Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Er gaat wel vaker iemand weg uit een trainingskamp'

10 januari 2020 08:39 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Er gaat wel vaker iemand weg uit een trainingskamp"; image source: Pro Shots

Volgens algemeen directeur Edwin van der Sar wordt het nieuws dat Sergiño Dest het trainingskamp van Ajax heeft verlaten te veel opgeblazen. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "Voor ons was dit niet zo groot nieuws, er gaat wel vaker iemand weg uit een trainingskamp. Bijvoorbeeld door blessures", aldus Van der Sar. "Maar doordat er nu spanningen in de regio zijn, wordt er meer nadruk op gelegd dan in onze ogen nodig is."

De algemeen directeur geeft daarbij aan dat de media het echt te groot maakt. "Dat Sergiño ermee zit, snap ik. Je moet los in je hoofd zijn anders kun je niet lekker trainen", zo geeft hij aan. "Als je niet honderd procent bent, raak je geblesseerd. Daarom is dit ook gedaan. Maar verder hebben we geen signalen gehad"

Van der Sar gaat verder: "Jullie zien het plezier tijdens trainingen, de spelers zijn naar de Souq Waqif geweest, ze hebben een keer buiten het hotel gegeten en jullie volgen ook hun social media-kanalen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het ook vooral heel leuk is. Dat is naast het harde werken wat nodig is om de landstitel te pakken, de beker te winnen en heel ver in de Europa League komen. Want daarom zijn we hier.

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

sar trainingskamp dest landstitel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Laat je niet gek maken Edwin, de media aast altijd op negatief nieuws. Toch opvallend dat diezelfde media aan het huilen was dat de 1e training besloten was. Dus Ajax veroordelen maar zelf journalisten sturen.
+1/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
"De media" (meervoud trouwens) schrijven niet allemaal hetzelfde, en het lijkt me een beetje goedkoop om het feit te bekritiseren dat er journalisten achter Ajax aanreizen. Dat is hun werk en zij hebben de bestemming niet gekozen. Bovendien is kritiek op de keuze van Ajax om uitgerekend naar Qatar te gaan gewoon terecht, zeker als je ook nog eens naar de stompzinnige reactie van Van der Sar kijkt ("We zijn een voetbalclub, geen mensenrechtenorganisatie" , "Sport en politiek hebben niets met elkaar te maken" ). Zullen we dan ook maar stoppen met de Ajax foundation en alle sociale en maatschappelijke projecten? Het heeft immers geen zak te maken met voetbal en geld verdienen.

Net zoals veel hedendaagse en historische dictaturen gebruiken de emiraten en Saoedi-Arabië sport als een goedkope schaamlap voor hun misdaden. En het werkt.
+2/-0

8 maanden geleden
Edwin is in ieder geval consequent in zijn struisvogelpolitiek. Veder is alles al gezegd over dit onderwerp.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanwezigheid alonso alvarez antistoffen bizot blijvende blind bloedonderzoek cavani dembele donvito fier jeroene koen laudrup luigitentorioabc marin onana overmars potter promes renemar robben schuurs silva suarez tadic thiago verheijen ziyech