Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ryan Babel wil deel van salaris inleveren om naar Ajax te komen'

8 januari 2020 01:13 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

[Update] "Ryan Babel wil deel van salaris inleveren om naar Ajax te komen"; image source: Pro Shots

Ryan Babel kan mogelijk voor de derde keer bij Ajax gaan spelen. Volgens Eurosport-journalist Manu Lonjon staat de aanvaller van Galatasaray in de belangstelling van Ajax en zouden er ook al gesprekken lopen met de international. Ook Newcastle United hoopt op de komst van Babel.

De door Ajax zelf opgeleide Babel kwam over twee eerdere periodes al tot 133 officiële wedstrijden. Volgens Turkse media is hij op weg naar de uitgang bij Galatasaray, maar dat spreekt de aanvaller zelf tegen.

Update 12:56: Tegenover De Telegraaf bevestigt Winny Haatrecht, zaakwaarnemer van Ryan Babel, dat Ajax en Galatasaray in gesprek zijn. De international van het Nederlands elftal moet voor de rest van het seizoen worden gehuurd. Reden hiervoor zijn de blessures aan de kant van Ajax en de financiële problemen bij Galatasaray.

Babel ziet een overstap naar Ajax zitten. Volgens De Telegraaf is de deal mede door de financiële afwikkeling met Galatasaray nog lang geen uitgemaakte zaak.

Update 08-01 01:13: Ryan Babel is bereid om een deel van zijn salaris in te leveren om het seizoen bij Ajax af te kunnen maken. Dat geeft zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht aan tegenover De Telegraaf. Uiterlijk donderdag moet er uitsluitsel komen over de huurdeal. Ondanks dat de aanvaller zelf graag wil, ligt dit gecompliceerd. "Het is een fiscale kwestie", aldus Haatrecht.
Tags

babel galatasaray haatrecht telegraaf eurosport fiscale gecompliceerd huurdeal kwestie lonjon newcastle

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Dat is nog eens goed nieuws! Een speler die je als buitenspeler kan opstellen en als spits. Een prima speler als Neres of Promes niet inzetbaar zijn. Speelt nog in het Nederlands elftal en kan denk ik nog zeker wel 2 jaartjes op hoog niveau meedoen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Veel en veel beter als Lang. Helaas hebben we voor de voorhoede geen talenten lopen die dit nivo al aan kunnen dus Babel zou een goede zet zijn.
+1/-1

4 jaar geleden
Blijkbaar wil Ajax niet naar een nog hoger plan en is er geen vertrouwen in de jeugd. Ik vraag me af waar die Overmars in godsnaam mee bezig is.
Heeft ook niets in het NL elftal te zoeken. Als jij echt zo goed was speelde hij nu niet in Turkije. Een net niet voetballer. Veel te wisselvallig.
+4/-6

 
4 jaar geleden
Noem jij dan eens 2 vleugelspelers uit de jeugd die er direct kunnen staan? En a.u.b geen Lang. Ben benieuwd naar je opties.
+3/-3

 
4 jaar geleden
Je hebt als alles fit blijft Tadic, Ziyech, Promes, Neres, Traoré, Hansen, Lang, Da Silva, Castillon, (Huntelaar), (De Jong), Timber (speelt in jong Ajax regelmatig op 11 en doet het goed), Castillon, Dat zijn zeker 6-8 spelers die het niveau in de Eredivisie/ beker makkelijk aankunnen. En zeker 5-6 voor de EL. En als invaller al zeker.
+1/-1

 
4 jaar geleden
80% van wie je noemt zijn geen vleugelspelers.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Kerel verder een fijn verblijf hier op het forum. Tegen zoveel 'dommigheid'kan ik niet op. Ga nog eens tellen en dan kom je er achter dat je antwoord kant noch wal raakt. Ik reageer ook verder niet meer op je. Is zinloos en verspilde tijd. Graag ook niet meer op mij reageren.
+1/-2

4 jaar geleden
Met zijn ervaring en werklust zit het wel goed, maar ik sta hier toch echt niet van te springen. Zoals al eerder aangegeven bij het bericht over Vertonghen, waarom niet een paar talenten de kans geven om zich te bewijzen de tweede helft zodat we er volgend jaar en het jaar daarop echt van kunnen genieten. Dit soort aankopen helpen Ajax niet verder, ze consolideren alleen maar. En nee dit is geen vergelijkbare aankoop met Promes, Babel is vijf jaar ouder en dus blijkbaar overbodig bij Galatasaray...
+3/-1

4 jaar geleden
Ik geloof er weinig van. Promes en Neres zijn op de weg terug, lijkt me totaal overbodig. Labyad is wel langdurig geblesseerd, dat zou dan de enige reden zijn die ik kan bedenken om Babel aan te trekken.
+2/-1

maas1plas (geschorst)
4 jaar geleden
In plaats van huntelaar die moet zelf gewoon stoppen is wel dankbaar voor ajax geweest
+1/-3

4 jaar geleden
Ik hoop het niet, zeg. Met alle respect voor Babel voor wat hij gepresteerd heeft, hij kan het niveau van het Nederlands Elftal (en dus ook Ajax) niet aan, het gaat hem allemaal te snel. Lijdt voortdurend balverlies, struikelt over z'n eigen benen als het tempo wat omhoog gaat.... Nee, dan zie ik 1000 keer liever Lang, waar nog veel potentie in zit.
+1/-1

4 jaar geleden
Niet doen! Geef dan Traore de kans. Wij zijn Ajax waar jonkies voor de leeuwen worden gegooid.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ben t met je eens! Er zijn toch wel betere keuzes ! Ik denk dat ten Hag jeugd niet goed genoeg vindt! Maar persoonlijk vind ik Babel geen aanwinst , nooit gevonden!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja? Voor de leeuwen gooien? Hoe heeft dat uitgepakt toen Neres en Promes gelijktijdig geblesseerd raakten? Ik geloof 3 keer verloren in 1 week (bijna nooit voorgekomen in de Ajax geschiedenis), uitschakeling in de CL en van 6 punten voorsprong naar 0 in de competitie, en met geluk alsnog 3 punten voorsprong omdat AZ punten liet liggen. Leuk die jeugd, maar je kan er niet altijd op leunen, dat bleek ook toen Ajax geen vermogen had en geen andere keuze had, veel prijzen werden destijds door PSV gepakt. We hebben het over een huurperiode van een half jaar. Als hij zorgt voor 3-5 punten extra aan het einde van de race en Ajax wordt kampioen, speel je weer CL (en heb je Babel meteen terugverdiend). En ja, de jeugd mag je ook een kans blijven geven, als je 3-0 voorstaat.
+4/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En juist daarom moet Ten Hag vaker de jeugd laten spelen. Niet wachten tot ineens twee cruciale posities (vooral met Tadic in zijn huidige rol zijn de flanken ontzettend belangrijk) in je team geblesseerd raken, je back up geblesseerd is en je dan ineens twee jonkies erin moet gooien tijdens de belangrijkste wedstrijden aan het einde van het jaar. Er is een reden waarom Klopp de jeugd erin gooide tegen Everton, de ervaring en het feit dat de basis 11 niet 60 wedstrijden per jaar kan blijven spelen. Daarom juist de jeugd de kans geven in wedstrijden, gooi ze eens in de basis tegen VVV.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Want die slechte periode was te wijten aan de jeugd...? Ik vind spelers als Siem de Jong en Huntelaar nou niet bepaald jeugdig ;)

In welke wedstrijd speelde Traore en hoe eindigde die?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik zal de jeugdspelers niet perse alleen de schuld geven. Maar het is natuurlijk ook niet zo dat de jeugdspelers direct hun kans hebben gegrepen. Lang deed het leuk tegen Twente, daarna niet meer. Is geen ramp, meestal moet je spelers rustig brengen, het zijn niet allemaal Frenkie de Jong spelers die er meteen staan. Huntelaar is niet de Huntelaar meer zo als wij hem gewend waren, maar vergeet niet dat hij cruciale doelpunten (en daardoor punten) heeft gemaakt afgelopen seizoen, bijvoorbeeld tegen Groningen vorig seizoen, waardoor je uiteindelijk landskampioen bent geworden. Heeft Huntelaar vorig jaar altijd gespeeld? Nee, maar was alsnog zeer belangrijk. Dat zie ik bij Babel ook zo. En als Babel minder is dan een jeugdspeler tijdens de trainingen, dan kiest Ten Hag voor de jeugdspeler. Maar blijkbaar hebben Ten Hag en Overmars de behoefte aan een extra speler die zich al bewezen heeft. Er is geld voor, zo enorm veel zou dit ook niet kosten, dus waarom niet?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ben ik met je eens, toch was dit jaren het idee... jeugd en nog eens jeugd! Ik zie het ook dat t niet altijd werkt! Schuurs is goed maar ik mis iets bij hem. In de verdediging is dat levensgevaarlijk. Voor zou t moeten kunnen lukken met Traore bv. Dat Blind uitvalt is het grootste probleem!!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, in het as van de verdediging en middenveld heb je ervaren, maar vooral goede krachten nodig. Dat zijn de cruciale posities, maar in de aanval zitten we volgens mij wel goed en daar kun je inderdaad wel spelers als Traore inpassen. Huntelaar heeft veel betekend voor Ajax, waarvoor respect, maar hem verkiezen boven de jeugdspelers vind ik schandalig, want hij voegt nu weinig toe aan het spel. Voor Siem geldt hetzelfde.

En Babel, die ooit zei te vertrekken omdat hij anders de jeugd in de weg zou staan, terughalen vind ik ook niet kunnen.

We moeten nu niet ineens vergeten waar Ajax voor staat, opleiden, jeugd inpassen, etc.

Buiten dit alles kan Babel gewoon niet mee met het snelle combinatievoetbal dat wij voor ogen hebben. Toendertijd onder Frank de Boer ging het allemaal een stuk langzamer en was Babel ook jonger.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jij begrijpt het. En we zitten dun op de vleugels.
+1/-1

4 jaar geleden
Ik heb het idee dat sommige het idee hebben dat Babel gekocht gaat worden, maar Ajax wil hem huren.
Ik zie het voor de aankomende perioden Babel als een aanwinst,zo kunnen de terugkomende spelers ,met rust hun minuten maken,Huntelaar is niet meer de Huntelaar zoals hij was.
Ook komen er nog zware wedstrijden aan ,waaronder Getafe,voor mij is Babel van harte welkom!!
+4/-0

 
4 jaar geleden
Makkelijk praten als er een bericht geplaatst wordt dat Ajax Babel wil gaan halen. Dan reageren een aantal mensen en dan komt er een update dat het om een huur periode gaat tot einde seizoen.
Huren is wat anders, maar dan nog vind ik dat hij niet meer past in het huidige Ajax.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ajax heeft gewoon een tekort aan spelers ,met ervaring, op de reservebank die er meteen kunnen staan als het nodig is.
Onervaren spelers horen met geduld en beetje bij beetje gebracht te worden ,eerst tegen de wat mindere ploegen en dan in de grotere wedstrijden. Je ziet het aan Promes (waar ik eigenlijk geen voorstander van was) ,dat de spelers met ervaring niet gemist kunnen worden ,nu helemaal met het wegvallen van Dailey,is alle ervaring belangrijk.
+3/-0

4 jaar geleden
Wij weten toch de reden waarom er voor de tweede helft van de competitie er spelers moeten aangetrokken die voor weinig geld met AJAX Kampioen wil worden.
Als Ajax al zijn talenten gaat gebruiken moet er een speler, zoals Babel tussenlopen die de jeugd gaat sturen. De geprezen Marc Overmars die ik hoog heb zitten krijg ineens verwijten naar zijn hoofd geslingerd, die hij niet verdient.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Heeft aardig wat miskopen op zijn naam staan. Babel voegt niets toe. Babel kost overigens behoorlijk wat om te huren. Salaris alleen al.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Mister negatief, wat doe jij eigenlijk op deze pagina? Tegen over wat miskopen staan ook mega aankopen. Trouwens laat maar zitten ook....vermoeiend.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Neres en Promes zijn op de terug weg. Dat zullen toch de 1ste en 2e keus voor linksvoor zijn lijkt me. Dan heb je Tadic en Huntelaar voor de spitspositie. Lijkt me wel erg op safe, vorig jaar was gewoon pech met heel veel blessures tegelijkertijd.
+1/-0

4 jaar geleden
Huur is voor alle partijen prima. Babel zit in dat half jaar echt geen talenten in de weg. Immers:
- Maakt een talent opeens een groeispurt, dan speelt het talent.
- heb je ervaring nodig of je hebt een blessuregolf, dan heb je 1 vangnet meer.
- vergeet ook niet dat het niveau van de basiself enorm gegroeid is; daar kom je als tiener echt niet zo maar even tussen.

Doen dus en na een half jaar zien we wel weer.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax moet hoger mikken dan Babel. Als Giroud bij Chelsea bankt. Als Manzukic op de bank zit bij Juve etc etc. Ajax moet hoger mikken. Daarnaast wil Babel spelen vanwege het EK, vraag is of dat bij Ajax hem gaat lukken.

Common Overmars!

Ps: Babel is niet goed genoeg voor het combovoetbal. Promes eigenlijk ook niet, maar niet die is zo efficiënt. Efficiënter dan Babel. Babel voegt eigenlijk niets toe aan de selectie, want ervaring heeft Ajax al. Tadic, Blind, De Jong, Veltman, Ziyech, Huntelaar. Cultuurdragers ook al.

Succes Overmars, meer dan ooit is het makkelijker om spelers naar Ajax te halen!
+2/-2

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ik denk dat ze nu willen huren omdat van de zomer Neres en/of Ziyech gaat vertrekken. Ze weten dus nu niet welk type speler voor de langere termijn nodig is. Anders kan ik deze actie niet verklaren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mag toch hopen van niet, want dan is je signaal wel dat je eigenlijk geen ene flikker geeft om je Europese voetbal.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Half februari is Getafe, dan zullen Promes en Neres toch wel weer fit zijn?

Ik vind als Ajax een speler aanschaft dat hij er direct moet staan, zo was het vroeger ook. Je hebt niks aan 5 aankopen waarvan 3 er een jaar moeten leren, koop dan maar 3 spelers die iets duurder zijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Pröpper ...dat was pas de aankoop geweest! Daar werden we vrolijk van!
+1/-0

4 jaar geleden
Als ze maar afspraken maken over de haarkleur.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Wit aan de zijkanten en een rode streep over het hoofd.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.289 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht