Transparent
Inloggen
Sluiten

Quincy Promes: 'Het is nu zaak om het door te trekken en prijzen te pakken'

13 januari 2020 00:51 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Quincy Promes: "Het is nu zaak om het door te trekken en prijzen te pakken"; image source: Pro Shots

Quincy Promes kijkt in gesprek met De Telegraaf terug op een uitstekende eerste seizoenshelft. "Als mensen zeggen dat ik de laatste wedstrijden werd gemist, dan zijn dat heel mooie geluiden die ik zelf bij elkaar heb gevoetbald", aldus Promes. "Als je kijkt naar alle kritiek die er was toen ik bij Ajax kwam en naar wat ik nu heb bereikt, dan was het een goede eerste seizoenshelft. De kritiek en de twijfels zijn weg en nu is het zaak om het door te trekken en prijzen te pakken."

De aanvaller komt bij Ajax ook beter tot zijn recht dan bij zijn vorige clubs. "De trainer weet heel goed waar mijn kracht ligt. Dat is zowel op tien als op de linksbuitenpositie en hij weet dat op de juiste manier te coördineren", zo geeft hij aan. "Als ik op tien stond, scoorde ik. Als ik linksbuiten stond, scoorde ik. Het scheelt natuurlijk ook dat ik heel goede voetballers om me heen heb. Kijk alleen maar naar de passes van Hakim op mij. Het is iets dat we hebben geperfectioneerd."

Promes is ook blij met de komst van Ryan Babel. "Ryan brengt extra kwaliteit en ervaring in de groep en is een welkome versterking", zegt hij daarover. "Ik kan het goed vinden met Ryan. We hebben ook buiten het veld een klik en praten ook vaak met elkaar. Ik ken hem al sinds ik heel klein ben via gemeenschappelijke vrienden."

Zelf is de aanvaller vol ambities voor komend half jaar. "Met deze groep moeten we kampioen worden. Daarvoor ben ik ook gekomen. Ik ben niet gekomen om tweede te worden", aldus Promes.


Discussieer mee op de forums


Tags

promes babel coordineren geperfectioneerd linksbuiten linksbuitenpositie telegraaf welkome

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Natuurlijk worden we kampioen. Daar twijfel ik geen moment aan. Pieken in februari met Getafe, PSV thuis en vlak daarna AZ thuis.
+2/-2

 
6 maanden geleden
Vertrouwen is goed. Hoogmoed, of overmoed koop je niks voor. Ajax gaat een hele grote kans maken. Maar ze staan niet voor zoals Liverpool met 14? punten ofzo. Het gaat nog heel spannend worden. Blessures, vermoeidheid en vorm kunnen parten spelen. Win eerst maar de komende 10 wedstrijden en dan praten we weer verder.
Blind zijn terugkeer gaat ook heel belangrijk worden.

Getafe is gek genoeg een team dat als Ajax deze horde kan nemen, zo'n rot ploeg dan heb ik veel vertrouwen dat Ajax ECHT kans gaat maken voor de Uefa cup.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Ik bedoel het ook helemaal niet uit hoogmoed. Meer vanuit de observatie dat de selectie kwalitatief zoveel beter is dan de rest. De basiself, de reservebank en de talenten. Ik heb het verschil zelden zo groot gezien. En ja, natuurlijk kan er een keer iets tegen zitten (zie de maand december), maar dan nog is de kans heel klein dat een ander team alles maar dan ook alles mee heeft. Maar ik ga met je mee - laten we de eerste tien competitiewedstrijden maar "gewoon" winnen... ;-)
+2/-1

 
6 maanden geleden
Okay dank voor de nuance. ;)
+1/-0

6 maanden geleden
Ik moet het wel eens zijn met het geschreven tekst van Promes over het behalen van het kampioenschap. Promes moet dan wel scoren.
+1/-1

6 maanden geleden
Promes is gewoon een super aankoop gebleken. Daarnaast heeft hij nog nauwelijks prijzen dus is hij ook hongerig. Ajax die vriendenclub is vergroot met Babel, want die guys gaan een heerlijke tijd tegemoet. Babel, Promes, Neres, Tadic, Ziyech, Beek is een heerlijke groep voetballers en velen zijn ook vrienden. Ajax is een korte tijd veranderd naar een club waar zoveel spelers weer willen spelen. En logisch ook. Mooi dat Gravenberg, Dest, Ekkelenkamp, Traore zich hebben angediend en nu pas zullen gasten zoals Marin merken hoe hoog het niveau is bij Ajax, waar je door toptalenten zelfs wordt weggespeeld van de basis 11. Welkom bij Ajax.
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.058 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone basale blank eeg fier hof illegaal illegalen inzake juh koen levensbehoeften luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar slavernij term toegang wijken zorg