Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ajax wil niet voldoen aan vraagprijs en salariseisen Jan Vertonghen'

2 januari 2020 23:20 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

[Update] "Ajax wil niet voldoen aan vraagprijs en salariseisen Jan Vertonghen"; image source: Pro Shots

Ajax wil komende transferperiode Jan Vertonghen terughalen naar Amsterdam. Dat meldt The Telegraph. De Belgische verdediger heeft een aflopend contract bij Tottenham Hotspur en het zou voor de Engelsen de laatste kans zijn om nog iets aan hem te verdienen. Ook Napoli hoopt op de komst van Vertonghen.

Volgens The Telegraph is Ajax op zoek naar een nieuwe verdediger omdat Daley Blind voorlopig niet inzetbaar is. Vertonghen kwam in 2004 in de jeugdopleiding van Ajax terecht en kwam uiteindelijk tot 220 officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Update 02-01 09:47: Ook het Belgische Het Laatste Nieuws maakt melding van de interesse van Ajax in Jan Vertonghen. Ajax is echter bang dat het niet kan voldoen aan de financiële eisen van de verdediger.

In navolging van Napoli zou ook Internazionale interesse hebben in Vertonghen

Update 02-01 23:20: Jan Vertonghen is te duur voor Ajax. Dat weet De Telegraaf te melden. Ajax hoopte hem deze transferperiode vast te kunnen leggen, maar zowel het salaris als de transfersom vormt een struikelblok. Tottenham Hotspur zou tenminste twaalf miljoen euro willen voor de verdediger, terwijl de Belg momenteel bij Tottenham vier tot vijf miljoen euro per jaar ontvangt.

De salariseisen van Vertonghen zijn voor Ajax te gortig, terwijl het ook niet wil voldoen aan de vraagprijs van Tottenham omdat de Belg geen restwaarde meer heeft. Vertonghen is komende zomer transfervrij.

Meer op De Telegraaf


Discussieer mee op de forums


Tags

vertonghen tottenham salariseisen napoli telegraph blind gortig internazionale restwaarde telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou dit een geweldige zet vinden. Zo kan Blind in alle rust herstellen.

-edit

Natuurlijk niet ten koste van alles. Het is graag of niet, anders kijken we rustig verder of schuiven we des Ajax' een jeugdspeler naar voren.
+4/-1

 
reactie verwijderd

dwtk (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het is gewoon een domme zet geweest om Wober te verkopen. Dat was gewoon een talentvolle verdediger. Helaas zie ik de terugkomst van Jantje niet zitten, kan volgend jaar iedereen weer losgaan dat hij het niet meer kan belopen. Raar beleid in ieder geval!
+9/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wöber was niet goed genoeg... Vertonghen is 32, wat dus niet oud is voor een verdediger.
+1/-4

 
dwtk (geschorst)
7 maanden geleden
Wober voetbalde op zijn 19de in Ajax 1, Vertonghen bij RKC..... Maar we gaan het zien, ik zeg niet doen omdat hij over the hill is.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Wober speelde super goed tegen 1 van de beste spitsen van de wereld. Lewandoski. Kortom, Wober is geschikt. ideaal om terug te halen, want hij kent heel veel boyz en de trainer.
+9/-0

7 maanden geleden
Ajax is een grote club geworden, aan alles wordt gedacht. Vertonghen is een goede oplossing om de verdediging te versterken, maar is geen vervanger voor Blind. Gaat Napoli er een stokje voor steken?
+1/-0

7 maanden geleden
Mensen die roepen dat Vertonghen niet meer kan hebben er weing kijk op. Zou geweldig zijn namelijk. Speelt elke week in de PL, prima dus.
+4/-3

 
7 maanden geleden
Inderdaad, de eredivisie is geen premier league.
+1/-1

 
dwtk (geschorst)
7 maanden geleden
Wie is eigenlijk die pipo die bij dat doelpunt links in de verdediging loopt vandaag? Nog lager niveau dan Veltman dat viel wel op.
+2/-9

 
7 maanden geleden
Hij staat niet iedere wedstrijd in de basis. En als je objectief kijkt dan zie je dat hij aardig over zijn top is. Kan het allemaal niet meer belopen en ook zijn ingrepen zijn niet meer zoals ze 3-4 jaar geleden waren. Lekker daarlaten en op zoek naar een goede LCV. Desnoods huren.
+3/-0

7 maanden geleden
Wie heeft de goal van Jahanbaks vandaag tegen Chelsea gezien? Zo simpel te voorkomen door iemand bij corner binnenkant paal te plaatsen. Erik ten Hag, heb je dit gezien. Ik blijf net zo lang zeuren totdat er ten allentijde bij corners mensen binnenkant paal staan. Wel een prachtige goal.
+2/-0

 
7 maanden geleden
wat heeft dat met Vertonghen te maken?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Niks haha
+3/-1

7 maanden geleden
Een hele echte ras-Ajacied en buiten dat, een uitstekende verdediger.

Zeer welkom. Graag!!
+2/-1

 
7 maanden geleden
Red waar baseer jij het feit op dat Jan een ras Ajacied is. Is gewoon een broodvoetballer net zoals vrijwel alle anderen. Ik kom terug naar Ajax, maar als puntje bij paaltje komt komen ze niet. Puur een centen kwestie.
+3/-0

7 maanden geleden
Met Daley lange tijd, of voor altijd, in de lappenmand is er zeker ervaren versterking nodig. Ik juich dit toe.
+1/-0

7 maanden geleden
Voor ander half seizoen zou misschien kunnen .Maar is niet meer de JAN van toen.Toby zou nog wel iets langer mee kunnen gaan. Maar beide niets meer voor toekomst. Voor dir seizoen goed om blind op te vangen.
+2/-1

nieuws-redacteur 7 maanden geleden
Als Jan voor het salaris van Hakim, Daley en Dusan niet naar Amsterdam wil komen dan zou dat betekenen dat onze Jan uit Tielrode alleen voor nog meer centen gaat. Terwijl hij al multimiljonair is en bij Ajax ook nog miljoenen kan bijschrijven. in dat geval zou het niet erg zijn dat hij niet komt.
Sowieso is het nog maar de vraag of je zoveel centen moet steken in een bijna 33-jarige voetballer. Nu heb ik wel altijd een zwak gehad voor Jan, en als hij graag wil komen dan is dat moeilijk te weerstaan, maar je kunt ook de jeugd een kans geven.
+5/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou Jan er graag bij willen hebben als sterkhouder en leider in de verdediging, maar dan wel in dezelfde rol als Huntelaar. Het is een graag of niet deal en als hij nu niet wil, dan niet op zijn 35ste zeggen dat hij zo graag zijn carrière wil afsluiten bij Ajax, we zijn niet de club van vroeger meer. Dan liever de jeugd erin zonder ervaring als back up en die lekker een half jaar ervaring op laten doen zodat we volgend seizoen een sterk centrum hebben staan.

UPDATE - nu helemaal niet meer willen doen, 12 miljoen weggooien voor iemand die er max twee jaar zal kunnen staan is gewoon onverantwoord. Jammer maar helaas, lekker Schuurs centraal houden!
+1/-0

7 maanden geleden
Het zou een aardige noodoplossing zijn gezien de situatie met Blind.
Maar de grootste vraag is of Vertonghen een "Huntelaar rol" ziet zitten wanneer Blind terug is?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het zou zo maar eens kunnen dat het centrum dan Blind/Verthongen gaat worden
+1/-2

 
7 maanden geleden
twee linkspoten centraal?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad, 2 linkspoten centraal? Allebei vrij langzaam? Is niet wijs.
Vertonghen, Blind kunnen wel samen in een elftal en meerdere posities.
Als Vertonghen niet NU eventueel wil terug komen - en ik ben meer tegen dan voor - al ben ik groot fan van hem geweest...

DAN HOEFT HET OOK NIET MEER.

Want man o man, wat wordt hij de laatste 6 maanden te kijk gezet met Toby bij Tottenham.

Kijk het kan natuurlijk ook aan het hele gebeuren liggen bij Tottenham, finale verloren CL - wat nooit meer bereikt wordt voor die guys - Toby verliest zijn 2e finale, Het pochetino gebeuren, vermoeidheid weer geen prijzen. Bij Totenham win je gewoon niks, in ieder geval daar lijkt het wel op de laatste 10 jaar.
Als Jan nu terug komt, kan hij tenminste nog een Europese prijs winnen : )
De Uefa cup.

Vertonghen moet dus sowieso weg daar bij Tottenham, maar als hij denkt dat het nu nog niet het moment + geld is dan onderschat hij zichzelf, alleen Luis Suarez is nog zo goed, die mag dat zeggen misschien en nog terugkeren op zijn 35e - 36e.


Marc Overmars haal Max Wober terug en laat Suarez tekenen asp voor het seizoen hierop/erna.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Vertonghen nu al voor de Huntelaar rol vragen - wat dat dan ook mag betekenen is te vroeg. Dat kan misschien over 1 jaar - 2 jaar? De Huntelaar rol betekend namelijk dat hij niet voor de basis wordtgehaald@ hij moet vechten vanaf de bank om erin te komen. Als Blind namelijk fit en vorm is speelt hij. En Jan en Daley naast elkaar......lijkt me niet echt wijsheid...

Overmars zou eens goed moet analyseren hoe goed hij nu nog is door eens 20 wedstrijden van afgelopen seizoen te analyseren met Ten Hag en Reiziger, Veldmate..

Ik vrees dat het een compilatie wordt die hun gaat afzien van deze transfer.
+1/-0

7 maanden geleden
Over zn top, al een tijdje. Dus zeker niet teveel voor gaan betalen, en als hij teveel vraagt, dan kan hij beter naar China ofzo.
+4/-0

7 maanden geleden
Jantje is inderdaad geen 8 meer elke week in de PL. Tegenwoordig is het een 7- maar die is omgerekend naar de Nederlandse competitie wel een 8- dat zagen we aan Blind. Een kanjer die nog zeker twee jaar van grote waarde kan zijn voor Ajax.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Hij moet wel weggaan bij Tottenham, want het is klaar daar. Het wordt een sleur voor Jan en Toby, Christian. + ze winnen er nooit wat.

Maar Toby en Jan vallen me erg tegen laatste tijd.
+2/-0

7 maanden geleden
Als hij teveel geld vraagt (Ajax betaalt goed) dan hoeft ie niet te komen want dan voelt hij niet iets voor Ajax wat wij willen dat hij wel voelt, hij is al loaded.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Zou fantastisch zijn als Jan weer terugkomt,maar wat mij verbaast heeft is dat hart problemen wel een aantal keer eerder gebeurd zijn met Ajax spelers,bij Kanu ,Maduro ,Sno ,Nouri en nou bij Blind.
Hoe kan dit nou?
+1/-0

7 maanden geleden
Waarom niet gewoon Per Schuur vlieguren laten maken?
Is echt geen pannekoek hoor, en als die jongen vertrouwen krijgt zou het ook zo maar de opvolger van Mathijs kunnen zijn.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik ben bang dat het voor Blind wel eens einde carrière kan zijn,dus dan kan Schuurs op Veltmans plek (waar we het er hier Wel allemaal mee eens zijn volgens mij) en dan Vertonghen (of iemand anders ervaren) ernaast.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Niemand weet of Blind terugkomt of niet, misschien alleen Daley zelf. Los daarvan, ik ben het met je eens dat we genoeg fouten van Veltman hebben gezien. Per Schuurs heeft inderdaad een leider naast zich nodig. Maar het prijskaartje van Vertonghen is veel te hoog, zowel in salaris als de transfersom voor een 34 jarige speler met nog maar 4,5 maand te gaan. Kortom Marc moet zoeken naar een andere optie. Ik zou zeggen; Filipe Luis. Ook 34 jaar (altijd de ambitie gehad om een keer bij Ajax te spelen).
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daley GAAT terug komen!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hier heb je ook gelijk in, de vraag is natuurlijk of dit zoveel geld waard is voor twee jaar zonder rest waarde. De Champions League gaan we toch niet winnen dit jaar, waarom dan niet een nieuw koppel de kans geven in plaats van Vertonghen terug halen? Dan zitten we een stuk lekkerder klaar.voor volgend seizoen en het jaar daarna.
+1/-0

7 maanden geleden
Vertongen is 32 jaar trouwens geen 34.
+1/-0

7 maanden geleden
Verstandig denk ik gezien de hoge transfersom, het (beoogde?)salaris en de "restwaarde". Jammer een goede zou wel een goede speler voor Ajax geweest zijn maar er zijn grenzen.
+1/-0

7 maanden geleden
Suarez is ook te duur, die komt ook nooit! En nog iets , hoor e.e.a. Over rasajacied. Nou een rasajacied is een blijver, Sjaak , dat is er een! De rest gaat jaaaren elders ballen!! Dat zijn er geen!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Clubliefde eindigd zodra het over salaris gaat.
+2/-1

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Ik begrijp nooit zo goed waarom mensen hier denken dat zodra spelers zeggen dat ze ooit terugkeren, dit voor een habbekrats moeten doen. Alsof iemand hier op zn 60e teruggaat naar zn oude werkgever voor de helft, omdat hij toevallig jou alle kansen heeft gegeven.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Voor een habbekrats? Noem een paar miljoen per jaar maar een habbekrats! Als jij 60 bent, ben ik benieuwd of je oude werkgever je hetzelfde salaris wil geven als je bij je oude werkgever klaar bent. Jan Vertonghen is niet meer dezelfde Vertonghen zoals wij hem bij Ajax zagen spelen. Vergelijk het met Huntelaar, die is ook niet meer op het niveau als toen hij bij Real ging spelen en die zal ongetwijfeld ook niet meer hetzelfde verdienen. Huntelaar schikt zich keurig in zijn rol, harde werker en neemt zijn teamgenoten op sleeptouw wanneer nodig. Huntelaar is teruggekomen door clubliefde, genieten van de oude fans als je warm loopt (die geloven nog wel in je), even toch nog een landskampioenschap binnen halen! Vertonghen wil hetzelfde als Tadic, Zyech en Blind verdienen, maar dat zijn spelers die NU op hun top spelen en niet in hun nadagen zitten (dan had hij 3 jaar geleden terug moeten komen). Kortom: wil hij nu bij Ajax terugkomen, dan moet hij genoegen nemen met een salarisverlaging, anders kan hij lekker naar China, USA of bij een Italiaanse (sub)topper op de bank plaats nemen. Wel veel geld, maar niet een ECHTE clubman ‘die zichzelf zo fijn voelt in Amsterdam’.
+3/-0

7 maanden geleden
Vertonghen en Toby ff gezien tegen Southampton ( 1-0 verlies voor T) - ze zijn over hun top. Beiden hebben het al moeilijk in de CL maar tegen dit soort clubs nu ook al.

Vertonghen gaat gewoon uitgespeeld worden door gasten zoals Boadu en Bergwijn, Mahlen, Berghuis helaas. Het is klaar.
Heel jammer want ik ben groot fan van hem, had eerder moeten terugkomen.
Blij dat Daley terug kwam niet hij.
+1/-0

7 maanden geleden
Paniekvoetbal.
Als Ajax er ueberhaupt aan denkt om Vertonghen te halen als stand in van Blind.
22 miljoen voor misschien nog twee jaar. Hoezo geld over de balk. Amateuristisch.
Even los van het geld.
Alvarez gehaald voor 15 miljoen om de plek in het centrum over te nemen Per Schuurs die al twee jaar bij Ajax zit en waar een stijdende lijn in zit en die Argentijn die ook in het centrum verdienstelijk speelt is een optie.
Daarbij wordt Veltman nog steeds opgesteld.
Als je zelfs die het vertrouwen geeft dan mogen op zijn minst Per Schuurs en Alvarez hun kansen krijgen daar dit ook nog echt spelers voor het centrum zijn.
Veltman wordt nu opgehemeld omdat hij nu 1 fatale blunder, bij overtreding of tegendoelpunt maakt terwijl het vorige seizoen minimaal 2 opvallende blunders waren.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blank blanke dorp fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden onzin opvang potter procedure rechtmatig renemar sgp toegang uitzetten voorouders voorstander vreemdelingen zorg