, met wie ik een aanvaring had, snel naar een andere club was gegaan. Ik had echter geen glazen bol."

Voor de aanvaller is het ook duidelijk dat Hakim Ziyech verreweg de beste voetballer van Nederland is. "Ik zag allerlei lijstjes voorbijkomen, van het UEFA-elftal, FIFA-elftal tot het beste team uit de vorige Champions League. En terwijl daar andere Nederlanders in voorkwamen, ontbrak Hakim. Dat komt, omdat hij een heel bijzondere speler is. Je houdt van hem of je vindt hem niks. Er zit niets tussen", zo geeft hij aan. "Mensen zouden eigenlijk alleen naar de schoonheid van zijn spel moeten kijken en moeten accepteren dat hij dan misschien een paar keer meer balverlies lijdt dan een ander. Hakim in je team is een garantie voor goals, assists, punten en aantrekkelijk voetbal. Dat weet Ajax en daar gaat de club goed mee om. Kijk hoe hij het verschil maakt. Laten we het vooral koesteren dat hij nog in de Eredivisie speelt. En als hij weggaat, hoop ik dat hij naar de Premier League komt. In een aanvallende ploeg wordt hij hier een sensatie."

El Ghazi heeft het nog steeds heel moeilijk met wat er met Abdelhak Nouri is gebeurd. "Appie was als een broertje voor me. Dat mis ik het meest", zegt hij daarover. "Maar het is ook raar. Raar om geen mooie dingen meer te horen over wat hij op het veld allemaal laat zien. Appie was een echte entertainer. Mensen kwamen voor hem naar de wedstrijden van Ajax Onder 19 en Jong Ajax. De Toekomst zat helemaal vol en dat was nog nooit gebeurd. Sommige mensen gingen liever naar Nouri kijken dan naar het eerste."
Tags

ghazi overdoen appie nederland nouri aangehad aanvaring balverlies bol bosz broertje dinsdagavonden doormaken entertainer eredivisie fifa garantie geweten glazen jong lijstjes nederlanders sensatie telegraaf uefa verreweg voorbijkomen voorkwamen woensdagen ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Wie maakt er een compilatie van speler-quotes dat ze achteraf gezien toch langer bij Ajax hadden moeten blijven. Kunnen we die met alle jonge talenten delen.
+4/-0

3 jaar geleden
Begrijpelijk, maar uiteindelijk komt ie tekort voor het niveau van Ajax.
+1/-0

3 jaar geleden
Hij herhaalt zich zelf:

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/126272/el-ghazi-droom-kan-niet-altijd-werkelijkheid-wordenlink

(October 2019)

Zaaknemer is trouwens Jorge Mendes... die ik net zo hoog heb zitten als Raiola, maar andere kant als je kijkt wat er bij Feyenoord gebeurd met bv. Rob Janssen dat is dat ook niet fris.
+1/-0

3 jaar geleden
Ghazi, Kishna, Kluivert junior, Riedewald, Tete, De Ligt (heeft dik geluk dat eerst Chielini en daarna Demiral eruit liggen) Anders zat Mathijs gewoon bank.
En was zijn Ek basisplaats zelfs in gevaar.

En ik vergeet vast een hoop nog. Geduld is een schone zaak.
+1/-1

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
De Ligt vergelijken met de rest slaat natuurlijk nergens op. Hij kan er niks aan doen dat die Sarri hem constant LCV in plaats van RCV zet. IS hetzefde met De Jong bij Barcelona, die heeft ook met een eigenwijze trainer te maken.
+2/-1

 
3 jaar geleden
De Ligt vergelijken slaat wel ergens op, want hij is ook te vroeg weggegaan bij Ajax terwijl hij nog nauwelijks wat gewonnen heeft. Ik roep dit al steeds en het is ook uitgekomen. Eerst werd hij wissel door Chielini en Bonucci, maar door de blessure ging hij spelen. Echter! Hij raakte opnieuw wissel door Demiral! Die nu ook een zware blessure heeft gekregen. Dit is 2 keer zwijnen. Juventus heeft eigenlijk niemand meer dus moet hij wel spelen. Als Chielini en Demiral er waren zat de Ligt gewoon op de bank en het is ook nog terecht. Kortom, De Ligt is ook te vroeg weggegaan. 20 jaar man. Kom op zeg. Hij kan nog 16 jaar op top niveau spelen en moest nu al zo snel weg. En bijna had het hem ook nog zijn EK basis gekost. Want als Demiral en Chielini er beiden weer zijn zet Sarri de Ligt gewoon op de bank, wat boeit hem het? En Koeman kan op een gegeven moment als de Ligt al 15 wedstrijden nauwelijks meer heeft gespeeld niet meer tegen Stefan de Vrij zeggen, sorry de Ligt speelt, want die speelt niet eens.

De Ligt is te vroeg weggegaan.
+2/-1

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
De Ligt heeft gewoon te maken met een kut trainer. Punt uit!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Wie weet, maar de Ligt heeft ook zelf misschien wel in 10 wedstrijden matig gespeeld en zelfs meerdere keren hands gemaakt, bestraft voor penalty's en dekkingsfouten gemaakt. Sarri is iemand die moet presteren bij Juventus en hij heeft Chielini, Bonucci en Demiral en dus staat de Ligt er dus naast in principe.
Ik heb hem zelf gevolgd het afgelopen seizoen, bij mij zou hij er ook naast staan. Bij Juventus heeft hij ook weinig gehad aan zijn aanvallende skills en zijn leiderskwaliteit en zijn taal. Men heeft vooral gekeken naar hem naar zijn verdedigende momenten en zijn fouten en Sarri koos voor Chielini en Demiral.

Als de Ligt zich nu in de basis kan spelen omdat er niemand anders is, good for him, maar hij heeft dik geluk gehad vanwege 2 ernstige blessures van topverdigers. Joel Veltman zal misschien nu ook gaan spelen bij Juventus.

Hij is te vroeg weggegaan. Basta.
1 kampioenschap en 1 beker. 2 mooie Europese seizoenen zonder prijs, 2016 en 2018.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Hij heeft de verkeerde club gekozen kerel, iemand die sinds zijn 17de in Ajax staat en bijna alles gespeeld heeft, international is, hou je niet meer tegen. We leven niet meer in de tijden voor het Bosman arrest, Frenkie heeft veel minder ervaring en die is ook gegaan, BASTA!!!!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je mag vinden wat je wat wil, maar ik vind dat hij te vroeg is weggegaan. En zonder de blessures van C & D, had de ligt ook nog meer op de bank gezeten, zijn EK basisplek op het spel gezet en zich verrot gevoeld. Juventus is inderdaad een *** club en ik had hem dan liever na Liverpool of Barca zien gaan op den duur.
Het te vroeg weggaan principe is wel degelijk op hem van kracht. Op je 20e weggaan als jeugdspeler moeten wij niet normaal gaan vinden. Ajax is een Europese topclub en Europese topclubs laten niet hun diamanten op hun 20e weggaan. Basta!
De Ligt heeft zoveel aan Ajax te danken: de opleiding, het vertrouwen, de aanvoerdersband en ondanks al zijn fouten dat hij mocht blijven staan.

Hij is te vroeg weggegaan + naar de verkeerde club.

Nog een jaar Ajax had hem echt rijp gemaakt en kun je nagaan wat de club dan dit jaar Europees had kunnen doen met hem en Blind nog steeds achterin. CL kandidaat?
Dan was hij op zijn 21e vertrokken na een heerlijk seizoen en EK en had Barca of Liverpool hem gekocht.

Moge Ajax dit jaar de Uefacup winnen! Forza Ajax!
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Die fouten waren onder Bosz, je weet wel de trainer die jullie niks vonden...… En wen er maar aan als iemand ergens €20,- miljoen per jaar kan gaan verdienen gaat hij weg. Lang leve het Bosman tijdperk. Fijne avond.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik vond Bosz een zeer goede trainer en vond het zeer jammer dat hij wegging.

Daarna heeft de Ligt ook nog fouten gemaakt.

Alleen al tegen Tottenham thuis vorig jaar liet hij zien dat hij nog geen wereldtop is.

Fijne avond.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bosz is zo overschatte trainer met zijn kamikaze voetbal. Wint nergens wat en gaat ook niet gebeuren als hij zo blijft spelen.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Wie weet heb je gelijk. Maar Bosz vond ik zeker wel een goede trainer bij Ajax en bracht de club wel in de Uefa cup finale sinds 1992!
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
De grootste fouten tegen Tottenham werden door de bewierookte Ten Hag gemaakt, die liet Blind (ja ook Blind met mega ervaring) en De Ligt bij een vrije trap zo naar voren lopen zonder in te grijpen. Tevens bracht hij Magallan. Zaken niet om gaan draaien nu! Tottenham heeft Ten Hag gefaald!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ten Hag heeft ook fouten gemaakt door niet in te grijpen of De Ligt en Blind te coachen, maar als de Ligt zo'n wereldtop was, had hij de verdediging als aanvoerder beter geleid de tweede helft en had hij gezien dat hij op Lorente moest gaan spelen en Daley op iemand anders. Hoe moeilijk kan het zijn? je bent toch aanvoerder? En Geniaal in de lucht.

De Ligt, Blind en Ten Hag hebben allen aangetoond dat ze geen wereld top waren in die tweede helft.

Als Ten Hag, een nieuwe Louis van Gaal was geweest had hij deze wedstrijd niet verloren in de tweede helft.

In de finale verliezen van Liverpool was geen schande geweest. Maar een CL finale verliezen? Pfhh, dan maar in de halve finale eruit. CL finale verliezen wil ik niet nog een keer meemaken. Als je er staat, dan win je hem.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mangalan in brengen lijkt nu een fout, hij deed hetzelfde tegen Juve uit en Ajax won die....

Soms zit het mee en soms tegen. Heel Ajax, staf en team hebben die 2e helft gefaald. Dat kick en rush speelde Totenham de 2e helft ook in Londen, en daar heeft Ten Hag en selectie niet goed genoeg op getraind dat dit weer kon gaan gebeuren en dat Lorente erin zou komen. En tuurlijk had de Ligt op hem moeten gaan spelen....

Er ging ontzettend veel mis die 2e helft. Breek me de bek niet open.

Hopelijk wordt die vieze smaak dit jaar weggespoeld door de Uefacup te winnen : )
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee hoor dat valt wel mee.
De Ligt heeft gewoon te maken met een KUT zaakwaarnemer die hen zo nodig naar Juve moest brengen voor de poen. Heeft ie niet iets van 12 miljoen gevangen of zo?
Maar kun je de Ligt, met zijn toen 19 jaar niet kwalijk nemen, maar zijn omgeving wel.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Hij bracht ook MAGALLAN tegen psv, dat ging maar net goed, want toen zat onze Argentijn ook lekker mis in een duel...… Whatever man. tegen Tottenham heeft Ten Hag gewoon gefaald, face it! Finale tegen Liverpool, had het wel willen zien......
+1/-0

 
3 jaar geleden
1 ding zijn we het over eens. Mangalan is niet goed genoeg. Helder.
+1/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Tja, dat zei toen heel Amsterdam al, maar je liet je gek maken door je makelaar he...
+1/-0

3 jaar geleden
El Ghazi is wel een van de weinige spelers die openlijk over zijn vertrek bij Ajax praat. Dus als er 1 schaap over de dam volgen er meer.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey berghuis bergwijn bestuurder blind boomen bosz brobbey elsimao frimpong hato heitinga jong jordi mediaoptredens mislintat molenaar oranje rotatiespeler rulli rvc sar sjakie tadic taylor timber vos wedstrijdritme wijndal