Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Komst van Ryan Babel nodig gezien blessures bij David Neres en Klaas Jan Huntelaar'

9 januari 2020 21:02 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Komst van Ryan Babel nodig gezien blessures bij David Neres en Klaas Jan Huntelaar"; image source: Pro Shots

Erik ten Hag is blij met de komst van Ryan Babel. Tegenover De Telegraaf geeft hij aan dat de club goed heeft ingespeeld op de blessures die er momenteel in de aanval zijn. "Dit was nodig gezien de blessures bij Neres en nu ook Huntelaar, die zich niet zo ontwikkelen dat we snel over hen kunnen beschikken", aldus Ten Hag. "Het is lastig op de markt om een speler te vinden die er gelijk kan staan. Babel is een jongen die dat wel kan. Dan moet je toeslaan. Ik denk dat we heel goed geanticipeerd hebben."

Volgens Ten Hag baart de fysieke staat van Huntelaar zorgen. "Klaas heeft last van zijn achillespees. Dat was voor de winterstop tegen ADO al zo en die klachten zijn over de winter niet opgelost", zo geeft hij aan. "Die moeten we gaan oplossen. Klaas is een superbelangrijke speler voor ons en we kunnen dat niet blijven forceren. Het kan twee weken duren of drie, maar ook vier of vijf weken."

Met Babel heeft Ajax een heel goede oplossing gevonden voor de verzwakte aanval vindt de trainer. "Ook hij zal aanpassing nodig hebben, maar die periode hoeft niet heel lang te duren", zegt hij daarover. "Want hij kent de spelers, hij kent Ajax en de Nederlandse competitie. Bovendien is hij fit en heeft hij een motivatie, want hij wil naar het EK. Hij is multifunctioneel inzetbaar en heeft diepgang."


Discussieer mee op de forums


Tags

babel hag huntelaar neres achillespees ado baart diepgang geanticipeerd motivatie multifunctioneel opgelost superbelangrijke telegraaf toeslaan verzwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Wat een paniekvoetbal.
+1/-2

8 maanden geleden (gewijzigd)
Wat ik mij wel afvraag is wat voor afspraken er zijn gemaakt met Babel qua speeltijd. Hij heeft natuurlijk niet een salaris vermindering aangenomen om in Amsterdam op de bank te zitten in plaats van in Turkije. Toch denk ik dat als Promes en Neres fit zijn, hij de derde man zal worden en dus zal moeten banken. Als dit niet het geval is en het ten nadele gaat van Neres dan doe je aan kapitaal vernietiging voor een mogelijk vertrek of je werkt hem juist de deur uit zo. Ik zie Babel namelijk niet als spits functioneren ter vervanging van Tadic, met ons spel heeft een echte pinch-hitter geen zin en ik vind hem niet zo krachtig en werklustig in de 16 als Hunter. Wordt interessant.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Nou heb ik Babel al heel lang niet meer zien spelen maar hij was in zijn tweede periode in alles een veel betere spits dan Huntelaar nu is. Ik zie hem ook helemaal niet in de 'breekijzer' rol, het enige waar Huntelaar voor geschikt is. Huntelaar is ook helemaal geen aanspeelpunt, Babel is(hopelijk) ook nog een optie voor de spits vanaf het begin van een wedstrijd mocht Tadic wegvallen. Huntelaar is dat niet. Dan is een wedstrijd tegen een beetje een tegenstander op niveau al ten dode opgeschreven. Ik vind het een logische zet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik hoop dat hij nog die drive heeft hoor, maar dan nog zal hij de tweede of derde man worden op de spits positie. Dan blijft de vraag wat de afspraken zijn qua speeltijd, want ook Tadic speel je niet heel simpel uit het elftal bij Ten Hag. Dus kom ik weer uit op de flanken, behalve als Ten Hag Tadic weer naar het middenveld wil halen?
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws




Tagcloud

aanwezigheid alonso alvarez antistoffen bizot blijvende blind bloedonderzoek cavani dembele donvito fier jeroene koen laudrup luigitentorioabc marin onana overmars potter promes renemar robben schuurs silva suarez tadic thiago verheijen ziyech